ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА

Сан Хосе, Пуерто Виехо, Национален парк Тортугуеро, Национален парк „Аренал”,Облачният горски резерват Монтеверде

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
25.02.2022 6460.00 лв Запитване
08.03.2022 6460.00 лв Запитване
25.04.2022 6460.00 лв Запитване
20.10.2022 6460.00
6360.00 лв
Запитване
16.11.2022 6460.00
6360.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Среща на летище в 05.00 ч.София, Терминал 2 в 07.00 ч. полет София – Париж с “Bulgaria Air”. В 09.20 ч. пристигане в Париж. В 13.40 ч. самолетен полет Париж – Сан Хосе с „Air France”. Пристигане в Сан Хосе. в 17.05 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сан Хосе.
След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.
Закуска.Отпътуване към Пуерто Виехо. Настаняване в хотел на брега на Карибско море. Свободно време за плаж . Насладете се на красотата на залезите в Пуерто Виехо с чаша карибски коктейл. Нощувка в Пуерто Виехо.
Закуска. Отпътуване към Националния парк Тортугуеро, наречен „ Перлата на природата“. Той се намира в северната част на карибското крайбрежие на Коста Рика и известен като Амазония на Коста Рика. Паркът е разположен на 26 000 хектара земя и на 46 000 хектара водни басейни и е един искински рай за любителите на флората и фауната. Тук няма пътища , а „ магистрали“ от реки и канали . Изживяването е невероятно! Паркът е място, където е възможно наблюдението на изобилие от диви животни, включително няколко вида маймуни, ленивци, крокодили, игуани, папагали, ара, тукани и много други. От Пуерто Виехо ще пътуваме около час до Пуерто Лимон, където ви очаква невероятно красиви моменти с едно двучасово пътуване с лодка по каналите до Националния парк Тортугуеро. Около обяд се пристига в хотела – лодж , разположен красиво между Карибско море и каналите на Националния парк Тортугуеро.След като се настаните в лоджа и си починете, ви се предлага разходка сред невероятна природа на джунглата . Удивително е как толкова близо до вашата стая можете да намерите различни видове маймуни, ленивци, игуани, много птици и насекоми, включително синята пеперуда (Morpho peleides). Вечерта, може да се насладите на нощните звуци на джунглата. Нощувка в Национален парк Тортугуеро.
Закуска. Този ден ви се предлага по желание - приятна разходка с кану по каналите на Националния парк, като ще имате възможност да разгледате 22-километровия плаж (забележка: тук не може да се плува), който е предпочитано място за гнездене на морски костенурки , които гнездят в района . Тук може да се види и най-голямата морска костенурка в света , „ кожестата костенурка“, която достига дължина от 2 м. и тегло от 295 кг до 544 кг . Пълни с впечатления ще се отправим към нашия хотел . Свободно време за почивка и вечеря . По желание и срещу допълнително заплащане вечерна разходка с водач в Националния парк. Нощувка в Национален парк Тортугуеро.
Закуска. Отпътуване към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал. Нощувка в Национален парк Аренал.
След закуска се отправяме за пешеходна разходка в Националния парк „Аренал” с местен екскурзовод, по време на която ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана, стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък, от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката ви очаква истински релакс в горещите минерални извори в хотела. Нощувка в Национален парк Аренал.
Закуска. Днес ви очаква много приятен круиз с лодка през езерото Аренал до Монтеверде. Облачният горски резерват Монтеверде е една от най-разнообразните и богати тропически облачни гори в Новия свят и дом на блестящата птица Кетцал и рядката птица-камбана. Монтеверде е интересен не само за жителите на резервата в облачния горски резерват, но и за своите основатели, квакерите. Настаняване в много приятен лодж в джунглата на Монтеверде. След настаняване, ви се предлага по желание екскурзия до парка Селватура, сгушен в непокътнат облачен горски резерват. Ще имате възможност да направите пешеходна разходка в тази забележителна екосистема с водач. Ще се разхождате по пътека от 3 км (1,9 мили), съставена от окачени мостове, пресичайки различни нива на облачната гора на осем различни моста, които варират от 46 фута до 155 метра дължина и 36 фута (11 метра) и 180 фута (56 метра) височина. Наслаждавайки се на невероятната екосистема вие можете да се отпуснете, знаейки, че мостовете отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. С широчина 5 фута (1,5 метра) и товароподемност, която побира до 80 души, те съставят най-дългата и най-здравата висяща мостова система в Коста Рика. Научете за известното биоразнообразие на Монтеверде, докато се придвижвате през гората с лекота, което е идеално за наблюдение на местни растителни видове и диви животни. След приятните часове прекарани сред дивата природа на Коста Рика ще отпътувате към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.
Закуска. Отпътуване до Сан Хосе. В 19.15 ч. полет Сан Хосе – Париж с Air France .
Кацане в Париж в 14.15 ч. В 17.10 ч. полет Париж– София с Air France. Кацане в София в 20.15 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за всички международни полети: София – Париж - Сан Хосе;  Панама сити –Париж - София;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 232 лв/ 630 евро (01.04.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Коста Рика.
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 1 нощувка в Пуерто Виехо
 • 2 нощувки в  Национален парк Тортугуеро
 • 2 нощувки в Национален парк Аренал
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе (2-ри ден);
 • пътуване с лодка по каналите на Националния парк „Тортугуеро“ (4-ти ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Тортугуеро“ (4-ти ден); 
 • вулкана Аренал и топлите минерални извори (7-ми и 8-ми ден);
 • пешеходна разходка в Националния парк Аренал (8-ми ден);
 • круиз с лодка през езерото  Аренал до Монтеверде облачният горски резерват- (8-ми ден);
 • входовете  на  всички  паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 102 лв.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 Застраховки:
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 100 000 лв, - 33.30 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 84.60 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. 64.80  лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 131.10 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 23 лв (за лица до 70 год.), 46 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • *Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро. - (2-ри ден);
 • разходка с кану по каналите на Националния парк „Тортугуеро“ 60 щ.д.-(6-ти ден);
 • вечерна  пешеходна разходка с водач в джунглата на Националния парк „ Тортугуеро“   – 30 щ. долара. – (6-ти ден);
 • екскурзия до парка „ Селватура“ – 95 щ.долара. – (10-ти ден);
 
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е     20кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.04.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в  Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ.долара.
4. Цените 6 360 лв/  6 460 лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 580 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.04.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на TO)
             - по банков път
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 500 лв
 
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.


Информация за хотелите (или подобни):
Сан Хосе – Hotel Presidente  4* - //www.hotel-presidente.com/default-en.html
Пуерто Виехо – Hotel Banana Azul 3 * https://www.bananaazul.com/
Национален парк „Тортугуеро“ – Mawamba lodge 3* https://www.mawamba.com/
Аренал - Volcano Lodge & Springs 4* https://www.hotels.com/ho235411/volcano-lodge-and-springs-la-fortuna-costa-rica/
МонтевердеHotel Selina 3* https://www.selina.com/costa-rica/monteverde/
Пунтаренас – Hotel  Yarden Beach Resort 4* //www.hotelyadrancr.com/
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 360 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА
ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 1
5 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 460 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА
ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 1
5 ЧОВЕКА.
 
ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ  
 

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува в чужбина.

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах