Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до КОСТА РИКА, ПАНАМА, КОЛУМБИЯ с Меделин

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 24дни

Маршрут: САН ХОСЕ, ПУЕРТО ВИЕХО, Национален парк „ТОРТУГУЕРО‘‘, Национален парк „АРЕНАЛ“, Облачният горски резерват МОНТЕВЕРДЕ, ПАНАМА СИТИ, КАРТАХЕНА, БОГОТА, ТИЕРАДЕНТРО САН АУГУСТИН ИСИОС ОБАНДО, МЕДЕЛИН
Продължителност: 24 дни/ 21 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Коста Рика


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща на летище в 05.00 ч.София, Терминал 2 в 07.00 ч. полет София – Париж с “Bulgaria Air”. В 09.10 ч. пристигане в Париж. В 13.40 ч. самолетен полет Париж – Сан Хосе с „Air France”. Пристигане в Сан Хосе. в 18.30 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сан Хосе.

2 ДЕН - След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.

3 ДЕН - Закуска.Отпътуване към Пуерто Виехо. Настаняване в хотел на брега на Карибско море. Свободно време за плаж . Насладете се на красотата на залезите в Пуерто Виехо с чаша карибски коктейл. Нощувка в Пуерто Виехо.

4 ДЕН - Закуска. Отпътуване към Националния парк Тортугуеро, наречен „ Перлата на природата“. Той се намира в северната част на карибското крайбрежие на Коста Рика и известен като Амазония на Коста Рика. Паркът е разположен на 26 000 хектара земя и на 46 000 хектара водни басейни и е един искински рай за любителите на флората и фауната. Тук няма пътища, а „магистрали“ от реки и канали . Изживяването е невероятно! Паркът е място, където е възможно наблюдението на изобилие от диви животни, включително няколко вида маймуни, ленивци, крокодили, игуани, папагали, ара, тукани и много други. От Пуерто Виехо ще пътуваме около час до Пуерто Лимон, където Ви очаква невероятно красиви моменти с едно двучасово пътуване с лодка по каналите до Националния парк Тортугуеро. Около обяд се пристига в хотела – лодж , разположен красиво между Карибско море и каналите на Националния парк Тортугуеро. След като се настаните в лоджа и си починете, Ви се предлага разходка сред невероятна природа на джунглата. Удивително е как толкова близо до вашата стая можете да намерите различни видове маймуни, ленивци, игуани, много птици и насекоми, включително синята пеперуда (Morpho peleides). Вечерта, може да се насладите на нощните звуци на джунглата. Нощувка в Национален парк Тортугуеро.

5 ДЕН - Закуска. По желание - приятна разходка с кану по каналите на Националния парк, като ще имате възможност да разгледате 22-километровия плаж (забележете: той не може да се плува), който е предпочитано място за гнездене на морски костенурки, които гнездят в района. Тук може да се види и най-голямата в света , „ кожестата костенурка“, която достига дължина от 2 м. и тегло от 295 кг до 544 кг . Пълни с впечатления ще се отправим към хотела. Свободно време за почивка и вечеря . По желание и срещу допълнително заплащане вечерна разходка с водач в Националния парк Тортугуеро. Нощувка в Национален парк Тортугуеро.

6 ДЕН - Закуска. Отпътуване към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал. Нощувка в Национален парк Аренал.

7 ДЕН - След закуска се отправяме за пешеходна разходка в Националния парк „Аренал” с местен екскурзовод, по време на която ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана, стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък, от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката ви очаква истински релакс в горещите минерални извори в хотела. Нощувка в Национален парк Аренал.

8 ДЕН - Закуска. Днес ви очаква много приятен круиз с лодка през езерото Аренал до Монтеверде. Облачният горски резерват Монтеверде е една от най-разнообразните и богати тропически облачни гори в Новия свят и дом на блестящата птица Кетцал и рядката птица-камбана. Монтеверде е интересен не само за жителите на резервата в облачния горски резерват, но и за своите основатели, квакерите. Настаняване в много приятен лодж в джунглата на Монтеверде. След настаняване, ви се предлага по желание екскурзия до парка Селватура, сгушен в непокътнат облачен горски резерват. Ще имате възможност да направите пешеходна разходка в тази забележителна екосистема с водач. Ще се разхождате по пътека от 3 км (1,9 мили), съставена от окачени мостове, пресичайки различни нива на облачната гора на осем различни моста, които варират от 46 фута до 155 метра дължина и 36 фута (11 метра) и 180 фута (56 метра) височина. Наслаждавайки се на невероятната екосистема вие можете да се отпуснете, знаейки, че мостовете отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. С широчина 5 фута (1,5 метра) и товароподемност, която побира до 80 души, те съставят най-дългата и най-здравата висяща мостова система в Коста Рика. Научете за известното биоразнообразие на Монтеверде, докато се придвижвате през гората с лекота, което е идеално за наблюдение на местни растителни видове и диви животни. След приятните часове прекарани сред дивата природа на Коста Рика ще отпътувате към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.

9 ДЕН - Закуска . Трансфер до летището и в 08.55 ч. полет Сан Хосе – Панама сити с Avianca . Пристигане в Панама сити в 11.05 ч. Трансфер до хотела. От 12.00 ч. започва обиколката на Панама сити с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. След края на обиколката – свободно време с възможност за пазаруване . Нощувка в централната част на Панама сити.

10 ДЕН - Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели. Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.

11 ДЕН - Закуска . Трансфер до летището и в 07.26 ч. полет Панама сити – Картахена. Кацане в Картахена в 08.32 ч. Следва обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе. След обяд трансфер до хотел близо до морето. Настаняване. След обяд – свободно време с възможност за плаж. Нощувка в Картахена.

12 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Картахена с възможност за плаж или разглеждане на града. По желание и срещу допълнително заплащане - полудневна екскурзия до вулканът Тотумо, розовото море El Salar de Galerazamba и рибарското селце „Мансанийо Дел Мар” . Нощувка в Картахена.

13 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището и в 08.05 ч. полет Картахена – Богота. Кацане на летището в Богота в 09.35 ч. Следва обиколка на град Богота – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. По желание и срещу допълнително заплащане - изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота. Нощувка в Богота.

14 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Богота – по желание и с допълнително заплащане ви се предлага да посетите известната Солна Катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина. Нощувка в Богота.

15 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 08.31 ч полет Богота - Невия. Пристигане в Невия в 09.42 ч. След пристигане – около 5-часово пътуване през красиви планини към Сан Андрес де Писимбала (Тиерадентро). След обяд – посещение на археологическия парк „Тиерадентро” и неговите пещери, включително гробниците и погребалните камери с дълбочина около 5 метра. Посещение на археологическия музей „Тиерадентро”, за да научите повече за културата, създала тези реликви. Нощувка около Тиерадентро.

16 ДЕН - Закуска. След закуска – около 6-часово пътуване към Сан Августин. Настаняване в местен хотел. Следва разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”. Обиколката на “Mesitas” (постаментите) A-B-C и D, където са запазени повече от 35 статуи, някои от които са високи повече от 5 метра. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка в Сан Августин.

17 ДЕН - Закуска Ще продължим към “Fuente Ceremonial y Alto de Lavapatas” („свещения извор и височината Лавапатас”) и “Bosque de las Estatuas” („гората на статуите), за да стигнем до археологическия музей Сан Августин. Ще разгледате обектите “El Tablón” („дъската”) и “Чакира”, за да се насладите на впечатляващите пейзажи, с които районът се слави, в добавък към археологическите му съкровища. Нощувка в Сан Августин.

18 ДЕН - Закуска. След закуска – пътуване до селцето Иснос, откъдето ще продължите по “Estrecho del Magdalena” („протока на Магдалена”) – речен пролив, широк само 2 метра, през който тече Магдалена – най-дългата река в Колумбия. Пресичайки Oбандо, където са направени последните археологически открития, екскурзията продължава към Националните паркове “Alto de los ídolos” („височината на идолите) и “Alto de la Piedras” („високите камъни”). Освен археологически открития и каменни статуи, в района има два водопада – “Salto de Bordones” и “Salto del Mortiño”. Привечер – връщане в Сан Августин. По залез – разходка в град Сан Августин. Сан Августин е не само един от най-важните археологически обекти в цяла Южна Америка, но също и един от най-мистериозните. Нощувка в Сан Августин.

19 ДЕН - Закуска. Свободно време . Tрансфер до летището. В 14.42 ч. полет Сан Аугустин - Меделин. Кацане в Меделин в 19.17 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Меделин .

20 ДЕН - Закуска. Този ден ви очаква една впечатляваща екскурзия до Гуагапе, по време на която ще видите другата страна на Колумбия . Град Гуатапе се намира на 90 минути път с кола от Меделин и е известен със своите цветни сгради и очарователни каменни улички. Ще се изкачите по 740-те стъпала на Пиедра дел Пеньол за изумителни гледки към околните езера и хълмове на Гуатапе. Ще направите разходка в града, известен като един от най-чаровните градчета на Колумбия. След обяд ви очаква разходка с лодка, по време на която ще се насладите на панорамна гледка към хасиенда “Ла Мануела” на Пабло Ескобар, живописната църква в Маринийа и град Зокалос. Нощувка в Меделин.

21 ДЕН - Закуска. Обиколка на град Меделин , по време на която в рамките на 4-6 часа ще имате възможност да добиете лични впечатления от град Меделин. Ще разгледате центъра, ще се изкачите до библиотеката „Санто Доминго Савио”, откъдето се разкрива панорамна гледка към града. Разходката ще завърши в „Ел Пуеблито Паиса”, където е пресъздаден животът в колониална Колумбия. Ще разгледате още колониални църкви, площади и скулптори на Ботеро из центъра на Меделин. По желание, екскурзията може да продължи с лифт до парка „Арви”. Нощувка в Меделин.

22 ДЕН - Закуска. В 11.00 ч. трансфер до летището и в 13.31 ч. полет Меделин – Богота. Кацане в Богота в 14.24 ч Свободно време.

23 ДЕН - В 00.05 ч. полет Богота – Париж с „Air France”. Кацане в Париж в 16.25 ч. В 23.10 ч. полет Париж – София с „Bulgaria Air”.

24 ДЕН - Кацане на летище София в 01.10 ч.ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  9 980 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  
10 080лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
  
 В СЛУЧАЙ
, ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 
 
 
Вижте цялата програма тук
 1. В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ: · 
 • самолетни билети за всички международни полети :София – Париж - Сан Хосе;  Панама сити –Картахана– Богота – Париж - София;
 • самолетен билет за полет от Сан Хосе до Панама сити;
 • самолетни билети за вътрешни полети  Богота – Нейва,  Сан Августин -Меделин– Богота.
 • летищни такси за всички международни  – 1 232 лв/ 630 евро (01.04.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 21 нощувки със закуски в хотели 3*,4* и 5* в Коста Рика, Панама сити и Колумбия;
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 1 нощувка в Пуерто Виехо
 • 2 нощувки в Национален парк Тортугуеро
 • 2 нощувки в Национален парк Аренал
 • 2 нощувки в Панама сити.
 • 2 нощувки в Картахена
 • 2 нощувки в Богота
 • 1 нощувка в Тиерадентро
 • 3 нощувки в Сан Августин
 • 3 нощувки в Меделин 
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе (2-ри ден)
 • пътуване с лодка по каналите на Националния парк „Тортугуеро“-(4ти ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Тортугуеро“- (4-ти ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Аренал“- (7-ми ден);
 • круиз с лодка през езерото  Аренал до Монтеверде облачният горски резерват- (8-ми ден);
 • обиколка на Панама сити – (10-ти ден);
 • еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата”- (11-ти ден);
 • обиколка на Картахена – (11-ти ден);
 • посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе в Картахена -(11-ти ден);
 • обиколка ан Богота – (13-ти ден);
 • посещение на археологическия парк „Тиерадентро”- (15-ти ден);
 • разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”- (17-ти ден);
 • пътуване до селцето Иснос-(18-ти ден);
 • екскурзия до Гуагапе (20-ти ден);
 • обиколка на Меделин (21-ви ден);
 • входовете  на  всички  археологични паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 122 лв.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
Застраховки:
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 100 000 лв, - 47.50 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 119.80 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. 92.50  лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 187.20лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро -54 лв (за лица до 70 год.), 108лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • *Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро. - (2-ри ден);
 • разходка с кану по каналите на Националния парк „Тортугуеро“ 60 щ.д.-(5-ти ден);
 • вечерна  пешеходна разходка с водач в джунглата на Националния парк „ Тортугуеро“   – 30 щ. долара. – (5-ти ден);
 • екскурзия до парка „ Селватура“ – 95 щ.долара. – (8-ми ден);
 •  полудневна екскурзия до вулканът Тотумо, розовото El Salar de Galerazamba и рибарското селце „Мансанийо Дел Мар”  – 60 щ. долара(12-ти ден);
 • изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) 10 щ. долара- (13-ти ден);
 • посещение на Солната катедрала на Сипакира - 130 лв- (14-ти ден);


 Полудневна екскурзия до вулканът Тотумо,  розовото море El Salar de Galerazamba и рибарското селце „Мансанийо Дел Мар”
Първа спирка: Вулканът Тотумо:
Когато правите планове за престоя си в Картахена де лос Индиос, възползвайте се от калните бани, които се намират на върха на Вулкана Тотумо, на 2300 м.н.в. , за да се потопите в релаксираща терапия.
Химическият състав на тези кални бани спомага за понижаване на стреса, нормализиране   на кръвообращението, освобождаване от отрицателна енергия и зареждане с положителна магнитна слънчева енергия. Кожата ви ще остане мека и гладка поради освежаващата и противовъзпалителна сила на земята.
Сходни на характеристиките на вулкана Тотумо има само на три места в света – Русия, Африка и Колумбия. Не бива да го пропускате!
Продължителност: 1,30 ч.
Втора спирка:Галеразамба, Департамент Боливар:
Розовото море се намира в департамент Боливар, в близост до гр. Галеразамба, който е част от община Санта Каталина.
Мястото има интересна история с акцент върху солниците,  благодарение на които водата се превръща в розово море с наситен цвят. Без съмнение най-голямата атракция в района е именно Розовото море и е един от феномените, които привличат най-много туристи в Галеразамба. Солниците променят цвета си в червен, когато солта е готова да излезе на повърхността. Днес водният басейн е отворен целогодишно за туристи. В последните години стартира кампанията  „ Галеразамба – магично кътче“. Идеята е да се върне блясъкът на града и да се превърне в една от топ дестинациите в района. С тази цел е изграден и пътят Лома Арена – Галеразамба, както и не спира работата по възстановяването на плажовете, които страдат от ерозия.
Продължителнот: 30 мин.
Трета спирка: рибарското селце  Мансанило дел Мар:
Тук ще можете да се насладите на типичен карибски обяд с избор между  риба, печено или пържено пиле или вегетарианско меню, както и да се изкъпете в Карибско море.
Цена: 60 щ. долара /12-ти ден
 
Солната катедрала на Сипакира
Солната катедрала се намира в дълбока мина в Андите, в близост до град Сипакира (2652 м. надморско равнище), в централната част на Колумбия.
Катедралата е изцяло от каменна сол и се състои от три части, символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос. . Разположена на 180 метра под земята тя е внушителна със своите размери: 120 метра дължина, 22 метра височина, 6 основни колони.
Цена: 130 лв /14- ти ден
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Археологическият резерват „Сан Августин” е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство, известен с многобройните си, издялани от камък статуи – останки от една древна цивилизация, процъфтяла и загинала между 6-ти век пр. Хр. и 12-ти век сл. Хр. Смятан за културен център на различни местни племенни групи отпреди идването на инките, районът на Сан Агустин е богат на произведения на изкуството от Предколумбовата епоха.
Резерватът обхваща 800 кв. км площ и се смята за най-големият район със запазени археологически артефакти от онова време в Южна Америка. Паметниците издават влиянието на различни култури и народи от Андите, Амазония и от карибската група племена. Запазени са около 500 статуи и гробници, разпръснати на групи по двата бряга на клисурата на Рио Мадалена, представящи образи на митологични и реални същества, богове и хора. Някои от пластиките са с муцуна на ягуар, други наподобяват грабливи птици, змии, маймуни, жаби или орли. Смята се, че фигурата на ягуара е била свързана с религиозния водач или шамана на племето, който е можел да се преобразява в ягуар, за да запази равновесието в света. Предполага се също, че концепцията за преобразяването стои до голяма степен в основата на издяланите монолитни фигури.
В резултат на археологически разкопки, през 30-те години на 20 век, са открити различни фигури, по които все още личи боята, с която са били оцветени – червена, синя или жълта. Ярките цветове са избледнели от досега с въздуха и са останали само малки следи, а въпреки различните модели дрехи, прически и украшения, статуите си приличат по празните, втренчени в пространството очи. Археологическият резерват „Сан Августин” е подходящ да се разходите из идиличния пейзаж и да се полюбувате на древните паметници.

 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е   
20кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг.1
0 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в  Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около15-25 щ.долара.
4.  Цените 9 980 лв./ 10 080 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 400 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 21.02.2021 г и  подлежат на  актуализация.

5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на TO)
             - по банков път
 ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 000 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.

 


 

Информация за хотелите (или подобни):
Сан Хосе – Hotel Presidente  4* - //www.hotel-presidente.com/default-en.html
Аренал - Volcano Lodge & Springs 4* https://www.hotels.com/ho235411/volcano-lodge-and-springs-la-fortuna-costa-rica/
Панама сити – Eurostars Panama City 5* - https://www.eurostarshotels.com/eurostars-panama-city.html
Картахена – Hotel Dann Cartagena 4* //www.hoteldanncartagena.com/
Богота  - Hotel Augusta  4* //augusta.hotels-bogota.com/en/
Tиера Дентро -Hotel Refugio 3* //www.albergueelrefugio.com/
Сан Августин – Terrazas de San Augustin Hotel   3
Меделин – Hotel Selina 3*  https://www.selina.com/colombia/medellin/
 
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува в чужбина.
коста рика панама колумбия екскурзия коста рика панама колумбия почивка панама екскурзия панам почивка колумбия екскурзия колумбия почивка сан хосе национален парк аренал панама сити панамски канал богота тиерадентро сан августин исиос обандо картахена площадът на демокрацията фонтаните хиспанида къщата на ароас санчес екскурзия до вулкана аренал горещи минерални извори табакон круиз в залива никоя остров тортуга национален парк braulio carillo национален парк тортугуеро връх серо анкон сан фелипе екскурзия по панамския канал тур в джунглата гамбоа езеро гатун плаза де боливар ла канделария църква сан францисо връх монсерат исус христос на кръста сан андрес де писимбала парк тиерадентро сан августин обиколка на mesitas fuente ceremonial y alto de lavapata bosque de las estatuas el tablón чакира протока на магдалена височината на идолите високите камъни salto de bordones картахена де лас индияс меделин