Вашата оценка

Екскурзия до КОСТА РИКА, ПАНАМА и КОЛУМБИЯ - ПОТВЪРДЕНА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 20 дни

Маршрут: Сан Хосе, Пуерто Виехо, Национален парк Тортугуеро, Национален парк „Аренал”, Панама сити , Панамски канал, Картахена, Богота, Сан Аугустин, Исиос, Меделин
Продължителност: 20 дни/ 18 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Коста Рика


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 03.03.2022 Среща на летище София, Терминал 2 в 05.00 ч. Полет София – Париж в 07.00 ч. Кацане в Париж в 09.10 ч. Излитане от Париж в 13.40 ч. Кацане в Сан Хосе. в 18.30 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сан Хосе.

2 ДЕН - 04.03.2022 След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.

3 ДЕН - 05.03.2022 Закуска. Закуска.Отпътуване към Пуерто Виехо. Настаняване в хотел на брега на Карибско море. Свободно време за плаж . Насладете се на красотата на залезите в Пуерто Виехо с чаша карибски коктейл. Нощувка в Пуерто Виехо.

4 ДЕН - 06.03.2022 Закуска. Отпътуване към Националния парк Тортугуеро - „Перлата на природата“. Той се намира в северната част на карибското крайбрежие на Коста Рика и известен като Амазония на Коста Рика. Паркът е разположен на 26 000 хектара земя и на 46 000 хектара водни басейни и е един искински рай за любителите на флората и фауната. Тук няма пътища, а „магистрали“ от реки и канали . Изживяването е невероятно! Паркът е място, където е възможно наблюдението на изобилие от диви животни, включително няколко вида маймуни, ленивци, крокодили, игуани, папагали, ара, тукани и много други. Удивително е как толкова близо до вашата стая можете да намерите различни видове маймуни, ленивци, игуани, много птици и насекоми, включително синята пеперуда (Morpho peleides). Около обяд се пристига в хотела – лодж, разположен красиво между Карибско море и каналите на Националния парк Тортугуеро. Настаняване в лоджа за почивка. Свободно време, с възможност да се разходите сред невероятна природа на джунглата или да разгледате на чаровното селище Тортугуеро, където може да посетите Sea Turtle Conservancy Visitor's Center - център за опазване на морските костенурки. Нощувка в Национален парк Тортугуеро.

5 ДЕН - 07.03.2022 Закуска. По желание - приятна разходка с кану по каналите на Националния парк, като ще имате възможност да разгледате 22-километровия плаж, който е предпочитано място за гнездене на морски костенурки, които гнездят в района. Тук може да се види и най-голямата в света , „кожестата костенурка“, която достига дължина от 2 м. и тегло от 295 кг до 544 кг . Пълни с впечатления ще се отправим към хотела. Свободно време за почивка и вечеря . По желание и срещу допълнително заплащане вечерна разходка с водач в Националния парк Тортугуеро. Нощувка в Национален парк Тортугуеро.

6 ДЕН - 08.03.2022 Закуска. Отпътуване към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал. Нощувка в Национален парк Аренал.

7 ДЕН - 09.03.2022 След закуска се отправяме за пешеходна разходка в Националния парк „Аренал” с местен екскурзовод, по време на която ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана, стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък, от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката ви очаква истински релакс в горещите минерални извори в хотела. Нощувка в Национален парк Аренал.

8 ДЕН - 10.03.2022 Закуска. Днес ви очаква много приятен круиз с лодка през езерото Аренал до Монтеверде. Облачният горски резерват Монтеверде е една от най-разнообразните и богати тропически облачни гори в Новия свят и дом на блестящата птица Кетцал и рядката птица-камбана. Монтеверде е интересен не само за жителите на резервата в облачния горски резерват, но и за своите основатели, квакерите. По желание ви се предлага екскурзия до парка Селватура, сгушен в непокътнат облачен горски резерват. Ще имате възможност да направите пешеходна разходка в тази забележителна екосистема с водач. Ще се разхождате по пътека от 3 км (1,9 мили), съставена от окачени мостове, пресичайки различни нива на облачната гора на осем различни моста, които варират от 46 фута до 155 метра дължина и 36 фута (11 метра) и 180 фута (56 метра) височина. Наслаждавайки се на невероятната екосистема вие можете да се отпуснете, знаейки, че мостовете отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. С широчина 5 фута (1,5 метра) и товароподемност, която побира до 80 души, те съставят най-дългата и най-здравата висяща мостова система в Коста Рика. Научете за известното биоразнообразие на Монтеверде, докато се придвижвате през гората с лекота, което е идеално за наблюдение на местни растителни видове и диви животни. След приятните часове прекарани сред дивата природа на Коста Рика ще отпътувате към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.

9 ДЕН - 11.03.2022 Закуска . Трансфер до летището и в 06.51 ч. полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити в 09.08ч. Трансфер до хотела. От 12.00 ч. започва обиколката на Панама сити с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. След края на обиколката – свободно време с възможност за пазаруване . Нощувка в централната част на Панама сити.

10 ДЕН - 12.03.2022 Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели. Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.

11 ДЕН - 13.03.2022 Закуска. Трансфер до летището и в 07.26 ч. полет Панама сити – Картахена. Кацане в Картахена в 08.32 ч. Следва обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе. След обяд трансфер до хотел близо до морето. Настаняване. След обяд – свободно време с възможност за плаж. Нощувка в Картахена.

12 ДЕН - 14.03.2022 Закуска. Трансфер до летището и в 08.05 ч. полет Картахена – Богота. Кацане на летището в Богота в 09.35 ч. Следва обиколка на град Богота – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. По желание и срещу допълнително заплащане - изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота. Нощувка в Богота.

13 ДЕН - 15.03.2022 Закуска. Свободен ден в Богота – по желание и с допълнително заплащане ви се предлага да посетите известната Солна Катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина. Солната катедрала се Намира в дълбока мина в Андите, в близост до град Сипакира (2652 м. надморско равнище), в централната част на Колумбия.Катедралата е изцяло от каменна сол и се състои от три части, символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос. Разположена на 180 метра под земята тя е внушителна със своите размери: 120 метра дължина, 22 метра височина, 6 основни колони. Нощувка в Богота.

14 ДЕН - 16.03.2022 Закуска. Трансфер до летището. В 12.50 ч полет Богота – Питалито , което е най-близкото летище до Сан Аугустин. Пристигане в Питалито в 14.11 ч. Трансфер до хотел в централната част на градчето Сан Августин. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка в централната част на града. Нощувка в Сан Августин.

15 ДЕН - 17.03.2022 След закуска следва разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”. Обиколката на “Mesitas” (постаментите) A-B-C и D, където са запазени повече от 35 статуи, някои от които са високи повече от 5 метра. Свободно време за обяд. След обяд – пътуване до селцето Иснос, откъдето ще продължите по “Estrecho del Magdalena” („протока на Магдалена”) – речен пролив, широк само 2 метра, през който тече Магдалена – най-дългата река в Колумбия. Пресичайки Oбандо, където са направени последните археологически открития, екскурзията продължава към Националните паркове “Alto de los ídolos” („височината на идолите) и “Alto de la Piedras” („високите камъни”). Освен археологически открития и каменни статуи, в района има два водопада – “Salto de Bordones” и “Salto del Mortiño”. Привечер – връщане в Сан Августин. По залез – разходка в град Сан Августин. Сан Августин е не само един от най-важните археологически обекти в цяла Южна Америка, но също и един от най-мистериозните. Нощувка в Сан Августин.

16 ДЕН - 18.03.2022 Закуска. Свободно време . Tрансфер до летището. В 14.42 ч. полет Питалито - Меделин. Кацане в Меделин в 19.17 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Меделин .

17 ДЕН - 19.03.2022 Закуска. Този ден ви очаква една впечатляваща екскурзия до Гуагапе, по време на която ще видите другата страна на Колумбия . Град Гуатапе се намира на 90 минути път с кола от Меделин и е известен със своите цветни сгради и очарователни каменни улички. Ще се изкачите по 740-те стъпала на известната скала „Пиедра дел Пинол“за изумителни гледки към околните езера и хълмове на Гуатапе. Ще направите разходка в града, известен като един от най-чаровните градчета на Колумбия. След обяд ви очаква разходка с лодка, по време на която ще се насладите на панорамна гледка към хасиенда “Ла Мануела” на Пабло Ескобар, живописната църква в Маринийа и град Зокалос. Нощувка в Меделин.

18 ДЕН - 20.03.2022 Закуска. Обиколка на град Меделин , по време на която в рамките на 4-6 часа ще имате възможност да добиете лични впечатления от град Меделин. Ще разгледате центъра, ще се изкачите до библиотеката „Санто Доминго Савио”, откъдето се разкрива панорамна гледка към града. Разходката ще завърши в „Ел Пуеблито Паиса”, където е пресъздаден животът в колониална Колумбия. Ще разгледате още колониални църкви, площади и скулптори на Ботеро из центъра на Меделин. По желание, екскурзията може да продължи с лифт до парка „Арви”. Трансфер до летището и в 12.55 ч. полет Меделин – Панама сити. Кацане в Панама сити в 14.20 ч В 18.45 ч. полет Панама сити – Амстердам с „KLM”.

19 ДЕН - 21.03.2022 Кацане в Амстердам в 10.55 ч. Трансфер до хотел и нощувка.

20 ДЕН - 22.03.2022 В 10.55 ч. полет Амстердам – София . Кацане на летище София в 14.20 ч.ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  9 490  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  9 590 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
Вижте цялата програма тук
1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Париж -Сан Хосе –Панама сити – Картахена; Меделин сити –Панама сити – Амстердам - София;
 • самолетни билети за вътрешни полети Картахена – Богота – Питалито  - Меделин.
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 420 лв/ 726 евро (01. 12.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 18 нощувки с 17 закуски в хотели 3* и 4* в Коста Рика, Панама и Колумбия.
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 1 нощувка в Пуерто Виехо
 • 2 нощувки в Национален парк Тортугуеро
 • 2 нощувки в Национален парк Аренал
 • 2 нощувки в Панама сити
 • 1 нощувка в Картахена
 • 2 нощувки в Богота
 • 2 нощувки  в Сан Августин 
 • 2 нощувки в Меделин  
 • 1 нощувка в Амстердам , генерирана от полета в хотел  в близост до летище.
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе –(2-ри ден);
 • посещение на  Националния парк „Тортугуеро”(4-ти ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Тортугуеро“ (4-ти ден);
 • посещение на Националния парк Аренал – (6-ти ден);
 • пешеходна разходка в Националния парк Аренал (7-ми ден);
 • круиз с лодка  през езерото Аренал до Монтеверде – (8-ми ден);
 • посещение на облачният горски резерват Монтеверде – (8-ми ден);
 • обиколка на Панама сити – (9-ти ден);
 • еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата”- (10-ти ден);
 • обиколка на Картахена – (11-ти ден);
 • посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе в Картахена (11-ти ден);
 • обиколка на Богота – (12-ти ден);
 • разглеждане на археологическия парк „Свети Августин” - (15-ти ден);
 • пътуване до селцето Иснос-(15-ти ден);
 • екскурзия до Гуагапе (17-ти ден);
 • обиколка на Меделин (18-ти ден);
 • входовете  на  всички  археологични паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 122 лв.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети (плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
Застраховки:
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 100 000 лв, Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ –Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 45 лв (за лица до 70 год.), 90 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • *Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро. - (2-ри ден);
 • разходка с кану по каналите на Националния парк „Тортугуеро“ 60 щ.д.-(5-ти ден);
 • вечерна  пешеходна разходка с водач в джунглата на Националния парк „ Тортугуеро“   30 щ. долара. – (5-ти ден);
 • екскурзия до парка „ Селватура“ – 95 щ.долара. – (8-ти ден);
 • изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) 10 щ. долара- (12-ти ден);
 • посещение на Солната катедрала на Сипакира - 130 лв- (13- ти ден);
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е     20кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.04.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
 клиента.
 3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ.долара.
4. Цените 9 490 лв/  9 590лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
 
5.  Начин на плащане:
         - в брой (в офиса на ТО)   
         - по банков път
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  4 700 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.
 

Информация за хотелите (или подобни):
Сан Хосе  Hotel Balmoral 4* - //www.hotel-presidente.com/default-en.html
Пуерто Виехо – Villas De La Caribe 3*- https://villasdelcaribe.com/
Национален парк „Тортугуеро“ – Pachira Lodge 3* https://pachiralodge.com/en/home-5-4/
Аренал – Hotel Los Lagos Spa & Resort 4* https://www.hotelloslagos.com/
Панама ситиRIU Plaza Panama 5* - https://www.riu.com/en/hotel/panama/panama-city/hotel-riu-plaza-panama/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=my_business&utm_content=ZPY
КартахенаHotel Dann Cartagena 4* //www.hoteldanncartagena.com/
Богота  - Hotel Augusta  4* //augusta.hotels-bogota.com/en/
Сан АвгустинTerrazas de San Augustin Hotel   3
Меделин –
Hotel Selina 3*  https://www.selina.com/colombia/medellin/
 

 

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
- За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува в чужбина.