ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА, ПАНАМА И КОЛУМБИЯ - /КЪС ВАРИАНТ/

Сан Хосе, Национален парк „Аренал”, Панама сити, Панамски канал, Картахена, Богота

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
13.03.2020 Среща на летище София, Терминал 2 в 12:00 ч. Полет София – Мадрид в 14:05 ч. Пристигане в Мадрид в 15:40 ч. В 21:40 ч полет Мадрид – Богота.
14.03.2020 Пристигане в Богота в 03:50 ч. В 06:10 ч. –самолетен полет Богота –Сан Хосе. Пристигане в гр. Сан Хосе, столицата на Коста Рика в 07:30 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Сан Хосе.
15.03.2020 След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей - отвън, сградата на Националния театър, Музеят на изящните -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе. (По – желание и срещу допълнително заплащане, може да посетите Националният музей, Златния музей и Музеят на изящните изкуства.)
16.03.2020 Закуска. Този ден Ви очаква екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори. Предстои Ви 3-часово пътуване до Ла Фортуна. Първата Ви спирка е Сарчи, град, известен със своите занаяти. Там ще разгледате занаятчийските работилници и ще си изберете сувенири. Свободно време за обяд. Следва посещение на най-известния действащ вулкан в Коста Рика, където ще видите малки изригвания, образуващи изпарения в небето. Невероятната гледка към вулкана се разкрива от град Ла Фортуна. Пътуване през Националния парк „Аренал” до горещите минерални извори и до хотелски комплекс, където ще имате възможността да плувате или да се насладите на топлите минерали извори. Нощувка в хотел с топли минерални извори с изглед към вулкана Аренал.
17.03.2020 Закуска. Отпътуване към Националния парк „Поас Вулкано”, където ще видите вулкана Поас, ще посетите ранчо с кафеена плантация. Изкачване до кратера на вулканa Поас. По желание обяд в местен ресторант. В късния след обяд връщане в Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.
18.03.2020 Закуска. Трансфер до летището и в 08.45 ч. полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити в 10.55ч. Трансфер до хотела. След обяд – обиколка на Панама сити с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. Нощувка в Панама сити.
19.03.2020 Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели. Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.
20.03.2020 Закуска . Трансфер до летището и в 07.26 ч. полет Панама сити – Картахена. Кацане в Картахена в 08.32 ч. Следва обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе. След обяд трансфер до хотел близо до морето.Настаняване. След обяд – свободно време с възможност за плаж. Нощувка в Картахена.
21.03.2020 Закуска. Свободен ден в Картахена с възможност за плаж или разглеждане на града. По желание и срещу допълнително заплащане - полудневна екскурзия до вулканът Тотумо, розовото море El Salar de Galerazamba и рибарското селце „Мансанийо Дел Мар” . Нощувка в Картахена.
22.03.2020 Закуска.Трансфер до летището и в 08.05 ч. полет Картахена – Богота. Кацане на летището в Богота в 09.35 ч. Следва обиколка на град Богота – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. По желание и срещу допълнително заплащане - изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота. Нощувка в Богота.
23.03.2020 Закуска. Свободен ден в Богота – по желание и с допълнително заплащане ви се предлага да посетите известната Солна Катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина. В 19.00 ч. трансфер до летището и в 22.55 ч. полет Богота – Мадрид
24.03.2020 Кацане в Мадрид в 14:35 ч. В 23.10 ч. полет Мадрид – София.
25.03.2020 Кацане на летище София в 01:10 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за всички международни полети: София – Мадрид –Богота - Сан Хосе;  Панама сити –  Картахeна– Богота – Мадрид - София;
 • самолетни билети за вътрешни полети   Картахена – Богота  .
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 232 лв/ 630 евро (20.01.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Настаняването е в хотели 3* и 4 *
 • 3 нощувки със закуски в Сан Хосе (Коста Рика);
 • 1 нощувка със закуска до Националния парк Аренал
 • 2 нощувки със закуска в Панама сити (Панама);
 • 2 нощувки със закуски в  в Картахена (Колумбия);
 • 1  нощувка със закуска в Богота (Колумбия);
            (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе, Панама сити, Богота и Картахена;
 •  екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори ;(4-ти ден)
 • екскурзия до Националния парк „Поас Вулкано”(5-ти ден)
 • еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата” (7-ми ден);
 • посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе в Картахена (8-ми ден);
 • входовете  на  всички  археологични паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и
                   екскурзиите – 102 лв.
 
 
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро 30 лв (за лица до
                  70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 60 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  - фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро (3-ти ден);
- полудневна екскурзия до вулканът Тотумо, розовото El Salar de Galerazamba и   рибарското селце „Мансанийо Дел Мар”  – 60 щ. долара – (9-ти ден);
-  изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) 10 щ. долара- (10-ти ден);
-    посещение на Солната катедрала на Сипакира - 130 лв- (11- ти ден);
 
 

Полудневна екскурзия до вулканът Тотумо,  розовото море El Salar de Galerazamba и рибарското селце „Мансанийо Дел Мар”
 
Първа спирка: Вулканът Тотумо
Когато правите планове за престоя си в Картахена де лос Индиос, възползвайте се от калните бани, които се намират на върха на Вулкана Тотумо, на 2300 м.н.в. , за да се потопите в релаксираща терапия.
Химическият състав на тези кални бани спомага за понижаване на стреса, нормализиране   на кръвообращението, освобождаване от отрицателна енергия и зареждане с положителна магнитна слънчева енергия. Кожата ви ще остане мека и гладка поради освежаващата и противовъзпалителна сила на земята.
Сходни на характеристиките на вулкана Тотумо има само на три места в света – Русия, Африка и Колумбия. Не бива да го пропускате!
Продължителност: 1,30 ч.
 
Втора спирка:Галеразамба, Департамент Боливар
Розовото море се намира в департамент Боливар, в близост до гр. Галеразамба, който е част от община Санта Каталина.
Мястото има интересна история с акцент върху солниците,  благодарение на които водата се превръща в розово море с наситен цвят. Без съмнение най-голямата атракция в района е именно Розовото море и е един от феномените, които привличат най-много туристи в Галеразамба. Солниците променят цвета си в червен, когато солта е готова да излезе на повърхността. Днес водният басейн е отворен целогодишно за туристи. В последните години стартира кампанията  „ Галеразамба – магично кътче“. Идеята е да се върне блясъкът на града и да се превърне в една от топ дестинациите в района. С тази цел е изграден и пътят Лома Арена – Галеразамба, както и не спира работата по възстановяването на плажовете, които страдат от ерозия.
Продължителнот: 30 мин.
 
Трета спирка: рибарското селце  Мансанило дел Мар
Тук ще можете да се насладите на типичен карибски обяд с избор между  риба, печено или пържено пиле или вегетарианско меню, както и да се изкъпете в Карибско море.
 
Цена: 60 щ. долара /9-ти ден
 
 

Солната катедрала на Сипакира
 
Солната катедрала се намира в дълбока мина в Андите, в близост до град Сипакира (2652 м. надморско равнище), в централната част на Колумбия.
Катедралата е изцяло от каменна сол и се състои от три части, символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос. . Разположена на 180 метра под земята тя е внушителна със своите размери: 120 метра дължина, 22 метра височина, 6 основни колони.
Цена: 130 лв /11- ти ден
 

 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е     20кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 22.03.2019 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в  Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на
критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
    страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
   екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
    клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
     15-25 щ.долара.
4. Цените 6  280 лв/  6 380 лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат
1 580 лв./подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 22.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на TO)
             - по банков път
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв
 
 
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.


 Информация за хотелите (или подобни):
Сан Хосе – Hotel Presidente  4* - //www.hotel-presidente.com/default-en.html
 Аренал - Volcano Lodge & Springs 4* https://www.hotels.com/ho235411/volcano-lodge-and-springs-la-fortuna-costa-rica/
Панама сити – Eurostars Panama City 5* - https://www.eurostarshotels.com/eurostars-panama-city.html
Богота  - Hotel Augusta  4* //augusta.hotels-bogota.com/en/
Tиера Дентро -Hotel Refugio 3* //www.albergueelrefugio.com/
Сан Августин – Terrazas de San Augustin Hotel   3* //www.terrazasdesanagustinhotel.com/
  Картахена
  ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 280 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 380 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .  

 

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува в чужбина.

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Коста Рика|почивка в Коста Рика |коста рика панама |колумбия екскурзия |коста рика панама |колумбия почивка |панама екскурзия |панам почивка |колумбия екскурзия |колумбия почивка |сан хосе |национален парк аренал |панама сити |панамски канал |богота |тиерадентро |сан августин |исиос |обандо |картахена |площадът на демокрацията |фонтаните хиспанида |къщата на ароас санчес |екскурзия до вулкана аренал |горещи минерални извори табакон |круиз в залива никоя |остров тортуга |национален парк braulio carillo |национален парк тортугуеро |връх серо анкон |сан фелипе |екскурзия по панамския канал |тур в джунглата |гамбоа |езеро гатун |плаза де боливар |ла канделария |църква сан францисо |връх монсерат |исус христос на кръста |сан андрес де писимбала |парк тиерадентро |сан августин |обиколка на mesitas |fuente ceremonial y alto de lavapata bosque de las estatuas |el tablón |чакира |протока на магдалена |височината на идолите |високите камъни |salto de bordones |картахена де лас индияс

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах