Вашата оценка

КОЛУМБИЯ, КОСТА РИКА и ПАНАМА

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 20 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Картахена, Богота, Сан Аугустин, Исиос, Обандо, Меделин Сан Хосе, Национален парк Тортугеро, Пуерто Виехо, Национален парк „Аренал”, Облачният горски резерват Монтеверде, Панама сити, Панамски канал
Продължителност: 20 дни/ 18 нощи
Дати на отпътуване: 11.10.2024, 22.11.2024, 14.02.2025, 21.03.2025, 15.04.2025, 10.10.2025, 14.11.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
11.10.2024 10390.00 лв Запитване
22.11.2024 10390.00 лв Запитване
14.02.2025 10390.00
10290.00 лв
Запитване
21.03.2025 10390.00
10290.00 лв
Запитване
15.04.2025 10390.00
10290.00 лв
Запитване
10.10.2025 10390.00
10290.00 лв
Запитване
14.11.2025 10390.00
10290.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН -

1 ДЕН  – Среща на летище в 07.50 ч.София, Терминал 2. за полет София – Истанбул с Turkish Airlines”.  Пристигане в Истанбул. Следва самолетен полет Истанбул – Панама сити с Turkish Airlines”.  Пристигане в Панама ситиПолет Панама сити –Картахена с „Copa Airlines”. Пристигане в Картахена. Трансфер до хотел. Нощувка в Картахена.
 
2 ДЕН – Закуска. Следва обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе.  След обяд трансфер до хотел близо до морето.  Настаняване. След обяд – свободно време с възможност за  плаж. Нощувка в Картахена.
 
3 ДЕН – Закуска.  Трансфер до летището за полет Картахена – Богота. Кацане на летището в Богота. Следва обиколка на град Богота – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. По желание - изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса*. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота. Нощувка в Богота.
 
4  ДЕН – Закуска.  Свободен ден в Богота – по желание - посещение  на известната Солна Катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина*. Солната катедрала се Намира в дълбока мина в Андите, в близост до град Сипакира (2652 м. надморско равнище), в централната част на Колумбия.Катедралата е изцяло от каменна сол и се състои от три части, символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос. Разположена на 180 метра под земята тя е внушителна със своите размери: 120 метра дължина, 22 метра височина, 6 основни колони. Нощувка в Богота.
 
5  ДЕН  – Закуска. Трансфер до летището за полет Богота – Питалито , което е най-близкото летище до Сан Аугустин. Пристигане в Питалито. Трансфер до хотел в централната част на градчето Сан Августин. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка в централната част на града. Нощувка в Сан Августин.
 
6 ДЕН  –След закуска следва разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”. Обиколката на “Mesitas” (постаментите) A-B-C и D, където са запазени повече от 35 статуи, някои от които са високи повече от 5 метра. Свободно време за обяд. След обяд – пътуване до селцето Иснос, откъдето ще продължите по “Estrecho del Magdalena” („протока на Магдалена”) – речен пролив, широк само 2 метра, през който тече Магдалена – най-дългата река в Колумбия. Пресичайки Oбандо, където са направени последните археологически открития, екскурзията продължава към Националните паркове “Alto de los ídolos” („височината на идолите) и “Alto de la Piedras” („високите камъни”). Освен археологически открития и каменни статуи, в района има два водопада – “Salto de Bordones” и “Salto del Mortiño”. Привечер – връщане в Сан Августин. По залез – разходка в град Сан Августин. Сан Августин е не само един от най-важните археологически обекти в цяла Южна Америка, но също и един от най-мистериозните. Нощувка в Сан Августин.
 
7 ДЕН –Закуска. Свободно време . Tрансфер до летището за полет Питалито - Меделин. Кацане в Меделин. Трансфер до хотел и настаняване.
Нощувка в Меделин.
 
8 ДЕН  –Закуска. Този ден ви очаква една впечатляваща екскурзия до Гуагапе, по време на която ще видите другата страна на Колумбия . Град Гуатапе се намира на 90 минути път с кола от Меделин и е известен със своите цветни сгради и очарователни каменни улички. Ще се изкачите по 740-те стъпала на известната скала „Пиедра дел Пинол“за изумителни гледки към околните езера и хълмове на Гуатапе. Ще направите разходка в града, известен като един от най-чаровните градчета на Колумбия. След обяд ви очаква разходка с лодка, по време на която ще се насладите на панорамна гледка към хасиенда “Ла Мануела” на Пабло Ескобар, живописната църква в Маринийа и град Зокалос. Нощувка в Меделин.
 
9 ДЕН  –Закуска. Обиколка на град Меделин , по време  на която в рамките на 4-6 часа ще имате възможност да добиете лични впечатления от град Меделин. Ще разгледате  центъра, ще се изкачите до библиотеката „Санто Доминго Савио”, откъдето се разкрива панорамна гледка към града. Разходката ще завърши в „Ел Пуеблито Паиса”, където е пресъздаден животът в колониална Колумбия. Ще разгледате още колониални църкви, площади и скулптори на Ботеро из центъра на Меделин. По желание, екскурзията може да продължи с лифт до парка „Арви”.  Трансфер до летището за. полет Меделин – Богота. Кацане в Богота следва полет Богота –  Сан Хосе. Кацане в Сан Хосе. Трансфер до хотел. Нощувка в Сан Хосе.
 
10 ДЕН  –Закуска. Обзорна обиколка на град  Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън,  сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци  и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря*. Нощувка в Сан Хосе.
 
11 ДЕН  – Ранно отпътуване 06.00 ч.-06.30 ч. към Националния парк Тортугеро - „Перлата на природата“. Той се намира в северната част на карибското крайбрежие на Коста Рика и известен като Амазония на Коста Рика. Паркът е разположен на 26 000 хектара земя и на 46 000 хектара водни басейни и е един искински рай за любителите на флората и фауната. Тук няма пътища, а „магистрали“ от реки и канали . Изживяването е невероятно!  Паркът е място, където е възможно наблюдението на изобилие от диви животни, включително няколко вида маймуни, ленивци, крокодили, игуани, папагали, ара, тукани и много други.  Удивително е как толкова близо до вашата стая можете да намерите различни видове маймуни, ленивци, игуани,  много птици и насекоми, включително синята пеперуда (Morpho peleides). По пътя ще Ви бъде поднесена вкусна типична костариканска закуска.  На път за Национален парк Тортугеро ще може да се насладите на невероятното биоразнообразие, пътувайки покрай Национален парк Braulio Carrillo. Между 10.30 ч. – 11.00 ч. пристигане на док Ла Павона, където ще се качите на удобни лодки, с които ще пътувате по каналите на Тортугеро  за да стигнете до лоджа. Около обяд - пристигане в хотела – лодж. Настаняване в лоджа за почивка. В 13.00 ч. по желание Ви се предлага вкусен обяд*.  След обяд - 14.30 ч. по желание  - приятна разходка с кану по каналите на Националния парк*, като ще имате възможност да разгледате 22-километровия плаж, който е предпочитано място за гнездене на морски костенурки, които гнездят в района. Тук може да се види и най-голямата в света „кожестата костенурка“, която достига дължина от 2 м. и тегло от 295 кг до  544 кг.  Пълни с впечатления ще се отправим към хотела. В 19.00 ч по желание Ви се предлага вечеря*. Нощувка в Национален парк Тортугеро.
 
12 ДЕН  – Закуска. В 09.00 ч. по желание -разходка с водач в Националния парк Тортугеро*. В 13.00 ч. по желание Ви се предлага вкусен обяд*. След обяд -14.45 ч. – ще посетим Sea Turtle Conservancy Visitor's Center - център за опазване на морските костенурки в чаровното селище Тортугуеро. В 19.00 ч по желание Ви се предлага вечеря*. Нощувка в Национален парк Тортугеро.
 
13  ДЕН  – Закуска. Отпътуване към Пуерто Виехо. Настаняване в хотел на брега на Карибско море.  Свободно време  за плаж. Насладете се на красотата на залезите в Пуерто Виехо с чаша карибски коктейл. Нощувка в Пуерто Виехо.
 
14 ДЕН  – Закуска. Отпътуване  към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал.  Нощувка в Национален парк Аренал.
 
15 ДЕН  – След закуска се отправяме за пешеходна разходка в Националния парк „Аренал” с местен екскурзовод, по време на която  ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана,  стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък,  от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката  ви очаква истински релакс в  горещите минерални извори в  хотела.  Нощувка в Национален парк Аренал.
 
16 ДЕН – Закуска. Днес ви очаква много приятен круиз с лодка през езерото  Аренал до Монтеверде. Облачният горски резерват Монтеверде е една от най-разнообразните и богати тропически облачни гори в Новия свят  и дом на блестящата птица Кетцал и рядката птица-камбана. Монтеверде е интересен не само за жителите на резервата в облачния горски резерват, но и за своите основатели, квакерите.
По желание ви се предлага екскурзия до парка Селватура*, сгушен в непокътнат облачен горски резерват. Ще имате възможност да  направите пешеходна разходка в тази забележителна екосистема с водач.  Ще се разхождате  по пътека от 3 км (1,9 мили), съставена от окачени мостове, пресичайки  различни нива на облачната гора на осем различни моста, които варират от 46 фута до 155 метра дължина и 36 фута (11 метра) и 180 фута (56 метра) височина. Наслаждавайки се на невероятната екосистема вие можете да се отпуснете, знаейки, че мостовете отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. С широчина 5 фута (1,5 метра) и товароподемност, която побира до 80 души, те съставят най-дългата и най-здравата висяща мостова система в Коста Рика. Научете за известното биоразнообразие на Монтеверде, докато се придвижвате през гората с лекота, което е идеално за наблюдение на местни растителни видове и диви животни. След приятните часове прекарани сред дивата природа на Коста Рика ще отпътувате към Сан Хосе.  Нощувка в Сан Хосе.
 
17 ДЕН  – Закуска . Трансфер до летището за полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити. Трансфер до хотела. От 12.00 ч. започва обиколката на Панама сити  с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. След  края на обиколката – свободно време с възможност за пазаруване .  Нощувка в централната част на Панама сити.
 
18 ДЕН – Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели.  Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.
 
19 ДЕН -  Закуска. Свободно време. Привечер трансфер до летище за полет Панама-Истанбул с Turkish Airlines”
 
20 ДЕН – Пристигане в Истанбул следва полет Истанбул -София. Пристигане в София.

 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 10 290лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 10 390 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.


 УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Истанбул - Картахена -Панама сити – Истанбул - София;
 • самолетни билети за вътрешни полети Картахена – Богота – Питалито  - Меделин.
 • самолетен билет за полет Картахена - Сан Хосе;
 • самолетен билет за полет Сан Хосе - Панама сити;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 420 лв/ 726 подлежат на потвърждение;
 • ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
 • 1 ДЕН  –Среща на летище в 07.50 ч.София, Терминал 2 . В 09.50 ч. полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”  В 12.20 ч. пристигане в Истанбул. В 13.50 ч. самолетен полет Истанбул – Панама сити с “Turkish Airlines”.  Пристигане в Панама сити в 19.35 ч.  Полет Панама сити –Картахена в 21.24 ч.с „Copa Airlines”. Пристигане в Картахена в 22.37 ч.
 • 3 ДЕН –В 08.05 ч. полет Картахена – Богота. Кацане на летището в Богота в 09.35 ч.
 • В  12.50 ч полет Богота – Питалито , което е най-близкото летище до Сан Аугустин. Пристигане в Питалито в  14.11 ч.
 • 7 ДЕН –В  14.42 ч. полет  Питалито - Меделин. Кацане в Меделин в 19.17ч.
 • 9 ДЕН–В 16.27 ч. полет Меделин – Богота. Кацане в Богота в 17.39 ч.  В 18.45 ч. полет Богота –  Сан Хосе. Кацане в Сан Хосе в 21.35 ч.
 • 17 ДЕН–Закуска . Трансфер до летището и в 06.51 ч. полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити в 09.08ч
 • 19 ДЕН –В 21.20ч. полет Панама-Истанбул с „Turkish Airlines”
 • 20 ДЕН –Пристигане в Истанбул в 18.00ч. В 20.30ч. полет Истанбул -София.Пристигане в София в 20.45ч.
 • Посочени в програмата  се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата.
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 18 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Колумбия, Коста Рика и Панама;
 • 2 нощувки в Картахена
 • 2 нощувки в Богота
 • 2 нощувки  в Сан Августин 
 • 2 нощувки в Меделин 
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 2 нощувки в Национален парк Тортугеро
 • 1 нощувка в Пуерто Виехо
 • 2 нощувки в Национален парк Аренал
 • 2 нощувки в Панама сити                                                                                                                                                                                 
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.   
 • обиколка на Картахена – (2-ри ден);
 • посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе в Картахена -(2-ри ден);
 • обиколка на Богота – (3-ти ден);
 • разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”- (6-ти ден);
 • пътуване до селцето Иснос-(6-ти ден);
 • екскурзия до Гуагапе-(8-ми ден);
 • обиколка на Меделин-(9-ти ден);
 • обиколка на Сан Хосе – (10-ти ден);
 • посещение на  Националния парк „Тортугеро“-(11-ти и 12-ти ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Аренал“- (15-ти ден);
 • круиз с лодка през езерото  Аренал до Монтеверде облачният горски резерват- (16-ти ден);
 • обиколка на Панама сити – (17-ти ден);
 • еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата”- (18-ти ден);
 • входовете  на  всички  археологични паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 139 лв.
 
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети (плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) 10 щ. долара- (3-ти ден);
 • посещение на Солната катедрала на Сипакира - 130 лв- (4-ти ден);
 • фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро. - (10-ти ден);
 • 2 обяда Национален парк „Тортугеро“ – 20 щ.долара –(11-ти и 12-ти ден);
 • 2 вечери в Национален парк „Тортугеро“ – 28 щ.долара (11-ти и 12-ти ден);
 • разходка с кану по каналите на Националния парк „Тортугеро“ 60 щ.д.-(11-ти ден);
 • сутрешна пешеходна разходка с водач в джунглата на Националния парк „ Тортугеро“   – 30 щ. долара. – (12-ти ден);
 • екскурзия до парка „ Селватура“ – 95 щ.долара. – (16-ти ден);
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 45 лв (за лица до 70 год.), 90 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.02.2022 г. и е възможно да  подлежат на актуализация.
6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7.  Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите в Колумбия, Коста Рика и Панама не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
4. Цените 10 290 лв/10 390лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.02.2022 г и  подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  5 140 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
 
5.  Начин на плащане:
         - в брой (в офиса на ТО)   
         - по банков път
 

 

  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ – Колумбия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина
 • Преди влизане и излизане от Колубия трябва да се попълни онлайн форма - Check-Mig -https://www.migracioncolombia.gov.co/- попълва се онлайн в рамките на 72 часа преди полета.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ – Коста Рика:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Доказателство за парични средства по време на престоя в Коста Рика.
 • Двупосочен билет до родната страна или последваща дестинация.
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ – Панама:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина
 • Двупосочен билет до родната страна или последваща дестинация.