Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до КИТАЙ, с Ченгду-панди

САМOЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 15 дни

Маршрут: ПЕКИН, СИАН, ЧЕНГДУ, Резерват за мечките „ПАНДА“, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ
Продължителност: 15 дни/ 12 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Китай


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.00 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 17.50 ч.

2 ДЕН - В 01.55 ч. - полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.55 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от Пекин. Нощувка в Пекин.

3 ДЕН - Закуска.Следва туристическа обиколка на Пекин – Посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история . След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

4 ДЕН - Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.

5 ДЕН - Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.

6 ДЕН - Закуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва осещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 18.55 ч. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан . Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сиан.

7 ДЕН - Закуска. Обиколка на Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.

8 ДЕН - След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. В 18.00 ч. трансфер до летището и в 20.30 ч. полет Сиан – Ченгду. Кацане в Ченгду в 21.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Ченгду.

9 ДЕН - Закуска. Този ден до обяд ще имате уникалната възможност да посетите Центъра за развъждане и отглеждане в естествена среда на мечките „Панда“ (входът се плаща допълнително), където ще може да се запознаете отблизо с живота на тези уникални мечки След обяд - туристическа и пешеходна обиколка на град Ченгду, по време на която ще посетите храма „Chongli Pavillion” – един от символите на града, построен по времето на управлението на династията Минг; двореца „Qingyang”, построен по време на управлението на династията „Qing“, красивия и чаровен квартал „Knai Zhai Xiangzi“ или още известен като квартала на „широките и тесни алеи“, квартал с реставрирана архитектура на сградите в стил „Ming” и “Qing”. Ще имате възможност да се разходите из уличките и да се насладите на красивата архитектура на бутикови хотели, малки ресторантчета, където може да опитате от типичната за региона кухня, чаровни чаени заведения и др. По желание ще имате възможността да посетите и двата най-добре запазени будиски манастири в тази част на Китай “Daci“ и “Wenshu“ (входът за тях се плаща допълнително). Свободно време с възможност за посещение и разходка в парка „People’s Park”. Вечеря и нощувка в Ченгду.

10 ДЕН - Закуска. В 07.45 ч. – вътрешен полет Ченгду – Шанхай. Пристигане в Шанхай в 10.15 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.

11 ДЕН - Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.

12 ДЕН - Закуска. Пътуване към Суджоу. Туристическа обиколка на Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря и нощувка в Суджоу.

13 ДЕН - Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро, най-красивото езеро в Китай, манастира „Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.

14 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Шанхай. Вечерта – трансфер до летището. В 23.50 ч. – самолетен полет Шанхай – Доха.

15 ДЕН - Пристигане в Доха в 04.50 ч. В 14.30 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 19.40 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 030  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ  156 ЛВ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 130 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКАСЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ  156 ЛВ.
 
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 5 030 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 5 130 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за полетите:
 • София – Доха – Пекин;
 • Сиан - Ченгду
 • Ченгду – Шанхай;
 • Шанхай – Доха – София;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 831 лв/425 евро (18.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 • 12 нощувки в хотели 3* и 4*, 12 закуски, 10 вечери (в местни ресторанти);
 • 4 нощувки в Пекин
 • 2 нощувки в Сиан
 • 2 нощувки в Ченгду
 • 3 нощувки в Шанхай
 • 1 нощувка в Суджоу
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • разходка с рикши в  старите квартали хутонг в Пекин (3-ти ден);
 • билети за влака от Пекин до Сиан  (6-ти ден);
 • посещение на фабрика за коприна (10-ти ден);
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (10-ти ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу (11-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Суджоу (12-ти ден);
 • посещение на фабрика за копринена бродерия (12-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Ханджоу (13-ти ден);
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан, Шанхай, Суджоу и Ханджоу с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­78 лв.   
 
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента. 
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро34 лв (за лица до 70 год.), 68 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
   
   
 
 - допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • разглеждане на мюсюлмански храм.- 8 щ.долара (7-ми ден)
 • вход за „Тан Династи шоу” – 39 щ. долара (7-ми ден)
 • изкачване на кулата „Джин Мао” - 20 щ.долара (11-ти ден)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Центъра за развъждане и отглеждане на мечките „Панда“ - ..... (9-ти ден);
 • вход за манастира “Daci“ - ........ (9-ти ден)
 • вход за манастира “Wenshu“ - ........ (9-ти ден)
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай около 24 щ.долара (11-ти ден) - плаща се на място;
 
    
*Забележки:
     1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
      което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
        последните два дни по същата.
   2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
  3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.02.2020 г.
  4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
      офиса на туроператора.
   5. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, 
       посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни
       изкуства.
6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
   страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече
    от 50% записали се туристи.
4. Цените от 5 030лв/ 5 130 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 430 лв.- / подлежи на актуализация/
*Забележки:
1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  2 500 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 


5.  Начин на плащане:
           - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път
 Информация за хотелите (или подобни):
Пекин - Holiday Inn Express Minzuyuan
//www.asiawebdirect.com/china/beijing/chaoyang/holiday-inn-express-beijing-minzu-yuan/
Сиан - Xian Hotel
//www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298557-d308236-Reviews-Xi_an_Hotel-Xi_an_Shaanxi.html
Лоян - Luoyang Grand Hotel
//www.tvtrip.com/luoyang-hotels/luoyang-grand-hotel?gclid=CMXzgebA-KcCFZoT3wodNSaptA
//www.agoda.bg/asia/china/luoyang/luoyang_grand_hotel.html?type=2&CID=1431973&URL=//www.agoda.bg/asia/china/luoyang/luoyang_grand_hotel.html&
Ченгду  - ...........
Шанхай - Holiday Inn Express Putuo
 www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g308272-d631822-Reviews-Holiday_Inn_Express_Putuo_Shanghai-Shanghai...
Суджоу - Nanya Hotel
www.chinatraveldepot.com/H8292-Nanya-Hotel-Suzhou-Suzhou
//www.sinohotel.com/english/hotelinfo/nanya_hotel_suzhou.html
 
 
 
 

 
Необходими документи за китайска виза:
 -  Задграничен паспорт с  валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване, като в
него да има празни страници;
 • 1бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (на хартиен носител) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (в дигитален формат) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ В ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ.