Вашата оценка

Екскурзия до КИТАЙ, с Гуйлин, манастира Шаолин, Суджоу, Ханджоу, Хонконг и Макао

САМOЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 19 дни

Маршрут: ГУЙЛИН, ПЕКИН, СИАН, манастирът ШАОЛИН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ, МАКАО
Продължителност: 19 дни/ 16 нощи
Дати на отпътуване: 10.03.2023, 24.04.2023, 04.08.2023, 20.10.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
10.03.2023 6575.00 лв Запитване
24.04.2023 6575.00 лв Запитване
04.08.2023 6575.00
6475.00 лв
Запитване
20.10.2023 6575.00
6475.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 12.25 ч. – самолетен полет София – Доха с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18.05 ч.

2 ДЕН - В 01.15 ч. – полет Доха – Шанхай с Qatar Airways. В 14.20 ч. кацане в Шанхай. В 19.10 ч. полет Шанхай – Гуйлин с Air China . Пристигане в Гуйлийн в 22.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Гуйлин.

3 ДЕН - Закуска. Круиз по река Лиянг. Изворът на река Ли е в планините Мао’ер в провинция Синг’ан, а течението й е на юг през Гуйлин, Янгшу и Пингъл. 100-километровото протежение на река Ли е заобиколено от планини, издигащи се към небесата – това е най- живописният пейзаж в Китай, изобразяван в традиционните китайски картини. Следва разходка по „Западната улица” в Янгшу – най-старата улица в Янгшу с над 1 400-годишна история; от 1980 г. насам тази улица е емблематична като свързващ мост на китайската със западната култура. Посещение на Художествената галерия. Ще видите хълма „Слонски хобот” – разположен на западния бряг на река Ли, формата на този хълм наподобява гигантски слон, който пие вода с хобота си от реката. Вечеря и нощувка в Гуйлин.

4 ДЕН - Закуска. Този ден ще видите Пещерата на тръстиковата флейта – естествена варовикова пещера на 180 милиона години, чийто стени са покрити с различни преливащи цветове. По желание – посещение на Парка на седемте звезди. Разглеждане на терасовидните оризови полета. Вечеря. Нощувка в Гуйлийн.

5 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището и в 08.00 ч. – полет Гуйлийн –Пекин. Пристигане в Пекин в 10.50 ч. Настаняване в хотел.След обяд следва туристическа обиколка на Пекин – посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260- годишна история. След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

6 ДЕН - Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на земята, видимо от космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на душата"), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.

7 ДЕН - Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.

8 ДЕН - Закуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва осещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 18.55 ч. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан . Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сиан.

9 ДЕН - Закуска. Обиколка на Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.

10 ДЕН - След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.

11 ДЕН - Закуска. С високоскоростен влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. След това по желание – „Светлинно дзен шоу” при манастра Шао Лин . Нощувка в гр. Лоян.

12 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Лоян – Шанхай в 10.40 ч. Пристигане в Шанхай в 12.35 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Ще минете по Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай . Посещение на Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.

13 ДЕН - Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., След това ще посетим квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Свободно време за обяд сред многото приятни ресторантчета и кафенета в типично френски стил. Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.

14 ДЕН - Закуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринeна бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.

15 ДЕН - Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.

16 ДЕН - Закуска. Полет Шанхай – Хонконг в 09.19 ч. Пристигане в Хонконг в 11.55. ч. Следва туристическа обиколка на Хонконг: храмът “Mon Ma” (построен през 192 г. и декориран с множество цветове, той е чудесен пример за традиционен китайски храм), изкачване на връх Виктория (откъдето се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки), пристанището Абърдийн, Репулс бей (известен с дългата си и широка плажна ивица, кристална вода, спокоен прилив и нежни вълни), „Булевардът на звездите” със скулптури и отпечатъци на известни личности. Вечерта по желание - вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория. Нощувка в Хонконг.

17 ДЕН - Закуска. Този ден Ви се предлага целодневна екскурзия до Макао – бивша португалска колония. С ферибот се пътува от Хонконг до Макао. Днес Макао става все по- известно място за развлечение и хазарт. Следва обиколка с разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел”, храма А-ма, площад „Ел Сенадо”, остров Тайпа. Обяд. Посещение на най-голямото казино в света – „Венецианецът” (“The Venetian”). Привечер – връщане в Хонконг. Нощувка в Хонконг.

18 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Хонг Конг. По желание посещение на остров Лантау. До там ще стигнете с метро и после с кабинков лифт със стъклено дъно, от който се откриват невероятни гледки към град Хонг Конг , джунглата, над която се пътува и статуята на Буда . Когаго пристигнете в туристическото селище Ngang Ping ще имате възможност да се изкачите до най-голямата статуя на Буда в света, ще посетите залата с 10 000 Буди и манастира Po Liu. Свободно време за обяд в чаровното туристическо селище Ngong Ping. Възможност за посещение на рибарското селище с наколни жилища Tai O, до което ще стигнете с автобус. Там ще може да направите разходка с корабче, по време на която има вероятност да видите розови делфини.Връщане в Хонг Конг. Вечерта трансфер до летището.

19 ДЕН - В 01.35 ч. – полет Хонконг – Доха с Qatar Airways. Кацане в Доха в 05.50 ч. Самолетен полет Доха – София в 07.00 ч. с Qatar Airways. Кацане на летище София в 12.00 ч.ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 475 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА  ОТ 4 ДО 8 ДУШИ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 320 ЛВ НА ЧОВЕК. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ДУШИ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 190 ЛВ.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 575 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА  ОТ 4 ДО 8 ДУШИ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 320 ЛВ НА ЧОВЕК.ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ДУШИ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 190 ЛВ.
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 6 475 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 575 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.         

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за полетите:
 • София – Доха – Шанхай - Гуанджоу
 • Лоян – Шанхай
 • Шанхай – Хонконг
 • Хонконг – Доха - София
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 626 лв./ 320 евро (18.02.2020 г.) – подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – ж.п. гара – хотел и обратно;
 • 16 нощувки в хотели 3* и 4*, 16 закуски, 1 обяд в Макао, 13 вечери в местни ресторанти;
 • 3 нощувки в Гуйлин
 • 3 нощувки в Пекин
 • 3 нощувки в Сиан
 • 1 нощувка в Лоян
 • 3 нощувки в Шанхай
 • 1 нощувка в Суджоу
 • 2 нощувки  в Хонконг
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • билети за влака от Гуанджоу до Гуйлин (2-ри ден);
 • круиз по река Лиянг (3-ти ден);
 • разходка с рикши в  старите квартали хутонг в Пекин (5-ти ден);
 • билети за влака от Пекин до Сиан  (8-ми ден);
 • билети за влака от Сиан до Лоян (11-ти ден);
 • посещенив на пещерите „Лунмън” (11-ти ден);
 • посещение на манастира Шаолин (11-ти ден);
 • посещение на фабрика за коприна в Шанхай (12-ти ден);
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (12-ти ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу (13-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Суджоу (14-ти ден);
 • посещение на фабрика за копринена бродерия (14-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Ханджоу (15-ти ден);
 • целодневна екскурзия до Макао – (17-ти ден);
 • посещение на казино  “The Venetian” (17-ти ден)
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките ­100 лв.
 
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • туристическа виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 •  Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро43  лв. (за лица до 70 год.), 86 лв. - за лица от 71 год. до 80 год.
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на Парка на седемте звезди13 щ. долара (4-ти ден);
 • разглеждане на мюсюлмански храм в Сиан- 8 щ.долара (9-ти ден)
 •  вход за „Тан Династи шоу”39 щ. долара (9-ти ден)
 • вход за  „Светлинно дзен шоу” в манастира Шао Лин55 щ. долара (11-ти ден);
 • изкачване на Кулата” Джин Мао”20 щ. долара (13-ти ден)
 • вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория –  70 евро с вечеря,/36 eвро, без вечеря  (16-ти ден);                                                                                                                                               
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхайоколо 24 щ.долара (13-ти ден) - плаща се на място;
 • екскурзията до остров Лантао : билети за метрото, билети за кабинковия  лифт в една или в две посоки , автобус до рибарското селище и  разходка с корабче в рибарското селище . (18-ти ден)
 
*Забележки:
     1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
        което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
        последните два дни по същата.
    2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
       За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно
       20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
   3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.02.2020 г.
   4. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, 
       посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни
       изкуства.
  5. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.
В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от   клиента. 
3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече
    от 50% записали се туристи.
4. Цените 6 475лв/ 6 575 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
*Забележки:
1.Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.

 ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  3 200 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТO)             
             - по банков път

 

 

 


Информация за хотелите (или подобни):
ГуйлинOmanthus Hotel  //www.glosm.com/
Пекин Hotel Days Inn Business Place Yinfeng Beijing //www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-business-place-yinfeng-beijing/hotel-overview
СианXian Hotel   //www.xahotel.com/
ШанхайHoliday Inn Express Putuo     www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgpt/hoteldetail
Суджоу Hotel Nanya
//www.nanyahotel.com/en/about.asp
Хонконг - Metroparkhotel Hong Kong  4*
//www.metroparkhotelcausewaybay.com/eng/ 
Необходими документи за китайска виза:
  -  Задграничен паспорт с  валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване, като в
него да има празни страници;
- 1бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (на хартиен носител) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
- 1 бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (в дигитален формат) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ В ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ.