Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до КИТАЙ - ГУЙЛИН, ПЕКИН, СИАН, манастира ШАОЛИН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ

Самолетна екскурзия -17 дни.

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ГУЙЛИН, ПЕКИН, СИАН, манастира ШАОЛИН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ
Продължителност: 17 дни/ 14 нощи
Дати на отпътуване: 15.03.2024, 29.04.2024, 26.08.2024, 25.10.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
15.03.2024 9200.00 лв Запитване
29.04.2024 9200.00 лв Запитване
26.08.2024 9200.00
9100.00 лв
Запитване
25.10.2024 9200.00
9100.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН – Среща в 11.40 ч. на летище София, Терминал 2. За самолетен полет София – Доха с „Qatar Airways”.  Пристигане в Доха.
 
2 ДЕН – Полет Доха –  Гуанджоу. Кацане в Гунджоу следва трансфер до ж.п. гарата.  В 19.28 ч. пътуване с високоскоростен влак до Гуйлин. Пристигане в Гуйлийн в 22.13 ч. Трансфер до хотел.  Нощувка в Гуйлийн.
 
3 ДЕН – Закуска. Круиз по река Лиянг. Изворът на река Ли е в планините  Мао’ер в провинция Синг’ан, а течението й е на юг през Гуйлин, Янгшу и Пингъл. 100-километровото протежение на река Ли е заобиколено от планини, издигащи се към небесата – това е най-живописният пейзаж в Китай, изобразяван в традиционните китайски картини. Ще видите хълма „Слонски хобот” – разположен на западния бряг на река Ли, формата на този хълм наподобява гигантски слон, който пие вода с хобота си от реката. Следва разходка по „Западната улица” в Янгшу – най-старата улица в Янгшу с над 1 400-годишна история; от 1980 г. насам тази улица е емблематична като свързващ мост на китайската със западната култура. След обяд  ви очаква полудневна екскурзия до Longji, където ще може да видите терасовидните оризови полета и ще посетите селището Ping”an Zhuang,  разположено сред тези оризови полета, като ще  може да опитате от  местните  специалитети,  приготвени в бамбук, като бамбуков ориз, пиле и др.  Нощувка в Гуйлин.
 
4 ДЕН – Закуска. Този ден ще видите Пещерата на тръстиковата флейта – естествена варовикова пещера на 180 милиона години, чийто стени са покрити с различни преливащи цветове.  По желание – посещение на Парка на седемте звезди*. Вечеря. Нощувка в Гуйлин.
 
5 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището и полет Гуйлин – Пекин. След пристигане в Пекин следва туристическа обиколка на Пекин – Посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
 
 
6 ДЕН – Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на земята, видимо от космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на душата"), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
 
7 ДЕН –  Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.
 
8 ДЕН – Закуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 18.55 ч. пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан. Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел.  Нощувка в Сиан.
 
9 ДЕН – Закуска. Обиколка на  Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм*. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми  и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”*. Вечеря и нощувка в Сиан.
 
10 ДЕН – След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
 
11 ДЕН – Закуска. С високоскоростен влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. След това по желание  – „Светлинно дзен шоу” при манастра Шао Лин*. Нощувка в гр. Лоян.
 
12 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет  Лоян – Шанхай.
 Пристигане в Шанхай. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката    Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Ще минете по Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай . Посещение на Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария градПосещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.
 
13 ДЕН Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., След това ще посетим  квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Свободно време за обяд сред многото приятни ресторантчета и кафенета в типично френски стил. Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула*, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света* (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.
 
14 ДЕН Закуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринeна бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.
 
15 ДЕН Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.
 
16 ДЕН Закуска. Свободен ден в Шанхай с възможност за пазаруване или за допълнително разглеждане на града.  Вечерта – трансфер до летището.
 
17 ДЕН – Полет Шанхай – Доха. Пристигане в Доха  и самолетен полет за София.

 
Вижте цялата програма тук

Промоционалната цена 9 100 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
 Стандартната цена 9 200 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
ПОЯСНЕНИЯ:
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за полетите София – Доха – Гуанджоу и Шанхай – Доха – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети Гуйлин -Пекин и Лоян – Шанхай;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 700 лв./ 358 евро – подлежат на потвърждение;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 ДЕН – Среща в 11.40 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.40 ч. – самолетен полет София – Доха с „Qatar Airways”.  Пристигане в Доха в 18.15 ч.
 • 2 ДЕН –В 02.55 ч. – полет Доха –  Гуанджоу. В 15.30 ч. кацане в Гунджоу. Трансфер до ж.п. гарата.  В 19.28 ч. пътуване с високоскоростен влак до Гуйлин. Пристигане в Гуйлийн в 22.13 ч.
 • 5 ДЕН –Полет Гуйлин – Пекин в 08.00 ч. Пристигане в Пекин в 10.45 ч
 • 12 ДЕН –Вътрешен полет  Лоян – Шанхай в 10.40 ч.  Пристигане в Шанхай в 12.35 ч
 • 7 ДЕНВ 00.35 ч. – полет Шанхай – Доха. Пристигане в Доха в 05.40 ч.
 • В 07.40 ч. – самолетен полет Доха– София. Пристигане на летище София в 12.40 ч.
 • *Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата.
 • всички трансфери летище – хотел – ж.п. гара – хотел и обратно;
 • 14 нощувки в хотели 3* и 4* в Китай 14 закуски, 12 вечери в местни ресторанти ;
 • 3 нощувки в Гуйлин                                         
 • 3 нощувки в Пекин
 • 3 нощувки в Сиан
 • 1 нощувка в Лоян
 • 3 нощувки в Шанхай
 • 1 нощувка в Суджоу
 • Информация за хотелите (или подобни):
 • ГуйлинRiverside Inn Guilin Central 4*
 • Пекин Hotel Holiday Inn Express  Beijing Temple of Heaven
 • СианXian Hotel   //www.xahotel.com/
 • ШанхайHoliday Inn Express Putuo     www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgpt/hoteldetail
 • Суджоу Hotel Nanya
 • Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • билети за влака от Гуанджоу до Гуйлин (2-ри ден);
 • круиз по река Лиянг (3-ти ден);
 • разглеждане  пещерата на тръстиковата флейта (4-ти ден)
 •  обиколка на Пекин - (5-ти ден);
 • разходка с рикши в  старите квартали хутонг в Пекин (5-ти ден);
 • посещение на Великата китайска стена – (6-ти ден);
 •  посещение на площад „Тянанмън“ - (7-ми ден;)
 • посещение на Летния императорски дворец- (8-ми ден);
 • посещение на Център за тибетска медицина- (8-ми ден);
 • билети за влака от Пекин до Сиан  (8-ми ден)
 • посещение и разглеждане на теракотена армия - (10-ти ден);
 • билети за влака от Сиан до Лоян (11-ти ден);
 • посещение на пещерите „Лунмън” (11-ти ден);
 • посещение на манастира Шаолин (11-ти ден);
 • обиколка на Шанхай (12-ти ден);
 • посещение на фабрика за коприна в Шанхай (12-ти ден);
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (12-ти ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу в Шанхай (13-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Суджоу (14-ти ден);
 • посещение на фабрика за копринена бродерия (14-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Ханджоу (15-ти ден);
 • обиколка на Шанхай - (12-ти ден);
 • посещение на фабрика за коприна в Шанхай- (12-ти ден);
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай -(12-ти ден);
 • разглеждане на „Площада на народа” -(13-ти ден);
 • посещение на известния Шанхайски музей -(13-ти ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу в Шанхай -(13-ти ден);
 •  еднодневна екскурзия до Суджоу- (14-ти ден);
 • посещение на фабрика за копринена бродерия -(14-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Ханджоу- (15-ти ден);
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 105 лв.
 
 
 
 
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • туристическа виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 80 лв;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на Парка на седемте звезди – 20 щ. долара (4-ти ден);
 • разглеждане на мюсюлмански храм 8 щ.долара (9-ти ден)
 • вход за „Тан  Династи шоу” –  53щ. долара (9-ти ден)
 • вход за  „Светлинно дзен шоу” в манастира Шао Лин – 60 щ. долара (11-ти ден);
 • изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ.долара -(13-ти ден)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 30 щ.долара (13-ти ден)
 
 
 
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.

 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро38 лв (за лица до 70 год.), 76 - за лица от 71 год. до 80 год.
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
5. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е
20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е  съответно  23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
6.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 20.04.2023 г.
7. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти,  посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
клиента.
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
4. Цените 9 100 лв/ 9 200 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 850лв. /подлежи на актуализация/
*Забележки:
1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 20.04.2023 г. и е възможно да подлежат на  актуализация.
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.
 
 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 500 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
 
 
 
5.  Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път.

 
Необходими документи за китайска виза:
 •  Задграничен паспорт с  валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване, като в него да има празни страници;
 • 1бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (на хартиен носител) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила;
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (в дигитален формат) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ В ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ.