Вашата оценка 4.75 от 4 гласа

Екскурзия до Израел

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 8 дни

Маршрут: ТЕЛ АВИВ, КЕСАРИЯ, ХАЙФА, АКРЕ, ТИБЕРИЯ, НАЗАРЕТ, КАНА ГАЛИЛЕЙСКА, КАПЕРНАУМ, ТАБХА, ХЪЛМЪТ НА БЛАЖЕНИТЕ, ЯРДЕНИТ, МЪРТВО МОРЕ, КУМРАН, ЙЕРИХОН, ВИТЛЕЕМ, ЙЕРУСАЛИМ.
Продължителност: 8 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване: 05.09.2024, 11.10.2024, 21.11.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
05.09.2024 3310.00 лв Запитване
11.10.2024 3310.00 лв Запитване
21.11.2024 3310.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН – Среща в 14.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 16.10 ч. самолетен полет София – Тел Авив с “Bulgaria Air. Пристигане в Тел Авив, в 18.30 ч. Трансфер до хотел в курорта Нетания на брега на Средиземно море. Нощувка в Нетания.
 
2 ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на еврейската столица Тел Авив – обявен от ЮНЕСКО за част от световно културно наследство на човечеството. По време на обиколката ще разгледате квартала Яфо,  построен на мястото на един от най-старите градове в Близкия Изток и издигащ се на възвишението, което предлага изключителна гледка към плажовете на Тел Авив, ще разгледате пристанището, Часовниковата кула и „Моста на желанията”; квартала Neve Tzedek; булевард „Ротшилд”; Ramat Aviv; улица “Dizengoff”; площад “Kikar HaMedina”, площадРабин” с Кметсвото и Мемориала на Изках Рабин. По желание – разходка с лодка в пристанището на Яфо. Нощувка в Нетания.
 
3 ДЕН Закуска. Екскурзия до Кесария – град в Израел, разположен на брега на Средиземно море, построен от Херод през 23 г. пр. Хр., където ще разгледате Римския тетър, пристанището, останките от двореца, Акведукта. Спирка за почивка в Хайфа - най-голямото пристанище на еврейската държава. В Хайфа се намира световният център на бахайската вяра – разглеждане на храма и градините. Продължаваме към Акре – едно от най-старите селища в Израел. Разглеждане на стария град – включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство на човечеството. Продължаваме към кибуца Рош Ханикра – разположен на северната граница с Ливан, където се отглеждат авокадо, банани и пуйки. Нощувка в курорта Тиберия, основан през I век сл. Хр., по времето на император Тиберий, известно с лековитите си извори и разположено на брега на езерото Кинерет (Галилейско море).
  
4 ДЕН – Закуска. Разглеждане на Древна Галилея: Назарет – градът, където е преминало детството на Исус, където са живели Йосиф и Мария и където ще видите църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Божия син. Продължаваме към Кана Галилейскатук Исус извършва първото чудо, превръщайки водата във вино по време на сватба: ето защо, издигнатата тук църква се нарича „Храм на Божията сватба”. Разглеждане на Капернаумдомът на Св. Ап. Петър, античната синагога; и на Табхакъдето Исус нахранил 5 000 човека с пет хляба и две риби; на крайбрежната скала Исус се явява на своите ученици след Възкресенито и споделя тяхната трапеза, затова скалата е наречена Табула Домини („стол Господен”) или Трапезата на Христос. В края на този ден ще изкачите „Хълма на Блажените”, където Христос е избрал 12-те апостоли. Нощувка в Тиберия.

5 ДЕН – Закуска. Пътуване към Ярденит – мястото на кръщението на Исус в р.Йордан. Продължаваме към Мъртво море – не само водната му повърхност е под нивото на Световния океан, но Мъртво море е най-дълбоката земна депресия, достигаща на места 400 м. Продължаваме към местността Кумран, където в околните пещери са открити Свитъците от Мъртво море или Кумранскте ръкописи, които представляват най-старите намерени досега библейски текстове. Разглеждане на Йерихон – един от най-старите градове в историята на човечеството. Нощувка в Йерусалим.

 
6 ДЕН –  Закуска. Разглеждане на Витлеем, където се е родил Исус – църквата „Рождество Христово” и Пещерата на Рождението. Продължаваме към Йерусалим и обиколка на стария град – Гробът на цар Давид, Мястото на Тайната вечеря, Стената на плача, Божи гроб, Via Dolorosa – „Пътят болката” или „Пътят на Кръста”, Гетсиманските градини. Нощувка в Йерусалим.
 
7 ДЕН – Закуска. Eднодневна екскурзия в Юдейската пустиня. По време на ексурзията ще видите крепостта Масада - разположенана на една единствена скала, ще разгледате мистичния оазис Ейн Геди – някога тук се е състоял драматичният сблъсък между Давид и цар Саул, днес е дом на много редки и уникални растителни и животински видове. Продължаваме, по желание - с разходка на гърба на камила. По желание – бедуинска вечеря в пустинята. Връщане в Йерусалим и нощувка.
 
8 ДЕН – Закуска. Сутринта – разглеждане на Новия Йерусалим. Около обяд – пътуване до Тел Авив. Трансфер до летището и полет Тел Авив – София в 19.30 ч. Пристигане в София в 22.00 ч.
 
 
 
Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 3 210 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 3 310 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

ПОЯСНЕНИЯ:
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Тел Авив – София;
  ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
1 ДЕН – Среща в 14.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 16.10 ч. – самолетен полет София – Тел Авив с Bulgaria Air. Пристигане в Тел Авив, в 18.30 ч.
 8 ДЕН –полет Тел Авив – София в 19.30 ч. Пристигане в София в 22.00 ч.
 • летищни такси - 274 лв/ 140 евро (07.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • 2 нощувки в  Нетания.
 • 2 нощувки в Тиберия
 • 3 нощувка в Йеросалим
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколока на Тел Авив – (2-ри ден);
 • екскурзия до Кесария (3-ти ден);
 • разглеждане на древна Галилея – (4-ти ден);
 • пътуване към Ярденит – (5-ти ден);
 • разглеждане на Йерихон – (5-ти ден);
 • разглеждане на Витлеем и Йеросалим– (6-ти ден);
 • еднодневна екскурзия в Юдейската пустиня и оазиса Ейн Геди (7-ми ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 48 лв.
 
 
 
 • 2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро18 лв (за лица до 70 год.), 36лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на  нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с лодка в пристанището на Яфо - ....... (2-ри ден);
 • разходка с камила около 10 евро (7-ми ден).
 • бедуинска вечеря в пустинята - 30 евро (7-ми ден);
 

Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4. За всички полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен

багаж.
5. Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите в Израел не съответстват на критериите за
 категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
7. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.

 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
 
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 1 600 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА 
НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ - Израел:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;        
 • За деца под 18 год – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Здравна пътническа застраховка с покритие за COVID.