ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ

ТЕЛ АВИВ, КЕСАРИЯ, ХАЙФА, АКРЕ, ТИБЕРИЯ, НАЗАРЕТ, КАНА ГАЛИЛЕЙСКА, КАПЕРНАУМ, ТАБХА, ХЪЛМЪТ НА БЛАЖЕНИТЕ, ЯРДЕНИТ, МЪРТВО МОРЕ, КУМРАН, ЙЕРИХОН, ВИТЛЕЕМ, ЙЕРУСАЛИМ.

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
07.10.2022 3160.00 лв Запитване
27.10.2022 3160.00 лв Запитване
04.11.2022 3160.00 лв Запитване
17.03.2023 3160.00 лв Запитване
05.05.2023 3160.00
3060.00 лв
Запитване
21.09.2023 3160.00
3060.00 лв
Запитване
24.11.2023 3160.00
3060.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Среща в 14.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 16.10 ч. – самолетен полет София – Тел Авив с „България Еър”. Пристигане в Тел Авив, в 18.30 ч. Трансфер до хотел в курорта Нетания на брега на Средиземно море. Нощувка.
Закуска. Панорамна обиколка на еврейската столица Тел Авив – обявен от ЮНЕСКО за част от световно културно наследство на човечеството. По време на обиколката ще разгледате квартала Яфо, построен на мястото на един от най-старите градове в Близкия Изток и издигащ се на възвишението, което предлага изключителна гледка към плажовете на Тел Авив, ще разгледате пристанището, Часовниковата кула и „Моста на желанията”; квартала Neve Tzedek; булевард „Ротшилд”; Ramat Aviv; улица “Dizengoff”; площад “Kikar HaMedina”, площад „Рабин” с Кметсвото и Мемориала на Изках Рабин. По желание – разходка с лодка в пристанището на Яфо. Нощувка в Нетания.
Закуска. Екскурзия до Кесария – град в Израел, разположен на брега на Средиземно море, построен от Херод през 23 г. пр. Хр., където ще разгледате Римския тетър, пристанището, останките от двореца, Акведукта. Спирка за почивка в Хайфа - най-голямото пристанище на еврейската държава. В Хайфа се намира световният център на бахайската вяра – разглеждане на храма и градините. Продължаваме към Акре – едно от най-старите селища в Израел. Разглеждане на стария град – включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство на човечеството. Продължаваме към кибуца Рош Ханикра – разположен на северната граница с Ливан, където се отглеждат авокадо, банани и пуйки. Нощувка в курорта Тиберия, основан през I век сл. Хр., по времето на император Тиберий, известно с лековитите си извори и разположено на брега на езерото Кинерет (Галилейско море).
Закуска. Разглеждане на Древна Галилея: Назарет – градът, където е преминало детството на Исус, където са живели Йосиф и Мария и където ще видите църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Божия син. Продължаваме към Кана Галилейска – тук Исус извършва първото чудо, превръщайки водата във вино по време на сватба: ето защо, издигнатата тук църква се нарича „Храм на Божията сватба”. Разглеждане на Капернаум – домът на Св. Ап. Петър, античната синагога; и на Табха – където Исус нахранил 5 000 човека с пет хляба и две риби; на крайбрежната скала Исус се явява на своите ученици след Възкресенито и споделя тяхната трапеза, затова скалата е наречена Табула Домини („стол Господен”) или Трапезата на Христос. В края на този ден ще изкачите „Хълма на Блажените”, където Христос е избрал 12-те апостоли. Завръщане в хотела в Тиберия и нощувка.
Закуска. Пътуване към Ярденит – мястото на кръщението на Исус в р.Йордан. Продължаваме към Мъртво море – не само водната му повърхност е под нивото на Световния океан, но Мъртво море е най-дълбоката земна депресия, достигаща на места 400 м. Продължаваме към местността Кумран, където в околните пещери са открити Свитъците от Мъртво море или Кумранскте ръкописи, които представляват най-старите намерени досега библейски текстове. Разглеждане на Йерихон – един от най-старите градове в историята на човечеството. Нощувка във Витлеем или в Йерусалим.
Закуска. Разглеждане на Витлеем, където се е родил Исус – църквата „Рождество Христово” и Пещерата на Рождението. Продължаваме към Йерусалим и обиколка на стария град – Гробът на цар Давид, Мястото на Тайната вечеря, Стената на плача, Божи гроб, Via Dolorosa – „Пътят болката” или „Пътят на Кръста”, Гетсиманските градини. Нощувка в Йерусалим.
Закуска. Eднодневна екскурзия в Юдейската пустиня. По време на ексурзията ще видите крепостта Масада - разположенана на една единствена скала, ще разгледате мистичния оазис Ейн Геди – някога тук се е състоял драматичният сблъсък между Давид и цар Саул, днес е дом на много редки и уникални растителни и животински видове. Продължаваме, по желание - с разходка на гърба на камила. По желание – бедуинска вечеря в пустинята. Връщане в Йерусалим и нощувка.
Закуска. Сутринта – разглеждане на Новия Йерусалим. Около обяд – пътуване до Тел Авив. Трансфер до летището и полет Тел Авив – София в 19.30 ч. Пристигане в София в 22.00 ч.

*Промоционалната цена 3 060 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 3 160 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети София – Тел Авив – София;
 • летищни такси - 274 лв/ 140 евро (07.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • 2 нощувки в  Нетания.
 • 2 нощувки в Тиберия
 • 3 нощувка в Йеросалим
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколока на Тел Авив – (2-ри ден);
 • екскурзия до Кесария (3-ти ден);
 • разглеждане на древна Галилея – (4-ти ден);
 • пътуване към Ярденит – (5-ти ден);
 • разглеждане на Йерихон – (5-ти ден);
 • разглеждане на Витлеем и Йеросалим– (6-ти ден);
 • еднодневна екскурзия в Юдейската пустиня и оазиса Ейн Геди (7-ми ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 48лв.
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро18 лв (за лица до 70 год.), 36лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на  нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
   
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с лодка в пристанището на Яфо - ....... (2-ри ден);
 • разходка с камила – около 10 евро (7-ми ден).
 • бедуинска вечеря в пустинята - 30 евро (7-ми ден);
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
4. Категоризацията на хотелите в Израел не съответства на критериите закатегоризация на хотелите в Европа.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. Цените 3 060 лв/ 3 160 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 460 лв. /подлежи на актуалиация/  
При  записване  се  внася  депозит  от 1 500 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.
 

4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
   
 ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 060 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 160 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 

 

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;        
 • За деца под 18 год – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • отрицателен PCR тест, изготвен не по-късно от 72 часа преди пътуването.
 • При пристигане в Израел е необходимо да направите отново PCR test и да останете в карантина за 24 часа, докато излезат резултатите от теста.
 • входна декларация, попълва се в рамките на 36 часа преди заминаване- попълва се онлайн на следния адрес: https://corona.health.gov.il/en/flights/

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах