Вашата оценка 4.67 от 3 гласа

Екскурзия до Израел

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 8 дни

Маршрут: ТЕЛ АВИВ, КЕСАРИЯ, ХАЙФА, АКРЕ, ТИБЕРИЯ, НАЗАРЕТ, КАНА ГАЛИЛЕЙСКА, КАПЕРНАУМ, ТАБХА, ХЪЛМЪТ НА БЛАЖЕНИТЕ, ЯРДЕНИТ, МЪРТВО МОРЕ, КУМРАН, ЙЕРИХОН, ВИТЛЕЕМ, ЙЕРУСАЛИМ.
Продължителност: 8 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване: 17.03.2023, 05.05.2023, 21.09.2023, 24.11.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
17.03.2023 3160.00 лв Запитване
05.05.2023 3160.00 лв Запитване
21.09.2023 3160.00
3060.00 лв
Запитване
24.11.2023 3160.00
3060.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 14.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 16.10 ч. – самолетен полет София – Тел Авив с „България Еър”. Пристигане в Тел Авив, в 18.30 ч. Трансфер до хотел в курорта Нетания на брега на Средиземно море. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на еврейската столица Тел Авив – обявен от ЮНЕСКО за част от световно културно наследство на човечеството. По време на обиколката ще разгледате квартала Яфо, построен на мястото на един от най-старите градове в Близкия Изток и издигащ се на възвишението, което предлага изключителна гледка към плажовете на Тел Авив, ще разгледате пристанището, Часовниковата кула и „Моста на желанията”; квартала Neve Tzedek; булевард „Ротшилд”; Ramat Aviv; улица “Dizengoff”; площад “Kikar HaMedina”, площад „Рабин” с Кметсвото и Мемориала на Изках Рабин. По желание – разходка с лодка в пристанището на Яфо. Нощувка в Нетания.

3 ДЕН - Закуска. Екскурзия до Кесария – град в Израел, разположен на брега на Средиземно море, построен от Херод през 23 г. пр. Хр., където ще разгледате Римския тетър, пристанището, останките от двореца, Акведукта. Спирка за почивка в Хайфа - най-голямото пристанище на еврейската държава. В Хайфа се намира световният център на бахайската вяра – разглеждане на храма и градините. Продължаваме към Акре – едно от най-старите селища в Израел. Разглеждане на стария град – включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство на човечеството. Продължаваме към кибуца Рош Ханикра – разположен на северната граница с Ливан, където се отглеждат авокадо, банани и пуйки. Нощувка в курорта Тиберия, основан през I век сл. Хр., по времето на император Тиберий, известно с лековитите си извори и разположено на брега на езерото Кинерет (Галилейско море).

4 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Древна Галилея: Назарет – градът, където е преминало детството на Исус, където са живели Йосиф и Мария и където ще видите църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Божия син. Продължаваме към Кана Галилейска – тук Исус извършва първото чудо, превръщайки водата във вино по време на сватба: ето защо, издигнатата тук църква се нарича „Храм на Божията сватба”. Разглеждане на Капернаум – домът на Св. Ап. Петър, античната синагога; и на Табха – където Исус нахранил 5 000 човека с пет хляба и две риби; на крайбрежната скала Исус се явява на своите ученици след Възкресенито и споделя тяхната трапеза, затова скалата е наречена Табула Домини („стол Господен”) или Трапезата на Христос. В края на този ден ще изкачите „Хълма на Блажените”, където Христос е избрал 12-те апостоли. Завръщане в хотела в Тиберия и нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Пътуване към Ярденит – мястото на кръщението на Исус в р.Йордан. Продължаваме към Мъртво море – не само водната му повърхност е под нивото на Световния океан, но Мъртво море е най-дълбоката земна депресия, достигаща на места 400 м. Продължаваме към местността Кумран, където в околните пещери са открити Свитъците от Мъртво море или Кумранскте ръкописи, които представляват най-старите намерени досега библейски текстове. Разглеждане на Йерихон – един от най-старите градове в историята на човечеството. Нощувка във Витлеем или в Йерусалим.

6 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Витлеем, където се е родил Исус – църквата „Рождество Христово” и Пещерата на Рождението. Продължаваме към Йерусалим и обиколка на стария град – Гробът на цар Давид, Мястото на Тайната вечеря, Стената на плача, Божи гроб, Via Dolorosa – „Пътят болката” или „Пътят на Кръста”, Гетсиманските градини. Нощувка в Йерусалим.

7 ДЕН - Закуска. Eднодневна екскурзия в Юдейската пустиня. По време на ексурзията ще видите крепостта Масада - разположенана на една единствена скала, ще разгледате мистичния оазис Ейн Геди – някога тук се е състоял драматичният сблъсък между Давид и цар Саул, днес е дом на много редки и уникални растителни и животински видове. Продължаваме, по желание - с разходка на гърба на камила. По желание – бедуинска вечеря в пустинята. Връщане в Йерусалим и нощувка.

8 ДЕН - Закуска. Сутринта – разглеждане на Новия Йерусалим. Около обяд – пътуване до Тел Авив. Трансфер до летището и полет Тел Авив – София в 19.30 ч. Пристигане в София в 22.00 ч.


 ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 060 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 160 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 
Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 3 060 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 3 160 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Тел Авив София;
 • летищни такси - 274 лв/ 140 евро (07.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • 2 нощувки в  Нетания.
 • 2 нощувки в Тиберия
 • 3 нощувка в Йеросалим
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколока на Тел Авив – (2-ри ден);
 • екскурзия до Кесария (3-ти ден);
 • разглеждане на древна Галилея – (4-ти ден);
 • пътуване към Ярденит – (5-ти ден);
 • разглеждане на Йерихон – (5-ти ден);
 • разглеждане на Витлеем и Йеросалим– (6-ти ден);
 • еднодневна екскурзия в Юдейската пустиня и оазиса Ейн Геди (7-ми ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 48лв.
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро18 лв (за лица до 70 год.), 36лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на  нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
   
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с лодка в пристанището на Яфо - ....... (2-ри ден);
 • разходка с камила около 10 евро (7-ми ден).
 • бедуинска вечеря в пустинята - 30 евро (7-ми ден);
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
4. Категоризацията на хотелите в Израел не съответства на критериите закатегоризация на хотелите в Европа.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. Цените 3 060 лв/ 3 160 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 460 лв. /подлежи на актуалиация/
 
При  записване  се  внася  депозит  от 1 500 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.
 


4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
 
 
 
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;        
 • За деца под 18 год – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • отрицателен PCR тест, изготвен не по-късно от 72 часа преди пътуването.
 • При пристигане в Израел е необходимо да направите отново PCR test и да останете в карантина за 24 часа, докато излезат резултатите от теста.
 • входна декларация, попълва се в рамките на 36 часа преди заминаване- попълва се онлайн на следния адрес: https://corona.health.gov.il/en/flights/