Вашата оценка 5.00 от 5 гласа

Екскурзия до Израел и Йордания

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 12 дни

Маршрут: ТЕЛ АВИВ, ЯФО, КЕСАРИЯ, ХАЙФА, АКРЕ, ТИБЕРИЯ, НАЗАРЕТ, КАНА ГАЛИЛЕЙСКА, КАПЕРНАУМ, ТАБХА, ХЪЛМЪТ НА БЛАЖЕНИТЕ, ЯРДЕНИТ, МЪРТВО МОРЕ, КУМРАН, ЙЕРИХОН, ВИТЛЕЕМ, ЙЕРУСАЛИМ,АМАН, ДЖЕРАШ, МАКДАС, НЕБО, МАДБА, КЕРАК, ПЕТРА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, АКАБА.
Продължителност: 12 дни/ 11 нощи
Дати на отпътуване: 30.04.2024, 05.09.2024, 11.10.2024, 22.11.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
30.04.2024 4170.00 лв Запитване
05.09.2024 4170.00 лв Запитване
11.10.2024 4170.00 лв Запитване
22.11.2024 4170.00
4070.00 лв
Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - тания.

2 ДЕН -

3 ДЕН -


1 ДЕН – Среща в 07.40 ч на летище София, Терминал 2. Полет София – Тел Авив Пристигане в Тел Авив сутринта. Трансфер до хотел в курорта Нетания на брега на Средиземно море. Нощувка в Нетания.
 
2 ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на еврейската столица Тел Авив – обявен от ЮНЕСКО за част от световно културно наследство на човечеството. По време на обиколката ще разгледате квартала Яфо,  построен на мястото на един от най-старите градове в Близкия Изток и издигащ се на възвишението, което предлага изключителна гледка към плажовете на Тел Авив, ще разгледате пристанището, Часовниковата кула и „Моста на желанията”; квартала Neve Tzedek; булевард „Ротшилд”; Ramat Aviv; улица “Dizengoff”; площад “Kikar HaMedina”, площадРабин” с Кметсвото и Мемориала на Изках Рабин. Посещение на квартала Яфо . По желание – разходка с лодка в пристанището на Яфо. Вечеря. Нощувка в Нетания.
 
3 ДЕН Закуска. Екскурзия до Кесария – град в Израел, разположен на брега на Средиземно море, построен от Херод през 23 г. пр. Хр., където ще разгледате Римския тетър, пристанището, останките от двореца, Акведукта. Спирка за почивка в Хайфа - най-голямото пристанище на еврейската държава. В Хайфа се намира световният център на бахайската вяра – разглеждане на храма и градините. Продължаваме към Акре – едно от най-старите селища в Израел. Разглеждане на стария град – включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство на човечеството. Вечеря. Нощувка в курорта Тиберия, основан през I век сл. Хр., по времето на император Тиберий, известно с лековитите си извори и разположено на брега на езерото Кинерет (Галилейско море).
 
4 ДЕН – Закуска. Разглеждане на Древна Галилея: Назарет – градът, където е преминало детството на Исус, където са живели Йосиф и Мария и където ще видите църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Божия син. Продължаваме към Кана Галилейскатук Исус извършва първото чудо, превръщайки водата във вино по време на сватба: ето защо, издигнатата тук църква се нарича „Храм на Божията сватба”. Разглеждане на Капернаумдомът на Св. Ап. Петър, античната синагога; и на Табхакъдето Исус нахранил 5 000 човека с пет хляба и две риби; на крайбрежната скала Исус се явява на своите ученици след Възкресенито и споделя тяхната трапеза, затова скалата е наречена Табула Домини („стол Господен”) или Трапезата на Христос. В края на този ден ще изкачите „Хълма на Блажените”, където Христос е избрал 12-те апостоли.Вечеря. Нощувка в Тиберия.

5 ДЕН – Закуска. Пътуване към Ярденит – мястото на кръщението на Исус в р.Йордан. Продължаваме към Мъртво море – не само водната му повърхност е под нивото на Световния океан, но Мъртво море е най-дълбоката земна депресия, достигаща на места 400 м. Продължаваме към местността Кумран, където в околните пещери са открити Свитъците от Мъртво море или Кумранскте ръкописи, които представляват най-старите намерени досега библейски текстове. Разглеждане на Йерихон – един от най-старите градове в историята на човечеството. Вечеря. Нощувка в Йерусалим.

 
6 ДЕН – Закуска. Разглеждане на Витлеем, където се е родил Исус – църквата „Рождество Христово” и Пещерата на Рождението. Продължаваме към Йерусалим и обиколка на стария град – Гробът на цар Давид, Мястото на Тайната вечеря, Стената на плача, Божи гроб, Via Dolorosa – „Пътят болката” или „Пътят на Кръста”, Гетсиманските градини. Трансфер до Аман. Вечеря. Нощувка в Аман.
 
7 ДЕН – Закуска. Следва  обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония, сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”.  С посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.
 
8 ДЕН – АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА. Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църкватаСв. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.
 
 
9 ДЕН – ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА. Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още „розовия град” заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над
1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50-метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Продължаваме към пустинята Вади Рум - едно просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие.. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание.  Ще имате възможност да се насладите на красивия пустинен залез по време на едночасова разходка с камила (по желание). Вечеря в открит ресторант с невероятен изглед, към пустинята. Нощувка в пустинята в луксозен кемп в лагера Al Sultana Luxury Camp.
 
10 ДЕН – ЕКСКУРЗИЯ ДО НАЙ-КРАСИВИЯ КАНЬОН MAKHARAS В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ . Посрещане на изгрева на слънцето над лунната пустиня  с възможност за разходка с камила (по желание). Закуска.  След това отпътуване към известния каньон „Mаkharas и скалата Seven Pillars of Wisdom”, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. След това  отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време  и нощувка в Акаба.
 
11 ДЕН АКАБА.  Закуска. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. В 16.00 ч. Отпътуване за Тел Авив. Настаняване в хотел Тел Авив или в близост.
 
12 ДЕН – Закуска.Трансфер до летището за полет Тел Авив – София .

 
Вижте цялата програма тук
    Промоционалната цена 4 070 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
     Стандартната цена 4 170 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети с включени летищни такси с авикомпаниi „Ryan Air” и “Wizz Air за полет София – Тел Авив с авикомпания „Ryan Air” и за полет Тел Авив  – София с авикомпания Wizz Air“;
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
1 ДЕН – Среща в 07.40 ч на летище София, Терминал 2. В 07.25 ч.  – самолетен полет София – Тел Авив с „ Ryan Air. Пристигане в Тел Авив, в 09.50 ч.
12 ДЕН –  В 12.35 ч. полет Тел Авив – София с „ Ryan Air. Кацане на летище София Терминал 1 в 15.20 ч.  
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 11 нощувки със закуски 8 вечери, в хотели 3*. (По-желание настаняване в 4* хотели, срещу съответното доплащане, описано по долу в програмата.)
  • 2 нощувки в  Нетания.
  • 2 нощувки в Тиберия
  • 1 нощувка в Йеросалим
  • 2 нощувки в Аман
  • 1 нощувка в Петра
  • 1 нощувка в пустинята Вади Рум в бедуински лагер.
  • 1 нощувка в Акаба
  • 1 нощувка в Тел Авив
 (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • обиколока на Тел Авив – (2-ри ден);
  • екскурзия до Кесария (3-ти ден);
  • разглеждане на древна Галилея – (4-ти ден);
  • пътуване към Ярденит – (5-ти ден);
  • разглеждане на Йерихон – (5-ти ден);
  • разглеждане на Витлеем и Йеросалим – (6-ти ден);
  • обиколка на Аман – (7-ми ден);
  • разглеждане на Джераш – (7-ми ден);
  • разглеждане на планината Небо– (8-ми ден);
  • разглеждане на мозаечния град Мадаба – (8-ми ден);
  • разглеждане на  Вади Муджиб и замъка в Керак – (8-ми ден);
  • разглеждане на Петра  – (9-ти ден);
  • екскурзия до каньона Mаkharas“ –(10-ти ден)
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
  • виза за Йордания (визата се изготвя на място на летището в Аман)
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 75 лв.
 
 
  • 2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • напитките (безалкохолни и алкохолни) не са включени в цента към вечерите.

Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро27 лв (за лица до 70 год.), 54 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на   нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • разходка с лодка в пристанището на Яфо - ....... (2-ри ден);
  • вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (7-ми ден);
  • разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (9-ти ден);
3. Цените 4 070 лв/ 4 170 лв са за човек в двойна стая в хотел 3*.
4. Цените 4 390 лв/ 4 490 лв са за човек в двойна стая в хотел 4*.
За единична стая се налага доплащане .
5. Цени на човек настанен в двойнна стая при 3* и 4* хотели и при съответен брой хора.
  За хотел 3*: 
 - при промо цена и група от 15 човека – 4 070 лв
 - при стандартна цена и група от 15 човека – 4 170 лв
 - при промо цена и група от 10 човека – 4 360 лв
 - при стандартна цена и група от 10 човека – 4 460 лв
 - при промо цена група от 7 човека – 4 780 лв
 - при стандартна цена и група от 7 човека – 4 880 лв
 
  За хотел 4*:
- при промо цена и група от 15 човека – 4 390 лв
- при стандартна цена и група от 15 човека – 4 490лв
- при промо цена и група от 10 човека – 4 690 лв
- при стандартна цена и група от 10 човека – 4 790 лв
- при промо цена и група от 7 човека – 5 030 лв
- при стандартна цена и група от 7 човека – 5 130 лв

Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4. За всички полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен

багаж.
5. Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите в Израел и Йордания не съответстват на критериите за
 категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
7. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.

 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 1 900 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
 

 

 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ - Израел:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;        
  • За деца под 18 год – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Здравна пътническа застраховка с покритие за COVID.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ - Йордания:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;        
  • За деца под 18 год – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • виза – (визата се изготвя на място на летището в Аман);
  • попълнена Travel Declaration form на следния адрес: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html - попълва се  48 часа преди пътуването.
  • Здравна пътническа застраховка.