ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ

ТЕЛ АВИВ, ЯФО, КЕСАРИЯ, ХАЙФА, АКРЕ, ТИБЕРИЯ, НАЗАРЕТ, КАНА ГАЛИЛЕЙСКА, КАПЕРНАУМ, ТАБХА, ХЪЛМЪТ НА БЛАЖЕНИТЕ, ЯРДЕНИТ, МЪРТВО МОРЕ, КУМРАН, ЙЕРИХОН, ВИТЛЕЕМ, ЙЕРУСАЛИМ,АМАН, ДЖЕРАШ, МАКДАС, НЕБО, МАДБА, КЕРАК, ПЕТРА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, АКАБА.

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
17.03.2022 3770.00 лв Запитване
04.05.2022 3770.00 лв Запитване
19.09.2022 3770.00
3670.00 лв
Запитване
07.10.2022 3770.00
3670.00 лв
Запитване
04.11.2022 3770.00
3670.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Среща в 07.40 ч на летище София, Терминал 1. В 07.25 ч. – самолетен полет София – Тел Авив с „ Ryan Air”. Пристигане в Тел Авив, в 09.50 ч. Трансфер до хотел в курорта Нетания на брега на Средиземно море. Нощувка в Нетания.
Закуска. Панорамна обиколка на еврейската столица Тел Авив – обявен от ЮНЕСКО за част от световно културно наследство на човечеството. По време на обиколката ще разгледате квартала Яфо, построен на мястото на един от най-старите градове в Близкия Изток и издигащ се на възвишението, което предлага изключителна гледка към плажовете на Тел Авив, ще разгледате пристанището, Часовниковата кула и „Моста на желанията”; квартала Neve Tzedek; булевард „Ротшилд”; Ramat Aviv; улица “Dizengoff”; площад “Kikar HaMedina”, площад „Рабин” с Кметсвото и Мемориала на Изках Рабин. Посещение на квартала Яфо . По желание – разходка с лодка в пристанището на Яфо. Вечеря. Нощувка в Нетания.
Закуска. Екскурзия до Кесария – град в Израел, разположен на брега на Средиземно море, построен от Херод през 23 г. пр. Хр., където ще разгледате Римския тетър, пристанището, останките от двореца, Акведукта. Спирка за почивка в Хайфа - най-голямото пристанище на еврейската държава. В Хайфа се намира световният център на бахайската вяра – разглеждане на храма и градините. Продължаваме към Акре – едно от най-старите селища в Израел. Разглеждане на стария град – включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство на човечеството. Вечеря. Нощувка в курорта Тиберия, основан през I век сл. Хр., по времето на император Тиберий, известно с лековитите си извори и разположено на брега на езерото Кинерет (Галилейско море).
Закуска. Разглеждане на Древна Галилея: Назарет – градът, където е преминало детството на Исус, където са живели Йосиф и Мария и където ще видите църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Божия син. Продължаваме към Кана Галилейска – тук Исус извършва първото чудо, превръщайки водата във вино по време на сватба: ето защо, издигнатата тук църква се нарича „Храм на Божията сватба”. Разглеждане на Капернаум – домът на Св. Ап. Петър, античната синагога; и на Табха – където Исус нахранил 5 000 човека с пет хляба и две риби; на крайбрежната скала Исус се явява на своите ученици след Възкресенито и споделя тяхната трапеза, затова скалата е наречена Табула Домини („стол Господен”) или Трапезата на Христос. В края на този ден ще изкачите „Хълма на Блажените”, където Христос е избрал 12-те апостоли.Вечеря. Нощувка в Тиберия.
Закуска. Пътуване към Ярденит – мястото на кръщението на Исус в р.Йордан. Продължаваме към Мъртво море – не само водната му повърхност е под нивото на Световния океан, но Мъртво море е най-дълбоката земна депресия, достигаща на места 400 м. Продължаваме към местността Кумран, където в околните пещери са открити Свитъците от Мъртво море или Кумранскте ръкописи, които представляват най-старите намерени досега библейски текстове. Разглеждане на Йерихон – един от най-старите градове в историята на човечеството. Вечеря. Нощувка в Йерусалим.
Закуска. Разглеждане на Витлеем, където се е родил Исус – църквата „Рождество Христово” и Пещерата на Рождението. Продължаваме към Йерусалим и обиколка на стария град – Гробът на цар Давид, Мястото на Тайната вечеря, Стената на плача, Божи гроб, Via Dolorosa – „Пътят болката” или „Пътят на Кръста”, Гетсиманските градини. Трансфер до Аман. Вечеря. Нощувка в Аман.
Закуска. Следва обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония, сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. С посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.
АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА. Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.
ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА. Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още „розовия град” заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50-метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Продължаваме към пустинята Вади Рум - едно просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие.. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Ще имате възможност да се насладите на красивия пустинен залез по време на едночасова разходка с камила (по желание). Вечеря в открит ресторант с невероятен изглед, към пустинята. Нощувка в пустинята в луксозен кемп в лагера “Al Sultana Luxury Camp” .
ЕКСКУРЗИЯ ДО НАЙ-КРАСИВИЯ КАНЬОН MAKHARAS В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ . Посрещане на изгрева на слънцето над лунната пустиня с възможност за разходка с камила (по желание). Закуска. След това отпътуване към известния каньон „Mаkharas“ и скалата „ Seven Pillars of Wisdom”, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. След това отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време и нощувка в Акаба.
АКАБА. Закуска. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. В 16.00 ч. Отпътуване за Тел Авив. Настаняване в хотел Тел Авив или в близост.
Закуска.Трансфер до летището и в 12.35 ч. полет Тел Авив – София с „ Ryan Air”. Кацане в София в 15.20 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети с включени летищни такси с авикомпания „Ryan Air” за полети София – Тел Авив – София;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски 8 вечери, в хотели 3*. (По-желание настаняване в 4* хотели, срещу съответното доплащане, описано по долу в програмата.)
 • 2 нощувки в  Нетания.
 • 2 нощувки в Тиберия
 • 1 нощувка в Йеросалим
 • 2 нощувки в Аман
 • 1 нощувка в Петра
 • 1 нощувка в пустинята Вади Рум в бедуински лагер.
 • 1 нощувка в Акаба
 • 1 нощувка в Тел Авив
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколока на Тел Авив – (2-ри ден);
 • екскурзия до Кесария (3-ти ден);
 • разглеждане на древна Галилея – (4-ти ден);
 • пътуване към Ярденит – (5-ти ден);
 • разглеждане на Йерихон – (5-ти ден);
 • разглеждане на Витлеем и Йеросалим – (6-ти ден);
 • обиколка на Аман – (7-ми ден);
 • разглеждане на Джераш – (7-ми ден);
 • разглеждане на планината Небо– (8-ми ден);
 • разглеждане на мозаечния град Мадаба – (8-ми ден);
 • разглеждане на  Вади Муджиб и замъка в Керак – (8-ми ден);
 • разглеждане на Петра  – (9-ти ден);
 • екскурзия до каньона „Mаkharas“ –(10-ти ден)
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • виза за Йордания (визата се изготвя на място на летището в Аман);

2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 75 лв.заплащат се предварително в офиса на туроператора.
 • напитките (безалкохолни и алкохолни) не са включени в цента към вечерите.
 •  Застраховки:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв, - 42.90 лв. за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 108.60 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. 84.70 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 171.60 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро27 лв (за лица до 70 год.), 54 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с лодка в пристанището на Яфо - ....... (2-ри ден);
 • вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (7-ми ден);
 • разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (9-ти ден);
 
3. Цените 3 670 лв/ 3 770 лв са за човек в двойна стая в хотел 3*.
4. Цените 3 990 лв/  4 090 лв са за човек в двойна стая в хотел 4*.
За единична стая се налага доплащане .
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на   групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.02.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
 5. Категоризацията на хотелите в Израел и Йордания не съответстват на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
5. Цени на човек  настанен в двойнна стая. За единична стая се налага доплащане.


За хотел 3*:   - при промо цена и група от 15 човека – 3 670 лв
                       - при стандартна цена и група от 15 човека – 3 770 лв
                       - при промо цена и група от 10 човека – 3 960 лв
                       - при стандартна цена и група от 10 човека – 4 060 лв
                       - при промо цена група от 7 човека – 4 380 лв
                       - при стандартна цена и група от 7 човека – 4 480 лв

За хотел 4*: - при промо цена и група от 15 човека – 3 990 лв
                      - при стандартна цена и група от 15 човека – 4 090лв
                      - при промо цена и група от 10 човека – 4 290 лв
                      - при стандартна цена и група от 10 човека – 4 390 лв
                      - при промо цена и група от 7 човека – 4 630 лв
                      - при стандартна цена и група от 7 човека – 4 730 лв

6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
 
При  записване  се  внася  депозит  от 1 800 лв
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 670 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 370 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 

-   Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;        
-  За деца под 18 год – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за  пътуване на детето им в чужбина.
 
 

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Израел|почивка в Израел |екскурзия израел |почивка израел |тел авив |кесария |хайфа |акре |рош ханикра |тиберия |назарет |кана галилейска |капернаум |тамба |хълмът на блажените |ярденит |мъртво море |йерихон |витлеем |йерусалимордания екскурзия |йордания почивка |църквата свети йоан на река йордан |аман |ум кайс |аджлун |джераш |небо |мадаба |керак |петра |пустинята вади рум |акаба |храм на херкулес |дворец умаяд |византийската църква |цитаделата |кладенец елижах |мъртво море |най-соленото в света |езеро тибериас |скалните рисунки |естествени пещери |разходка с корабче в червено море |сафари в пустинята с джипове |едночасова разходка с камила |лунна пустиня вади рум |нощувка в бедуински лагер |каменен град петра |розов град |изгубеният град |царски гробници |пазари |храм на крилатия лъв |вади муджиб |замъка в керак

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах