Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до БУТАН

Самолетна екскурзия - 9 дни

Маршрут: ДЕЛХИ, ПАРО, ТИМПУ, ПУНАКА, МАНАСТИРЪТ ТАКТСАНГ „ТИГРОВО ГНЕЗДО”
Продължителност: 9 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Бутан


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща на летище София, Терминал 2 в 10.45 ч. сутринта. Самолетен полет – София – Москва в 12.45 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва – Делхи в 19.25 ч.

2 ДЕН - Пристигане на летището в Делхи в 03.00 ч. Трансфер до хотел. Кратка почивка. Разглеждане на Делхи: храма Лотос, историческата крепост Кутаб Минар, Президентството, Парламента, Мемориала на Махатма Ганди – Рай Гат. Вечеря и нощувка в Делхи.

3 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището и полет за Паро (2 280 м.), Бутан в 14.00 ч. с “Druk Air”. Пристигане в Паро в 16.50 ч. Пътуване към Тимпу - около 1.5 часа, по време на което ще можете да добиете първоначални впечатления от изумителната природа и красивата архитектура на една от най-бедните, но най-щастливи нации в света. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Тимпу (около 2 320 м. надм. височина).

4 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Тимпу – най-голям град в Бутан и столица от 1961 г., икономически и политически център на Бутан, в който се намира Парламентът и Кралския дворец. По време на обиколката ще можете да видите Националния музей по текстил с примери на националното изкуството на Бутан, забележителни с богатството на своите декорации и цветове; Националната библиотека, в която се пазят както изключителна колекция от стари будистки текстове и ръкописи, така и съвременни академични книги за Хималайската култура и религия; сградата на Националния институт по традиционна медицина (отвън), където се обработват билкови препарати и се подготвят специалисти по традиционна медицина. Настаняване в хотел и обяд. След обяд обиколката продължава с посещение на открития Музей на народното наследство, който представя живота във високопланинските села; Училището за традиционни изкуства и занаяти, в което учениците изучават в продължение на 6 години 13 традиционни изкуства и занаяти. След което продължаваме към резервата Такин, в който живее козата такин – изключително рядък животински вид, който се среща само в Бутан. Ще имате възможност да се насладите на изключителната гледка към долината Тимпу от кулата Сангайганг; да видите мемориала Чортен, построен през 1974 година в чест на третия крал на бутан Джигме Дорджи Вангчук, който се смята за баща на съвременен Бутан, и да разгледате Ташичое дзонг – крепост, построена през 1641 година и реставрирана през миналия век, в която се намира Секретариатът, Тронната зала и Органът на монашеското управление. Вечеря и нощувка в Тимпу.

5 ДЕН - Закуска. Пътуване към Пунака (3 часа) през южната част на долината Тимпу и прохода Дочула (3 088 м.), по време на което, при хубаво време, ще имате възможността да се удивите на невероятната панорама към Хималаите. Ще видите 108-те чортена (малки храмове), построени по заповед на Нейно Величество кралицата на Бутан Аши Дорджи Вангмо за здравето и благоденствието на Негово величество краля на Бутан. След пристигане в Пунака се настанявате в хотел и следва обяд. След обяд – обиколка на Пунака – Пунака дзонг (крепост), разположена на островче между „мъжката” река По-Чу и „женската” река Мочу. Продължаваме към Вангдуе през живописните оризища, за да разгледаме Чими Лакханг – „Манастирът на лудия светец”, и Вангдуе дзонг (крепост), разположена на скала над мястото, където двете реки се вливат една в друга; построена през 17 век, крепостта е изиграла важна роля в обединяването на западните, централните и южни региони на страната. Вечеря и нощувка в Пунака.

6 ДЕН - Закуска. Пътуване към Паро (около 5 часа). Настаняване в хотел. След обяд – разглеждане на Паро – столица на едноименна област, разположен в долината Паро. По време на обиколката ще имате възможност да разгледате Националния музей (който се помещава в стара наблюдателна кула, точно над Паро дзонг – крепостта Паро); Ринпунг дзонг (в превод „Купчина съкровища” е крепостта – дзонг – на Паро, построена през 16 век, добър пример за историческата архитектура на Бутан, разположена над река Паро, според легендите дзонгът се издига на мястото на някогашен манастир, основан от Гуру Ринпоче, считан за „Втория Буда”) и да минете по моста „Нямай Зампа” – емблематичен за бутанската традиция въжен мост. Вечеря и нощувка в Паро.

7 ДЕН - Закуска. Изкачване до манастира Тактсанг („Тигрово гнездо”) – около 3 часа по добре поддържана, но стръмна пътека (или по желание, изкачване с мулета). Манастирът, издигащ се високо в скалите, е построен през 8 век и според легендата Гуру Ринпоче долетял до пещера на това място на гърба на тигрица и останал да медитира в нея в продължение на 3 месеца. Обяд (по желание). След обяд, на връщане към Паро, се разглежда храма Кичу – един от 108-те храма, построени през 7 век от тибетския крал Сонгстен Гампо. Легендата разказва, че гигантски дракон легнал върху цялата територия на Тибет и Хималаите, за да попречи на разпространението на будизма. За да го победи, тибетският крал решил да построи 108 храма, които да покрият тялото на дракона, 12 от тях били наистина издигнати. Вечеря и нощувка в Паро.

8 ДЕН - 13.09.2020 - Трансфер до летището и полет Паро – Делхи в 08.00 ч. с “Druk Air.” Пристигане в Делхи в 10.45 ч. Разглеждане на Стария Делхи: Червената крепост, джамията Джама Масджит и др. Вечеря и нощувка в Делхи.

9 ДЕН - Полет Делхи – Москва в 04.10 ч. Пристигане в Москва в 09.05 ч. Полет Москва – София в 10.00 ч. Пристигане в София в 11.45 ч.

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 815 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 5 915 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 5 815 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 5 915 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за международните полети София Москва Делхи, Делхи – Паро – Делхи, Делхи Москва София;
  • летищни такси724 лв/ 370 евро за полета София – МоскваДелхи и обратно с Аерофлот” и за полета Делхи – Паро – Делхи сDruk Air” (14.06.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 7 нощувки със закуски 2 обяда и 7 вечери в хотели 3* и 4* в Бутан и Индия.
  • 2 нощувки в Делхи
  • 2 нощувки в Тхимпху
  • 1 нощувка в Пунака
  • 2 нощувки в Паро
  •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • виза за Бутан;
  • разглеждане на Делхи – (2-ри ден);
  • разглеждане на Тхимпху – (4-ти ден);
  • обиколка на Пунака – (5-ти ден);
  • разглеждане на Паро – (6-ти ден);
  • изкачване до манастира Тактсанг – (7-ми ден);
  • туристическа обиколка на Делхи с туристически автобус с местен екскурзовод (с превод на български език);
  • туристическа обиколка на Тимпу, Пунака, Паро и манастира Тактсанг с местен екскурзовод и превод на български език;
  • пътуване с туристически автобус по маршрута: Паро – Тимпу – Пунака – Паро;
  • входни такси за обектите по програмата;
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­42 лв.
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • виза за Индия – 25 щ.долара;
  • такса за обработка и подаване на документите за индийска виза 50 лв;
  • такси за снимане с фотоапарат и камера в Делхи.
  • Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  • Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро20 лв (за лица до 70 год.), 40 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
     
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • обяд  в чайна (на слизане от манастира „Тигрово гнездо”) - ......... (7-ми ден).
 
*Забележки:
 1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
  което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2.  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Категоризацията на хотелите в Индия и Бутан не съответства на критериите за 
 категоризация на хотелите в Европа.  
4.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
3.  Цените 5 815 лв/ 5 915 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 530 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 12.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  2 900 лв  + 80 щ. долара (за виза за Индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документи за виза за Индия)
КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работни дни ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ


4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)
                - по банков път
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА:
Е-визa за Индия:
Необходими документи за получаване на електронна виза за Индия:
  • Копие на международен паспорт.
  • 1бр.цветна актуална снимка размер 350 х 350 пиксела, от 10 КБ до 1 МБ, формат jpeg (в дигитален формат на преносител – диск или флаш-памет) на бял фон.
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРЪТ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ
НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бутан: