Вашата оценка 5.00 от 8 гласа

Екскурзия до БУЕНОС АЙРЕС, водопадите ИГУАСУ, РИО ДЕ ЖАНЕЙРО и АМАЗОНИЯ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 17 дни

Маршрут: Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро, Амазония.
Продължителност: 17 дни/ 14 нощи
Дати на отпътуване: 17.03.2023, 20.04.2023, 12.05.2023, 13.10.2023, 17.11.2023, 15.12.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
17.03.2023 8260.00 лв Запитване
20.04.2023 8260.00 лв Запитване
12.05.2023 8260.00 лв Запитване
13.10.2023 8260.00
8160.00 лв
Запитване
17.11.2023 8260.00
8160.00 лв
Запитване
15.12.2023 8260.00
8160.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 05:40 ч. на летище София, Терминал 2. В 07.40 ч. - самолетен полет София – Рим. Пристигане в Рим в 08.50 ч. В 21.45 ч. - полет Рим - Буенос Айрес.

2 ДЕН - Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. сутринта (местно време). Трансфер до хотел. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

3 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание и срещу допълнително зплащане - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

4 ДЕН - Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

5 ДЕН - Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание и срещу допълнително заплащане :Екскурзия с корабче по делтата на р.Парана. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходката с корабче. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание срещу допълнително заплащане – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

6 ДЕН - Закуска. Свободно време В 11.00 ч. - трансфер до летището и в 13.55 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу с “Aerolineas Argentinas ”. Кацане в Игуасу в 15.45 ч. Трансфер до хотел. Настаняване и свободно време. Нощувка в Игуасу от аржентинска страна на водопада

7 ДЕН - Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. След това по желание и срещу допълнително заплащане - посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана. Нощувка в Игуасу от бразилска страна.

8 ДЕН - Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите - (по желание и срещу допълнително заплащане). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - (по желание и срещу допълнително заплащане). Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащне - посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.

9 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 11.30 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 13.35 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотел. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

10 ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време с възможност по желание посещение на: - световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. ИЛИ - разходка с туристическо трамвайче до чаровния квартал Санта Тереза , разположен на върха на едноименния хълм с очарователна атмосфера на село. Стръмни, криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели, барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници, музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

11 ДЕН - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

12 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис (с включен обяд).Петрополис е община в Югоизточна Бразилия, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в Рио де Жанейро. Това е идеалното място да правите снимки по залеза, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи центъра на Рио. Нощувка в Рио де Жанейро

13 ДЕН - Закуска. В 11:55 ч. – полет Рио де Жанейро – Манаус. Пристигане в Манаус в 14.55 ч. (Манаус е град в Бразилия, столица на щата Амазонка. Разположен е наустието на река Рио Негро в река Амазонка. Той е един от най-големите усамотени и недостъпни градове в света.Трансфер до лоджия в Амазонската джунгла(пътува се общо 2,30 ч. по суша и вода). Посрещане с плодови коктейли, настаняване и обяд. Вечерта, по програма на лоджията – екскурзия с моторизирано кану в р.Рио Негро и езерата. Посещение на локално рибарско селище на местно племе и къща „маниок“. Ще имате възможност за първа среща с типичните за джунглата плодове и обичаи. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

14 ДЕН - Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията.Сутринта ви се предлага разходка из джунглата. Обяд.След обяд – риболов на пирани. Вечеря. След вечеря – наблюдение на алигатори. Нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

15 ДЕН - Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията –предиобедна разходка с кану в езерото Акахатуба. Обяд.След обяд – посещение на местните общности в джунглата и запознаване с начина им на живот. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

16 ДЕН - Закуска. В 08.00 часа – трансфер до Манаус, за да направите възхитителния тур „Среща на водите“, мястото където се сливат р.Амазонка и р.Рио Негро. На път за летището ще минете през центъра на Манаус, за да се насладите на сградата на Театър „Амазонас“. В 14.45 ч. полет Манаус – Сао Пауло. Пристигане вСао Пауло в 19.40 ч. В 21.30 ч. – самолетен полет Сао Пауло – Рим.

17 ДЕН - Пристигане в Рим в 12.30 ч. В 15.20 ч. – самолетен полет Рим – София. Пристигане на летище София в 18.15 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  8 160 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА ЗА БРАЗИЛИЯ И АРЖЕНТИНА И МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ.  ПРИ ГРУПА OT 9 ДО 13 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 120 лв
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  8 260 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА ЗА БРАЗИЛИЯ И АРЖЕНТИНА И МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ.  ПРИ ГРУПА OT 9 ДО 13 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 120 лв

 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 8 160лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 8 260 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца                                                                                                                                                                           
1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни полети - 1 066 лв/ 545 евро (19.03.2020г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети - 323 лв/ 165 евро (19.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • трансфер от летището в Манаус до лоджия в Амазонската джунгла и обратно;
 • 14 нощувки в хотели 3* и 4* в Аржентина, Бразилия и в хотел – лодж в Амазония, с включени 14 закуски 4 обяда и 3 вечери;
 • 4 нощувки в Буенос Айрес
 •  3 нощувки в Игуасу
 • 4 нощувки в Рио де Жанейро
 • 3 нощувки в джунглата на Амазония
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (2-ри ден);
 • посещение на водопадите Игуасу от аржентинска страна (7-ми ден) и от бразилска (8-ми ден) - без  входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се   допълнително;
 • посещение на Ботаническата градина в Рио - без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително – (9-ти ден);
 • туристическа обиколка „Един ден в Рио” (10-ти ден);
 • посещение на Колониалния център на Рио (10-ти ден);
 • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (10-ти ден);
 • качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (10-ти ден);
 • екскурзия с моторизирано кану в р.Рио Негро и езерата (13-ти ден);
 • посещение на локално рибарско селище на местно племе и къща „маниок“(13-ти ден);
 • дейности в Амазонската джунгла- (14-ти и 15-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­102 лв.              

2. В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

 
 • вход за Националния парк с водопадите Игуасу:
 •  от аржентинска страна – 30 щ.долара  - 7-ми ден; -(заплаща се в офиса на ТО)
 • от бразилска страна  – 24 щ.долара - 8-ми ден; -(заплаща се в офиса на ТО)
 • вход за Птичия парк в Игуасу – 16 щ.долара- 8-ми ден;-(заплаща се в офиса на ТО)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд)130 щ.долара -(3-ти ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 460 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – (4-ти ден) ;
          или
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210 щ.долара- (4-ти ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара- (5-ти ден);
 • танго шоу в Буенос Айрес (5-ти ден)  – 145 щ.долара (с вечеря)/95 щ.долара (без вечеря)
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина35 щ.д.- (7-ми ден);
 • макуку сафари -  от бразилска страна - 105 щ.долара- (8-ми ден);
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу130 щ.долара –(8-ми ден);
 • шоу програма в Игуасу (с вечеря)85 щ.долара - (8-ми ден);
 • самба шоу „Джинджа Тропикал” в нощен  клуб в Рио -(10-ти ден);115 щ.долара (без вечеря)/130 щ.долара (с вечеря)                                                                     
 • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара- (11-ти ден).
 •  екскурзия до Петрополис (с включен обяд) 75 щ. долара- (12-ти ден);
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • билети градски транспорт в Рио: (1 билет - около 2 щ.долара)- за метро– около 5-6 щ.долара;/ за автобус – около 12 щ.долара
 • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) – (9-ти ден);                                                                                               
 • посещение на стадион Маракана–  18 щ. долара (9-ти ден);
 
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро38 лв (за лица до 70 год.), 76 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
 което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж.
 3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.10.2022 г.
4. Входовете на посещаваните обекти се заплащат в офиса на туроператора.
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора.
 6. Категоризацията на хотелите в Бразилия, Аржентина и Амазония не съответства на  
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 7. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
 клиента. 
4. Цените 8 160лв/8 260 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат
1 105 лв.

5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло - отстъпката е 370 лв.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.10.2022 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  4 000  лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 


6. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път
 


 


Информация за хотелите (или подобни):
BUENOS  AIRESUnique Executive Central 4*
https://www.hotels-unique.com/es
FOZ DE IGUASU - Viale Tower Hotel  4*
//www.vialehoteis.com.br/hoteis/viale-tower-hotel
RIO DE JANEIRO Rio Design Hotel 4*
//www.riodesignhotel.com/
Tariri Amazon Lodge - //www.taririamazonlodge.com.br/
 
 
 
 


 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Аржентина:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува
 • Не се изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCRtest,
 • Попълнена Arrival form - https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php,  попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бразилия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува.
 • Ваксинационен сертификат или отрицателен PCR, взет най-много 72 часа преди отпътуване.
 • Попълнена Arrival formhttps://formulario.anvisa.gov.br/ ,попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Амазония:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение запътуване на детето им в чужбина.
 • сертификат за ваксинация или PCR тест, изготвен не по-късно от 72 часа преди пътуването.Ако не са изминали 14 дни след поставянето на втората доза, то трябва да представите  PCR тест, изготвен не по-късно от 72 часа преди пътуването.
 
 
бразилия екскурзия бразилия почивка амазония изкачване на хълма корковадо (със статуята на исус) със зъбчата железница като се пътува през тропическа гора лифт до хълма „захарната глава” колониален център на рио посещение на ботаническата градина в рио водопадите игуасу квартал копакабана в рио типични ястия за бразилия активности в амазонската джунгла наблюдаване на алигатори разходка в джунглата гората на маймуните селище на местни племена риболов вечерна разходка с кану екскурзия до феномена „срещата на реките” посещение на стадион маракана посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) екскурзия до монтевидео екскурзия до колония дел сакраменто екскурзия с корабче до „тигре и делта” танго шоу в буенос айрес (с вечеря) макуку сафари от бразилска страна хеликоптер над водопадите игуасу национален парк с водопадите игуасу - от бразилска страна шоу програма в игуасу птичия парк в игуасу екскурзия до индианско селище в джунглата самба шоу „платаформа” в нощен клуб в рио екскурзия до петрополис екскурзия до лагуните на ангра дос рейс и разходка с корабче до тропически остров