Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до ЮЖНА АФРИКА с водопада ВИКТОРИЯ - IV разширен вар.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 19 дни/16 нощ.

Маршрут: водопада ВИКТОРИЯ ЙОХАНЕСБУРГ, ПРЕТОРИЯ, СЪН СИТИ, Национален парк „КРЮГЕР”, КЕЙП ТАУН, Нос Добра Надежда, СТЕЛЕНБОШ, ТЕЙБЪЛ МАУНТИН, УДШОРН, НАЙСНА, Национален парк „Тцитцикама”, ПОРТ ЕЛИЗАБЕТ, ДЪРБАН, ЗУЛУЛЕНД, Резервати „Шлушлуи”, ПОНГОЛА.
Продължителност: 19 дни/ 16 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Южна Африка


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.25 ч. с „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч.

2 ДЕН - В 02.05 ч. – полет Доха – Йоханесбург с „Qatar Airways”. Пристигане в Йоханесбург в 10.00 ч. В 11.25 ч. - полет Йоханесбург - Виктория Фолс, Зимбабве. Пристигане във Виктория Фолс в 13.05 ч. Трансфер до хотел в близост до водопадите. След обяд - разходка с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета . Край бреговете могат да се наблюдават щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. При късмет могат да се видят и крокодили. В края на деня, може да се насладите на красивия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.

3 ДЕН - След закуска - посещение на Националния парк при водопадите Виктория и разходка край най-големите и красиви водопади на Африка. По желание - полет с хеликоптер над водопадите (13 мин.), разходка със слонове (около 2 часа) или разходка с лъвове /около 2 часа/. Водопадът Виктория e едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек). Водопадите се изливат от мощните води на река Замбези , разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заемат и забележителната височина от 107 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, ги правят едни от най-големите водопади с света. Свободно време за обяд. Следва 1-часово посещение на туземско семейство, където имате възможността да видите „на живо” бита на коренните африканци. Връщане в хотела. Свободно време за отдих сред невероятната природа. Вечерта, по желание – шоу програма с типични за Зимбабве танци, музика и „Бома-вечеря” (”Boma”) с местни специалитети. Нощувка във Виктория Фолс.

4 ДЕН - Закуска. В 10.00 ч. - трансфер до летището. В 13.55 ч. - полет Виктория Фолс – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 15.35 ч. Този ден с автобуса ще минете през богатите квартали на Йоханесбург , ще спрете на наблюдателна площадка с изглед към града, ще минете през новия финансов център с модерните сгради, най-високата сграда в Африка „ Карлтън център“. Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря и нощувка в Йоханесбург.

5 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч. продължаваме с автобусната обиколка на Йоханесбург със спирки за снимки : разглеждане на старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „ Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка, построена през 1904 г., парламентът на провинция Гаутенг с главен град Йоханесбург, сградата на Стандартната банка, построена 1908 г. , площадът „ Ганди“, където екскурзоводът ще ви разкаже за живота на Ганди в Южна Африка. В 11.30 ч. продължаваме към град Претория, който е на разстояние 66 км от град Йоханесбург. Около 12.30 ч. спирка за обяд. От 14.00 ч. следва обиколка на град Претория, който е главната от 3-те столици в страната - седалище на правителството, известен още като „Градът Джакаранда”, поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим – Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще минем покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Вечеря и нощувка в хотел близо до Претория .

6 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч. отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, разположен на 140 км от Претория в края на бушменската долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Ще разгледаме някои от най-известните хотели като „ The Palace of the Lost City”, “The Cabanas “, “The Cascades”. В “Долината на вълните” ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане с допълнително заплащане). Свободно време за обяд и пазаруване. В 16.00 ч. отпътуване към Претория. Вечеря и нощувка в Претория.

7 ДЕН - Закуска. Този ден ще пътувате през живописната провинция Мпумаланга ( на езика на Зулу племената означава „ мястото, където слънцето изгрява” ), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Обхваща южната част на Национален парк „Крюгер”. Пътувайки по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровият Каньон на река Блайд, наричан още „Зеленият каньон” заради изобилстващата растителност, дължаща се на субтропичния климат в региона. Ще се насладите на спиращата дъха гледка на 65-метровите водопади Мак Мак, падащи в речния басейн на река Мак Мак. Имате възможността да надникнете през „Небесният прозорец”, издигнат на 1000 м. надморска височина, откъдето се открива чудесна гледка към долината Лоу Велд, Националния парк „Крюгер” и границата с Мозамбик. След това ще посетите „Щастливите понори на Брук” – това са каменни образувания, изваяни от водите на Трер - приток на река Блейд – и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Бру. Ще се възжитите на„Трите Рундавели” – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Продължавате своето пътуване към Pilgrim`s Rest – очарователен град-музей, запазил духа на „златните дни” на Южна Африка от края на 19 век. Продължаваме към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади. Вечеря и нощувка в хотел в близост до Националния парк „Крюгер”.

8 ДЕН - Закуска сух пакет. В 6.00 ч. трансфер към Националния парк „Крюгер” за целодневно фото-сафари. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд. По желание - участие в сафари с открити джипове. Връщане в хотела между 16 - 17 .00 ч. Вечеря и нощувка в хотел близо до Крюгер.

9 ДЕН - След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург до международното летище на Йоханесбург. В 17.10 ч. - вътрешен полет Йоханесбург - Кейп Таун. Пристигане в Кейп Tаун в 19.15 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Кейп Таун.

10 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч. започва туристическата обиколка на Кейп Таун : ще посетим и разгледаме замъка „ Добра Надежда“, където ще имате възможност да присъствате на церемония в 10.00 ч.. След това с автобус и пеша ще разгледаме сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „ Company’s Garden”, където ще можете да се разходите пеша в центъра на града. Обиколката продължава с разглеждане на квартала Малай – по-известен като Бо-Каап. Този ден обиколката ни ще завърши с посещение на часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд. По желание посещение на Аквариума или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където Нелсон Мандела е лежал. Връщане в хотела. Нощувка в Кейп Таун.

11 ДЕН - Закуска. Пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки. По желание – обяд. Продължаваме към Нос Добра Надежда, чийто резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Срещат се маймуни и други животни. На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, където ще имате възможност да видите колонии от „африкански” пингвини. По желание - посещение на Националния парк „Болдърс”, където ще могат да се наблюдават пингвините отблизо (входът за парка се плаща допълнително). Връщане в Кейп Таун. Нощувка в Кейп Таун.

12 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч- продължаваме с туристическа обиколка на града , като този ден с лифт ще се изкачиме до върха на планината Тейбъл Маунтин, откъдето ще можете да се насладите на най-красивата гледка към Кейп Таун. След това ви очаква полудневна екскурзия до красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и наречено „Градът на дъбовите дървета“. През 1679 г. основателят на Капската колония Симон ван дер Стел основава град Стеленбош и засажда дъбови дървета за красота и уют по улиците на града и около именията. По време на обиколката ще посетите историческите улици „ Church “, “Dorp” и “Ryneveld“, където ще може да разгледате красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видите и първата християнска църква, построена в Южна Африка и днес превърната в хотел. Ще разгледате историческите сгради в квартала „ The Break - зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. През 1690 г. в града се заселват френски хугеноти, които донасят традициите в отглеждането на лозя и винопроизводство. Този район е един от най-известните винопроизводителни райони в Южна Африка. Връщане в Кейп Таун. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града или по крайбрежния булевард с възможност за пазаруване . В късния след обяд отпътуване през полу-пустинята Клейн Каруу към „Столицата на Щраусите” – Удшорн. Нощувка в хотел по пътя към Удшорн.

13 ДЕН - Закуска. Разглеждане на пещерите Канго – варовикови формации, известни като едно от чудесата на света. По желание (и срещу допълнително заплащане) се посещава ранчо „Канго Уайлдлайфранч”, където се развъждат гепарди и крокодили. Там можете да се снимате с малки гепарди и да се гмуркате с крокодили . Свободно време за обяд. След обяд следва посещение на ферма за щрауси и близка среща с най-голямата птица в света. Вечеря и нощувка в Найсна.

14 ДЕН - Закуска. Свободно време в Найсна – китно курортно градче. Свободно време за обяд. По желание разходка с корабче из лагуните на Найсна, което продължава 75 минути и по желание посещение на „ Паркът на Слоновете“, основан през 1994 г. с възможност за разходка със слонове или до слонове . В 15.00 отпътуване към Порт Елизабет. По пътя ще минем покрай Националния парк „Тцитцикама”. Ще посетим моста, откъдето се правят едни от най-високите бънджи скокове в света. Пътуването продължава към Порт Елизабет. Вечеря и нощувка в Порт Елизабет.

15 ДЕН - Закуска. В 08.00 ч. – започва обиколката на Порт Елизабет наречен „Приветливият Град”, поради най-голямото количество слънчеви часове на година: мемориалът „ Campanile“, „ Път 67 „ представящ 67 творби на изкуството, пресъздаващи историята и културата на този реайон, посещение на „ Dunkin Reserve“, разположен на терасите на Белмонт, старият фар. Обиколката ще завърши на крайбрежния булевард, където ще имате свободно време за разходка. Трансфер до летището и в 15.20 ч. полет до Дърбан. Пристигане в Дърбан в16.25 ч. Трансфер до хотел. Свободно време . Вечеря. Нощувка в Дърбан.

16 ДЕН - Закуска. Следва туристическа обиколка на Дърбан - най-големият град и курорт в провинция КуаЗулу Натал. Освен с прекрасните плажни ивици, Дърбан се гордее и с целогодишната си карнавална атмосфера, нощния живот, културните си атракции и изискани магазини и като навсякъде в ЮАР със смесицата си от етноси и култури. По- желание - изкачване със зъбчата железница до панорамната площадка на стадион „Moses Mabhida Stadium” от където се открива прекрсна гледка към Дърбан. Стадион „Moses Mabhida Stadium” е построен през 2010 г., за световното първенство по футбол. Продължаваме към Зулуленд. Нощувка след Richards Bay.

17 ДЕН - След закуска - по желание участие в полудневно сафари с открити джипове в Резерватите „Шлушлуи & Умфолози” с възможност за наблюдение на представителите на животинския свят. След обяд продължаваме към Понгола. Вечерта, по желание - програма с традиционни зулу танци (има вариант и с вечеря). Нощувка в или близо до Понгола.

18 ДЕН - Закуска. Пътуване към Йоханесбург. В 19.30 ч.- полет Йоханесбург – Доха с „Qatar Airways”

19 ДЕН - Кацане в Доха в 05.25 ч. сутринта. В 06.55 ч. - полет Доха – София с „Qatar Airways. Пристигане на летище София в 11.25 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  8 500 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 8 935 лв.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  8 600 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ
МИНИМУМ 15ЧОВЕКА.
            ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е  9 035 лв.
Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 8 500 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
 Стандартната цена 8 600 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1. В  ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • самолетни билети за международните полети София - Доха – Йоханесбург –  Виктория Фолс (Зимбабве); Виктория Фолс (Зимбабве) – Йоханесбург;  Йоханесбург –  Доха– София;
  • самолетни билети за вътрешните полети: Йоханесбург – Кейп Таун и Порт Елизабет - Дърбан;
  • летищни такси за международните и вътрешните полети - 1125 лв/ 575 евро (20.01.2020г.)  - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за вътрешния полет Порт Елизабет -  Дърбан - 78 лв/ 40 евро (20.01.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
  • трансфери  летище – хотел – летище;
  • 16 нощувки със закуски и 7 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР и Зимбабве.
  • 2 нощувки на Виктория фолс (Зимбабве)
  • 1 нощувка в Йоханесбург
  • 2 нощувки в Претория
  • 2 нощувки в близост до Национален парк Крюгер
  • 3 нощувки в Кейптаун
  • 1 нощувка в Удшорн
  • 1 нощувка в Найсна
  • 1 нощувка в Порт Елизабет
  • 1 нощувка в Дърбан
  • 1 нощувка след залива Richards Bay- Зулуленд
  • 1 нощувка в Понгола
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • разходка с корабче по река Замбези - (2-ри ден);
  • посещение на Националния парк при водопадите Виктория – (3-ти ден);
  • посещение на  туземско село и семейство- (3-ти ден);
  • обиколка на Йоханесбург – (4-ти и 5-ти ден);
  • разглеждане на Сън Сити – (6-ти ден);
  • целодневно фото сафари в Национален парк „Крюгер“ – (8-ми ден);
  • туристическа обиколка на на Кейп Таун – (10-ти ден);
  • разглеждане на плаж Болдърс – (11-ти ден);
  • изкачване с лифт до върха на планината Тейбъл Маунтин – (12-ти ден);
  • разглеждане на пещерите „Канго“ – (13-ти ден);
  • посещение на ферма за щрауси- (13-ти ден);
  • обиколка на Порт Елизабет – (15-ти ден);
  • туристическа обиколка на Дърбан – (16-ти ден);
  • транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург (9-ти ден);
  • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР и Зимбабве;
  • входовете на всички археологически паркове и музеи;
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата, при всички обиколки, посочени в програмата;
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­105 лв. 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • виза ЮАР – 65 лв;
  • виза Зимбабве – 30 щ.долара (плаща се на място на летището);
  • такса за обработка и подаване на документи за виза за ЮАР - 60 лв;
  •  Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 60 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 120 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  • Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 43 лв (за лица до 70 год.), 86 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
     
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • обяд или вечеря (по желание) - около 10 евро;
  • полет с хеликоптер над водопадите „Виктория” (13 мин.) - 150 евро/ * за това мероприятие има държавна такса около 15 щ. долара, която се заплаща на място./ (3-ти ден);
  • шоу програма и „Бома-вечеря” („Вота”) с местни специалитети65 евро- (алкохолни и безалкохолни напитки  не са включени , те са по желание и се заплащат допълнително на място) (3-ти ден);
  • сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (8-ми ден)
  •  посещение на ранчо „Канго Уайлдлайфранч” - 19 евро (13-ти ден);
  • посещение на Паркът на слоновете в Найсна - 35 eвро (14-ти ден)
  • разходка до слонове и  по - желание хранене на слонове в Паркът на слоновете в Найсна  - 50 щ.долара (14-ти ден)
  • разходка на слонове и по - желание хранене на слонове  в Паркът на слоновете в Найсна    - 90 щ.долара(14-ти ден)
  • сафари с открити джипове в резерватите „Шлушлуи” -  98 евро (17-ти ден);
  • програма с традиционни зулу танци - без вечеря - 30 евро (17-ти ден)     
                                                                  -  с включена вечеря48 евро
        
  •   допълнителни мероприятия (плащат се на място):
  • такса за Нац. парк при водопадите „Виктория” – 15 щ. долара (3-ти ден);
  • разходка със слонове в Нац. парк при водопадите „Виктория” (около 2 часа) - 150 щ. долара (3-ти ден);
  • разходка с лъвове в Нац. парк при водопадите „Виктория” (около 2 часа) -  150 щ. долара (3-ти ден);
  • разходка с корабче до остров Робин - .......  (10-ти ден);
  • вход за Национален парк „Болдърс” - 150 ранда (около 12 евро)11-ти ден;
  • среща  с гепард в ранчо„Канго Уайлдлайфранч” – 16 евро (13-ти ден).
  • гмуркане с крокодили в ранчо„Канго Уайлдлайфранч” – 16 евро(13-ти ден).
  • разходка с корабче из лагуните на Найсна - 23 евро (14-ти ден).
  • изкачване със зъбчата железница до панорамната площадка  на стадион „Moses Mabhida Stadium” построен 2010г.  за световното първенство по футбол.5 евро (16- ти ден).
 
 
 
Допълнителни мероприятия:

„Канго Уайлдлайфранч” – ферма за развъждане на гепарди и крокодили.
Ранчо” Cango Wildlife Ranch” се намира на 3 километра извън Удшорн по пътя към пещерите Канго.
„Cango Wildlife Ranch” е дом на повече от 90 вида животни: гепарди, лъвове, лемури, таралежи, крокодили, сурикати, тегу – южноафрикански гущер, птици, змии, лешояди и много други.Във фермата може да се срещнете с гепард или да поплувате с крокодил.
Има различни ресторанти където, може да обядвате и да опитате местни специалитети, както  и да посетите магазините за сувенири.
Относно атракцията гмуркане с крокодили, не е необходимо специална екипировка освен бански костюм, шнорхел и очила ще получите там на място.

Цена за среща  с гепард: 16евро
Цена за гмуркане с крокодил:  16евро 13-ти ден
 
„Moses Mabhida Stadium – SkyCar” – насладете се на несравнимата  360º гледка на Дърбан.
Вашето пътуването ще  започне с  двуминутно изкачване със SkyCar до арката на стадиона.
SkyCar ви дава възможност да разгледате  Дърбан от височина от  106 метра. 
Поглеждайки  през кабината се разкриват красиви гледки към океана и градът.
Стадион „Moses Mabhida Stadium”   е построен през 2010 г., за световното първенство по футбол.

Цена: 5 евро – 16-ти ден.
 

*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групатакоето може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Южна Африка и Зимбабве не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 8 500 лв/ 8 600 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се  доплащат 1 620 лв. - / подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
При записване се внася депозит от 4 250 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

 

4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път




Информация за хотелите(или подобни) :
Виктория Фолс Victoria Falls Deluxe Suites  4 * https://www.victoriafallshotels.co/hotel/victoria-falls-deluxe-suites/
Йоханесбург – Hilton Sandton 5*  - https://www3.hilton.com/en/hotels/south-africa/hilton-sandtonJNBSATW/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1HI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6JNBSATW

Претория –  Burgers Park Hotel 3* - https://www.sierrahotels.co.za/sierra-burgers-park/
Крюгер -  Rio Vista Loge3* https://riovista.co.za/
Кейптаун – Fountains Hotel 4 *-  //www.fountainshotel.co.za/
Удшорн - Lord’s Guest Lodge 4*-  //lordsguestlodge.co.za/
Найсна - Knysna Wayside Inn  3 *- //knysnawayside.co.za/
Порт Елизабет –   Ibhayi Guest Lodge 4 * - //www.ibhayiguestlodge.co.za/
Дърбан –  Hilton Durban Hotel  5* - https://www3.hilton.com/en/hotels/south-africa/hilton-durban

След залива Ричардс Бей  – Lodge Afrique 4* - https://www.lodgeafrique.com/wp-admin/setup-config.php
Понгола - Shaya Moya Lodge 4* //www.shayamoya.co.za/
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗИ:
 
Виза за Зимбабве:
Визата за Зимбаве, се издава и заплаща на място на летището, необходимо е  да носите 1 снимка паспортен формат.
Такса :  30 щ.долара.
 
Виза за ЮАР:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месецa след датата на връщане от ЮАР, като в него да има най-малко 2 свободни страници за визи (едната е за визата, а другата - за входящите печати);
  • 2 снимки - цветни с размер 3 см/ 4 см;
  • Банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
  • Служебна бележка от местоработата за заеманата длъжност, за разрешена отпуска за периода на пътуване и размера на месечното трудово възнаграждение - преведена на английски език от оторизиран преводач или издадена на английски език;
  • За собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – копие от фирменото решение или копие от регистрацията на фирмата в Агенцията по вписванията - преведени на  английски език от оторизиран преводач;
  • За пенсионери - документ от пенсионното, преведен на английски език от оторизиран преводач;
  • банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
  • За деца под 18 год.- нотариално заверено копие на акта за раждане, преведено на английски език от оторизиран преводач и легализирано с апостил;
  • За ученици - служебна бележка от училището, преведена на английски език от  оторизиран преводач;
  • За деца под 18 год., ако пътуват само с единия от родителите си - нотариално заверена декларация от другия родител с разрешение за пътуване на детето в чужбина - преведена на английски език от оторизиран преводач и легализирана с апостил.
Важно: Задължително е всички документи да са на английски език, преведени от оторизиран преводач или издадени на английски език от съответното ведомство.
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ
ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ
В ПОСОЛСТВОТО НА ЮАР, гр. СОФИЯ. 
 
В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
65 лв + 60 лв (ТАКСА  ЗА   ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА  ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА)
 
 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Зимбабве:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
  • Виза за Зимбабве
  • Неваксинираните лица е необходимо да представят Отрицателен PCR тест, взет не повече от 48 часа преди заминаване. Преди отпътуване е необходимо да качите резултата от своя PCR test през системата Trusted Travel Initiative.
  • При пристигане в Зимбабве, е възможно да бъдете тествани на случаен принцип, за собствена сметка.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване ЮАР:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
  • Виза за ЮАР
  • Не се изисква ваксинационен сертификат или PCR test.