ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ И СЕУЛ

ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, езерото АШИ, планината ФУДЖИ, КИОТО, НАРА, ОСАКА, СЕУЛ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
06.10.2017 6885.00 лв Резервирай
10.05.2018 6885.00 лв Резервирай
04.10.2018 6885.00 лв Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
06.10.2017 - Среща в 18.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София - Дохав 20.15 ч. с “Qatar Airways”.
07.10.2017 - Кацане в Доха в 00:55 ч. Самолетен полет Доха - Токио в 02.35 ч Пристигане в Токио в 18.40 ч. (местно време) на международното летище „Нарита”. Посрещане от представител на японската фирма. Tрансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка в Токио.
08.10.2017 - Закуска. Посещение на Roppongi Hills – новата концепция в урбанистичното планиране – офиси, магазини, ресторанти, музей, кино, както и обществени пространства с изкуство на открито – бодливият паяк, наречен Mamam, пейки със скулптури и др., The National Art Center, Tokyo 2007 – архитектурно чудо с грандиозни вълнообразни фасади. На последния етаж има кафене с обърнат гигантски конус и магазини. След това ще имате възможност да се насладите на красотата на Токийския залив с футуристичния квартал Shiodome и да посетите една от най-известните японски градини в Токио Hama Rikyu от периода Edo. Тук ще Ви грабне контрастът между традиционните градини на фона на ултрамодерните небостъргачи на квартала Shiodome. По желание - разходка с корабче в Токийския залив. Нощувка в Токио.
09.10.2017 - Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. По врeме на обиколката ще имате възможност да посетите и разгледате: храмът Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио, търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио, сградата на Парламента (Японският Капитол), кварталът Акихабара, създаден през 1940 г. и днес е световно известен “град”, състоящ се от над 250 магазина за електроника, Интернет и електроуреди, посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем, разглеждане на търговската улица Гинза, новата туристическа атракция на Токио – модерният квартал Одайба, където са модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”, „Форта на Венера”, „Моста на дъгата” и редица чаровни ресторантчета по крайбрежния булевард. Свободно време. Нощувка в Токио.
10.10.2017 - Закуска. Екскурзия с автобус до град Нико. По пътя ще спрем на водопада „Хегон”, където ще можете да направите снимки на водопада отгоре. След това с асансьор щр слезем до долната панорамна площадка, откъдето ще можете да направите снимки на водопада отдолу. Продължаваме към Нико. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токидава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След този прекрасен ден се връщате в Токио. В 17.00 ч. - трансфер до Йокохама. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за разглеждане на централната част на града. Нощувка в Йокохама.
11.10.2017 - Закуска. В 08.00 ч. - тръгване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и неговата съпруга Химегами. Нощувка в Йокохама.
12.10.2017 - След закуска - продължаваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Предлага ви се впечатляващия круиз по езерото Аши със спиращи дъха гледки към околните планини, формирани от вулканична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, където се изкачваме с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. В 16.10 ч. - трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинканзен” за град Киото. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Представител на японската фирма съпровожда групата пеша до хотела, който се намира до ж.п. гарата. Настаняване и свободно време. Нощувка в Киото.
13.10.2017 - Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Киото с автобус. Ще имате възможност да посетите и разгледате: Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. Разглеждането продължава с храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития, храма Киомизу - храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. По желание - посещение на чаена церемония (известна като „Садо”), „кимоно шоу” или танцово шоу „майко” с вечеря. Връщане в хотела. Нощувка в Киото.
14.10.2017 - Закуска. В 08.00 ч. - тръгване за Нара, където се посещава храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара. Пътуването Ви продължава за гр.Осака. След пристигането в Осака следва обиколка с разглеждане на Небесната градина, известна още като Плаващата градина и замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. След това ще отделим внимание на модерната архитектура в Осака, като ще разгледаме TV Building, Osaka International Peace center, Сградата на Историческия музей и др. Нощувка в Осака.
15.10.2017 - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и в 18.10 ч. - полет Осака – Сеул Пристигане в Сеул в 20.00 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Възможност за първи впечатления от Сеул – Южнокорейската столица се счита за един от водещите глобални градове, нареждащ се сред най-важните финансови и търговски центрове в световен мащаб и също така се явява дом на множество компании, сред които Samsung, LG и Hyundai-Kia. През 2008 г. Сеул е обявен за шестия икономически най-силен град според списание „Форбс”. Вечерта, по желание, Ви предлагаме традиционна корейска вечеря с програма в „Корейската къща”. „Корейската къща” е обширен културен комплекс, представящ традиционната корейска култура, където можете да се запознаете с красотата на корейските традиции и обичаи. Вечерята предлага избор от множество традиционни ястия от корейската кухня, а след нея започва танцовото представление с кулминация – танцът на ветрилата. Нощувка в Сеул.
16.10.2017 - Закуска. Следва туристическа обиколка на столицата на Южна Корея, Сеул. С население, надхвърлящо 10 милиона души, Сеул е сред най-големите градове в световен мащаб, а Сеулският национален столичен район с население от почти 24,5 милиона души, е вторият най-голям метрополен регион в света. Районът на Сеул е населен от повече от две хиляди години, а самият град е създаден през 18 г. пр.Хр. като столица на Пекче, една от трите корейски държави. Автобусната обиколка ще започне с разглеждане на площад „Гуангуамун” и стауята на И Сънсин, който участвал в 23 морски битки срещу японците и постигнал победа във всяка от тях по време на Японската инвазия срещу Корея през 1592-1598 г. Статуята на крал Седжонг, който разпространил корейската азбука през 15 век, е друга забележителност на този площад. Разглеждане на кралския дворец Кионгбок, построен през 1394 г., това е главният и най-голям от „Петте големи двореца”, построени по време на династията Чосон; в превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук са инсталирани първите електрически лампи в страната, също в този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Посещение на Националния фолклорен музей на Южна Корея, представящ културното богатство на този живописен народ. Около обяд Ви предстои да видите церемонията по смяната на караула пред портата Даханум на двореца Деоксугунг. След обяд – разглеждане на Changdeokgung – „Дворецът на проспериращата добродетел”, обявен от ЮНЕСКО за част от културното наследство на човечеството. Следва разглеждане на храма Джогеса – главният храм на Джогеджонг – основният клон на Корейския будизъм, който набляга на Дзен, медитативните традиции и запазване на чистотата на монашеския обет. В края на деня ще посетите Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство и антики; ще видите Чонггейчон – 5,8 километров приток, който приточа под 22 мостчета в центъра на града; и стария пазар Намдаемун с над 11 000 магазинчета. Нощувка в Сеул.
17.10.2017 - Закуска. Този ден Ви се предлага да посетите най-високия небостъргач в Южна Корея висок 264 м. и разположен на река Ханганг. От него се открива невероятна гледка към заобикалящите го планини Mamsan, Gwansaksan. След това ще имате възможност да разгледате известния храм „Jogyesa Temple“, който е център на Дзен Будизма в Южна Корея, в основата на който е себепознанието и духовното развитие. В края на този ден ще имате възможност да посетите и телевизионната кула на Сеул, разположена на най-високата точка на града, откъдето се открива най-хубавата гледка към града. Свободно време. Вечерта - трансфер до летището.
18.10.2017 - В 01.20 ч. полет Сеул – Доха с “Qatar Airways”. Кацане в Доха в 05.15 ч. В 14.15 ч. полет Доха – София. Пристигане на летище София в 19.15 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ :

Ø  самолетни билети за международните полети: София – Доха – Токио и Сеул - Доха – София с “Qatar Airways”

Ø      летищни такси – 958 лв/490 евро (20.02.2017 г.) - подлежат на потвърждение;

Ø      трансфери летище - хотел - летище;

Ø      10 нощувки с 10 закуски (3 нощувки в Токио, 2 нощувки в Йокохама, 2 нощувки в Киото, 1 нощувка в Осака, 2 нощувки в Сеул);

Ø      билети за влака Токио - Нико - Токио и за влака Шин-Фуджи - Киото (със запазени места във 2-ра класа) - 5-ти ден и 7-ми ден;

 • екскурзия до град Нико (с автобус) - 5-ти ден;
 • наземен транспорт в Япония и Сеул с туристически, самостоятелен за групата автобус;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА “2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 78 лв.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро28 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 56 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • разходка с корабче в Токийския залив - около 20 евро (3-ти ден) - плаща се на място;
 • допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на „2М-КО”):
 • посещение на чаена церемония - 25 евро (8-ми ден)
          или
 • посещение на „кимоно шоу” - ..........
          или
 • танцово шоу „майко” с вечеря - 95 евро
 • традиционна корейска вечеря с програма в „Корейската къща” (с музика и танци) - 90 щ.долара (10-ти ден)

       *Забележки:
              1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
              2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
             3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
             4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
                 плащат в офиса на ТА „2М-КО”.

3.  Цената 6 885 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 580 лв.
4.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
5.  Начин на плащане:
                 - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)    
                 - по банков път


 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 3200 лв

ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕЦЕНИ:   7 445 лв - при група от 10 - 14 човека
            7 765 лв - при група от   6 - 9 човека


Информация за хотелите (или подобни):
Tokyo - Tobu Hotel Levant Tokyo   www.tobu.co.jp/foreign/hotel/levant_tokyo.html
Yokohama - Hotel JAL City Kannai Yokohama
www.jalhotels.com/domestic/kanto/kannai/
Kyoto - Kyoto Rich Hotel

 

 

 

Цената 6 885 лв е валидна за група от минимум 15 човека
 При по-малка група се налага доплащане  


 

                   - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;

                     - За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение детето им да пътува в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско