ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ, ЕКВАДОР И ОСТРОВИТЕ ГАЛАПАГОС

ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА - КИТО - БАЛТРА - островите ГАЛАПАГОС

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
31.03.2018 8205.00 лв Резервирай
28.04.2018 8205.00 лв Резервирай
06.10.2018 8205.00 лв Резервирай
10.11.2018 8205.00 лв Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
30.03.2018- Среща в 04.45 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.45 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.25 ч. В 13.00 ч. - международен полет Мадрид – Лима с “Iberia”. Пристигане в Лима в 18.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.
01.04.2018 ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще .е посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.
02.04.2018 ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
03.04.2018 НАСКА/ АРЕКИПА Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм. вис. Нощувка в Арекипа.
04.04.2018 АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
05.04.2018 Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)
06.04.2018 ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Настаняване и нощувка в Куско.
07.04.2018 КУСКО Закуска. Сутринта - обиколка на Куско “пъпът на света”. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Сакскайхуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). Вечерта, по желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
08.04.2018 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Оянтайтамбо.
09.04.2018 МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.
10.04.2018 ЛИМА Закуска. Трансфер до летището. В 10.50 ч. - вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 12.10 ч. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд - обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Настаняване в хотел, свободно време и нощувка в Лима.
11.04.2018 ЛИМА Закуска. Пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Свободно време. Вечерта - трансфер до летището. В 21.20 ч. полет Лима – Кито, Еквадор. Кацане в 23.20 ч. в Кито, столицата на Еквадор. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Кито.
12.04.2018 - КИТО - Закуска. Следва обиколка на града, обявен от ЮНЕСКО през 1970 година за световно култулно наследство с най-добре запазения исторически център на града в цяла Южна Америка. Обиколката на града ще започне от местността Гуаполо, от където се открива чедусна гледка към града, разположен в подножието на вулкана Пичинча. След това ще посетиме историческия център на града с „Площада на независимостта”, ще разгледаме Катедралата, сградата на Народното събрание. Ще се разходиме по малките улички с добре запазена колониална архитектура. След това ще се изкачиме на хълма „Панечило”, където се намира статуята на „Пазителят на града”. Обиколката ни ще завърши с паметника на екваториалната линия, наречен „Средата на света”, където ще можете да стъпите едновременно в Северното и в Южното полукълбо. Свободно време. Нощувка в Кито.
13.04.2018 - КИТО/БАЛТРА - Закуска. Трансфер до летището и полет Кито – Балтра в 09.00 ч. Пристигане на летището в Балтра в 11.30 ч. Посрещане на летището от фирмата. Трансфер до пристанището, откъдето със скоростна лодка ще пътувате до Пуерто Аьора (о-в Санта Крус). Този ден ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Настаняване в хотел и нощувка на о-в Санта Крус.
14.04.2018 - О-В САНТА КРУС - Закуска. Този ден ви очаква круиз в залива на остров Санта Крус. Ще посетите „La Loberia”, където ще имате възможност да плувате с тюлени. С лодка със стъклено дъно ще разгледате невероятно богатия морски свят, ще можете да плувате между красиви вулканични образувания. След обяд ще посетите планинската част на острова и ще можете да се насладите на вулканичните образувания. Ще можете да видите много разнообразни птици, игуани. При късмет ще имате възможност да видите гигантски костенурки в естествената им среда в природата. Нощувка в Санта Крус.
15.04.2018 - О-В ИЗАБЕЛА - Закуска. Разглеждане на о-в Изабела – един от най-младите Галапагоски острови, на който по последните изследвания вулканичната дейност продължава. С добър късмет на Плажа на любовта ще видите морски игуани, синьокрак рибояд, морски птици и раци. Във влажните зони на острова растат мангрови дървета, сред които живеят фламинго и други птици. Посещение на Центъра за отглеждане на малки сухоземни костенурки, и на ботаническите градини с ендемични видове. В края на обиколката ще видите островчето Тинторерас, където се срещат образования от лава и е обиталище на синьокрак рибояд, морски игуани, акули, риби, скатове, водни костенурки, пингвини. Обяд. Връщане на остров Санта Крус. Свободно време с възможност за разглеждане на чаровното градче Пуерто Айора. Нощувка в хотел на о-в Санта Крус.
16.04.2018- Закуска. Тази сутрин по път към Балтра ще посетите изключително интересната скална формация - Los Gemelos (Twin Craters). Продължаваме към летището в Балтра и в 12.30 ч. полет Балтра – Гуаякуил. Кацане в Гуякуил в 15.20 ч. В 21.45 ч. полет Гуаякуил – Мадрид.
17.04.2018 - Кацане в Мадрид в 14.45 ч. В 18.40 ч. - самолетен полет Мадрид - София. Пристигане на летище София в 23.05 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

·         самолетни билети за всички международни  полети;

·         самолетни билети и летищни такси за вътрешните полети Куско - Лима;

      Лима - Кито;  Кито – Балтра и Балтра - Гуаякуил;

·         летищни такси за международните полети - 1 144 лв/585 евро (15.02.2017 г.) - подлежат на потвърждение;

·         трансфери летище – хотел – летище;

·         11 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;

·         2 нощувки със закуски в хотел 3* в Кито, Еквадор;

·         3 нощувки със закуски в хотел 3*  на остров Санта Крус;

·         1 обяд преди  връщане в Пуерто Айора (16-ти ден);

·         билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (12-ти ден);

·         пътуване с лодка до Балестовите острови (5-ти ден);

·        двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (5-ти ден);

·         полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (5-ти ден);

·         разходка с лодка по езерото Титикака (9- ти ден),

·         пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (12-ти ден);

·         туровете упоменати в програмата за Еквадор и о-вите Галапагос;

·         входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;

·         наземен транспорт с туристически автобус и влак;

·         екскурзоводско обслужване, водач от ТА”2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на  български език);

·         такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -  134 лв.

 

2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:

-   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място (3-ти ден);

-   медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро42 лв (за лица до 65 год.),  за лица от 65 год. до 80 год.- 84 лв;

-   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

екскурзия  до  Колка  канъон (6-ти ден) – 135 щ.долара (от  4 - 6  човека)

   (плаща се в офиса на „2М-КО”)                  –   90 щ.долара (от  7 - 12   човека)

-   вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - 8-ми ден (плаща се на място);

-   посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (плаща се в офиса на "2М-КО") - 8-ми ден;

-   посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - плаща се на място (10-ти ден);

-   входни такси по време на екскурзиите на о-вите Галапагос и такса за Националния парк  – 150 щ.долара (плащат се на място).


*Забележки:

   1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същатa.

   2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.

   3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.

   4. Категоризацията на хотелите в Перу и Еквадор не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.

 

3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около

15-25 щ. долара

4. Цената 8 205 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 135 лв.

5. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

6.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)           

            - по банков път

 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 000 лв

екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:

5 ДЕН – 04.04.2018  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд  -  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
6 ДЕН – 05.04.2018  КОЛКА   КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 06.30 ч.                                                                                                                                                                           отпътуване към Колка Каньон - Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно. 
 

Информация за хотелите (или подобни):

Лима  – QP Hotels Lima     https://www.qphotels.com/hotel/lima

Паракас – Hotel Gran Palma     www.hotelgranpalma.com/

Наска – Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis     http://nascaoasis.com/

Арекипа – Hotel Esmeflo         www.hotelesmeflo.com

Янке (Чивай) – Hotel Pozo del Cielo      www.tradicioncolca.com

Пуно – Hotel Balsa Inn    www.hotelbalsainn.com/

Куско – Hotel Casa-Andina     www.casa-andina.com/classic-cuzco-catedral/

Олантайтамбо – Hotel Tunupa Lodge   http://tunupa-lodge.com/en/index.php

 

Цената 8 205 лв е валидна при група от минимум 10 човека

При по-малка  група  се налага  доплащане

    - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след  датата на пътуване;

  - За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за детето им да пътува в чужбина.

 

 

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско