ЕКСКУРЗИЯ ДО П Е Р У, БОЛИВИЯ, КАРАКАС, О-В МАРГАРИТА И ВОДОПАДЪТ АНХЕЛ

ЛИМА – ПАРАКАС – БАЛЕСТОВИТЕ О-ВИ – НАСКА – АРЕКИПА – КОЛКА КАНЬОН – ПУНО – ез.ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКО – КУСКО – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ – МАЧУ ПИКЧУ – ЛИМА – КАРАКАС – о-в МАРГАРИТА – Нац. парк „КАНАЙМА” - водопадът Анхел

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
06.10.2018 9455.00 лв Резервирай
10.11.2018 9455.00
9355.00 лв
Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
06.10.2018 - Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет София – Мадрид с „Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 23.55 ч. – международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 15.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.
07.10.2018 ЛИМА/ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.
08.10.2018 ПАРАКАС/БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/ НАСКА Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
09.10.2018 НАСКА/АРЕКИПА Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.
10.10.2018 АРЕКИПА/КОЛКА КАНЬОН Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
11.10.2018 Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)
12.10.2018 ПУНО/ ЛА ПАС Закуска. Рано отпътуване към границата с Боливия (06:00ч.). Посещение на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Връщане към градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата с Черната Мадона, едно от най-значимите католически поклоннически места в Латинска Америка и централния площад. Отпътуване към Ла Пас през боливийското пристанище Чуа на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пътуване към Ла Пас (между три и четири часа). Настаняване и нощувка в Ла Пас.
13.10.2018 ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.
14.10.2018 ПУНО/КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Настаняване и нощувка в Куско.
15.10.2018 КУСКО Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
16.10.2018 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Оянтайтамбо.
17.10.2018 МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.
18.10.2018 ЛИМА Закуска. Трансфер до летището. Вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд - обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Настаняване в хотел и нощувка в Лима.
19.10.2018 ЛИМА Закуска. Пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Свободно време. Нощувка в Лима.
20.10.2018 КАРАКАС Закуска. В 08.00 ч. – трансфер до летището. Международен полет Лима - Каракас в 10.25 ч. Пристигане в Каракас в 14.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Каракас.
21.10.2018 КАРАКАС Закуска. Следва обиколка на Каракас: площад Боливар, църквата „Иглезия”, в която през 1593 г. Симон Боливар е бил обявен от народа за освободител, „Каза Натал” – родната къща на Боливар, националният герой на Венецуела, Националния Пантеон, музея ”Quinta Ananco” – чудесен пример за колониaлен музей, Сградата на Парламента „Capitolie Nacional” и др. Свободно време. Нощувка в Каракас.
22.10.2018 ОСТРОВ МАРГАРИТА Закуска. В 10.40 ч.– полет Каракас – Порламар, о-в Маргарита. Пристигане в 11.30 ч. Остров Маргарита е венецуелски остров, в южната част на Карибско море, разположен почти на екватора. Островът е открит от Христофор Колумб и е наречен в чест на принцеса Маргарита Австрийска. Трансфер до хотел и настаняване на база Аll inclusive. Обяд. Свободно време с възможност за плаж. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита
23.10.2018 ВОДОПАДЪТ АНХЕЛ Закуска. Екскурзия до Националния парк „Канайма”. Сутринта – тръгване от хотела и полет от остров Маргарита до Канайма – ще летите над водопада Анхел и ще се приземите в близост до лагуната Канайма. Разглеждане на лагуната Канайма, водопадите Auyantepuy и испанска крепост, построена между 1662 и 1684 г. В този незабравим ден Ви предстои да видите и водопада Анхел – най-високият водопад на земята (1054 м.), разположен е на река Чурун, малък приток на река Ориноко, на територията на Венецуела. (Наречен е на името на Джеймс Ейнджъл, американски пилот който го „открива“ на 16 ноември 1933 г. и го прави известен в целия свят.) Вечерта – полет до остров Маргарита. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
24.10.2018 ОСТРОВ МАРГАРИТА Закуска. Свободен ден на остров Маргарита с възможност за плаж. Обяд, вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
25.10.2018 Закуска. В 12.20 ч. – полет Порламар – Каракас. Пристигане в Каракас в 13.10 ч. В 18.40 ч. – самолетен полет Каракас – Париж.
26.10.2018 Кацане в Париж в 10.30 ч. сутринта. В 18.35 ч – самолетен полет Париж – София. Кацане на летище София в 22.20 ч.

екскурзията до Колка каньон се осъществява по следната  програма:
5 ДЕН – 10.10.2018  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина  град в Перу -    Манастира  „Санта Каталина”, Катедралата,  Йезуитската  църква, както и центъра на колониалния  град.  След  обяд  -  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
6 ДЕН 11.10.2018  КОЛКА   КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта – около 06.30 ч. - отпътуване към  Колка Каньон - Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на   „същинските Анди”,  към  Пуно – пристанището  на  най – високо  разположеното   плавателно  езеро  в  света,  Титикака.  По пътя  имате  шанс  да  срещнете представители на фауната  като алпака, лами и викука,  както и ще имате възможността да  се  насладите  на  типични  за  Андите  гледки – езера.  По  пътя  се  срещате с  останалата   част   от  групата.   Настаняване и нощувка  в Пуно. 
 
ПОЯСНЕНИЯ:
1.   В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима;
       Лима  - Каракас; Каракас – Париж – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;
 • летищни такси за международните полети - 1 066 лв/ 545 евро (20.01.2017 г.); - подлежат на потвърждение
 • летищни такси за  вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;
 • самолетни билети за вътрешния полет от остров Маргарита до Канайма и обратно;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 13 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
 • 2  нощувки  със закуски в хотели 3* в Каракас;
 • 3 нощувки в хотел 4* на база Аll inclusive на остров Маргарита;
 • билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);
 • пътуване с лодка до Балестовите острови (3-ти ден);
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (3-ти ден);
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (3-ти ден);
 • пътуване с катамаран през езерото Титикака, обяд на борда и разглеждане на Острова на Слънцето (7-ми ден);
 • разходка с лодка по езерото Титикака (9-ти ден);
 • пътуване с влак до Мачу Пикчу (12-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Националния парк „Канайма” с разглеждане на водопада Анхел с вътрешен полет (с местен екскурзовод на англйски език) - 18-ти ден;
 • входовете на всички археологични паркове и музеи;
 • наземен  транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА”2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на  български език) в Перу и Каракас;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 140 лв.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална  такса  при полетите Куско – Лима и Лима – Каракас (при  напускане на Перу) - около 15 щ.долара (в местна  валута – плаща се  на място);
 • персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ долара) -
      в местна валута, плаща се на място (3-ти ден);
 • такса обработка на документи за виза за Боливия – 50 лв;
 • екскурзията до остров Маргарита и водопада Анхел не включва водач от ТА „2М-КО”. Доплащането за придружаващ водач е 130 евро на човек;
 • медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро  –  45 лв (за лица до
      65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 90 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • екскурзия  до  Колка  канъон (6-ти ден) - 135 щ. долара (за група от  4 – 6  човека) –
(плаща се в офиса на ТА „2М-КО”)         -   90 щ.долара (за група от 7 – 12  човека)
 • вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - плаща се на място (10-ти ден);
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (плаща се в офиса на ТА „2М-КО”).- 10-ти ден;
  • посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - плаща се на място (12-ти ден).
*Забележки:
         1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
      което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
      последните два дни по същата.
  2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е
      20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно
     23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
    офиса на ТА „2М-КО”.
       5. Категоризацията на хотелите в Перу, Боливия и Венецуела не съответства на  
           критериите за категоризация на хотелите в Европа.
3. По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
    15-25 щ. долара.
4. Цените 9 355 лв/9 455 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 998 лв.
5.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”);
             - по банков път
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ  ДЕПОЗИТ ОТ 4 000 лв
 

   
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  9 355 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА  ОТ 7 ДО 9 ЧОВЕКАСЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 285 ЛВ
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  9 455 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА  ОТ 7 ДО 9 ЧОВЕКАСЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 285 ЛВ
 

 

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

- 1 снимка (3/3 см. на бял или светъл фон) - за виза за Боливия;   

- банкова сметка - извлечение; -( издадено на английски език, или преведено на английски  от оторизиран преводач.)

- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето им  да  пътува  в  чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Перу|почивка в Перу |перу екскурзия |перу почивка |лима |аракас |балестови о-ви |наска |арекипа |колка каньон |пуно |ез.титикака |островът на слънцето |ла пас |тиуанако |куско |долината на инките |мачу пикчу |лима |каракас |о-в маргарита |нац. парк „канайма” |водопадът анхел |пътуване с лодка до балестовите острови |двучасов тур с лодка покрай балестовите острови |полет с малък самолет над линиите и фигурите в наска |пътуване с катамаран през езерото титикака |обяд на борда и разглеждане на острова на слънцето |разходка с лодка по езерото титикака |пътуване с влак до мачу пикчу |еднодневна екскурзия до националния парк „канайма” с разглеждане на водопада анхел |екскурзия до остров маргарита и водопада анхел |екскурзия до колка канъон |базиликата в куско |фолклорна програма с вечеря в куско |посещение на горещ минерален извор

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско