ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ И БОЛИВИЯ

ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКУ - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
10.11.2017 6545.00 лв Резервирай
31.03.2018 6545.00 лв Резервирай
28.04.2018 6545.00 лв Резервирай
06.10.2018 6545.00 лв Резервирай
10.11.2018 6545.00 лв Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
10.11.2017 - Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.45 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.20 ч. В 12.50 ч. - международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.
11.11.2017 - ЛИМА/ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС - Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.
12.11.2017 - ПАРАКАС/БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА - Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
13.11.2017 - НАСКА/АРЕКИПА - Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.
14.11.2017 - АРЕКИПА/КОЛКА КАНЬОН - Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
15.11.2017 - Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)
16.11.2017 - ПУНО/ЛА ПАС - Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата в Копакабана и централния площад. От Копакабана пътуването продължава с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.
17.11.2017 - ЛА ПАС/ТИУАНАКУ/ПУНО - Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.
18.11.2017 - ПУНО/КУСКО - Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.
19.11.2017 - КУСКО - Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
20.11.2016 - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.
21.11.2017 - МАЧУ ПИКЧУ - Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.
22.11.2017 - Закуска. Трансфер до летището. В 10.25 ч. - вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 11.50 ч. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд - обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Настаняване в хотел и свободно време. Нощувка в Лима.
23.11.2017 - Закуска. Пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Свободно време. Нощувка в Лима.
24.11.2017 - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Международен полет Лима - Мадрид в 19.50 ч.
21.10.2017 - Кацане в Мадрид в 14.15 ч. В 19.30 ч. - самолетен полет Мадрид - София. Пристигане на летище София в 23.55 ч.

екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:

5 ДЕН – 14.11.2017  АРЕКИПА

Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд  -  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.

6 ДЕН - 15.11.2017  КОЛКА   КАНЬОН

Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 06.30 ч. -

отпътуване към Колка Каньон - Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно. 

 

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

·         самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима и Лима - Мадрид - София;

·         самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;

·         летищни такси за международните полети - 968 лв/495 евро (07.12.2017 г.) - подлежат на потвърждение;

·         летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;

·         трансфери летище – хотел – летище;

·         13 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;

·         1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;

·         пътуване с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа и разглеждане на Острова на Слънцето (7-ми ден);

·         билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (12-ти ден);

·         пътуване с лодка до Балестовите острови (3-ти ден);

·        двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (3-ти ден);

·         полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (3-ти ден);

·         разходка с лодка по езерото Титикака (9- ти ден),

·         пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (12-ти ден);

·         входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;

·         наземен транспорт с туристически автобус и влак;

·         екскурзоводско обслужване, водач от ТА ”2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на  български език);

·         такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 120 лв. 

 

2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:

             -   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място (3-ти ден); 

             -  такса обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;

           -   медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 36 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 72 лв;

           -   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

          -  екскурзия  до  Колка  канъон (6-ти ден) – 135 щ.долара (от  4 - 6  човека)

             (плаща се в офиса на „2М-КО”)              –   90 щ.долара (от  7 - 12  човека)

         -  вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - плаща се на място (10-ти ден);

        -  посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (10-ти ден);

       -  посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - плаща се на място (12-ти ден)

 

*Забележки:

  1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,

      което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за

      последните два дни по същата.

  2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и

      7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж;

 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.

 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”;

5.  Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.          
  

3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около

     15-25 щ. долара.

4. Цената 6 545 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 890 лв.

5. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

6.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

             - по банков път


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв

 

Информация за хотелите (или подобни):

LIMA – QP Hotels Lima     https://www.qphotels.com/hotel/lima

PARACAS – HOTEL GRAN PALMA   http://www.hotelgranpalma.com/

NАSCA – HOTEL NASCA OASIS    http://www.nascaoasis.com

AREQUIPA – CASONA TERRACE HOTEL http://www.hotelcasonaterrace.com

CHIVAY  - HOTEL  TRADICION COLCA    http://www.tradicioncolca.com/index.htm

PUNO – HOTEL BALSA INN   http://casonaplazahoteles.com/es/sliders/2013-09-04-13-29-00/hotel-balsa-inn-puno

LA PAZ – HOTEL GOLDEN PALACE   http://www.goldenpalacehotel.com.bo

CUSCO – HOTEL TAYPIKALA   http://www.taypikala.com/website/main.php?hotelid=3&linkid=1&lan=esp

OLLANTAYTAMBO – TUNUPA LODGE HOTEL   http://www.tunupo-lodge.com

 

Цената 6 545 лв е валидна при група от минимум 10 човека                            

При по-малка  група  се налага  доплащане

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

- 1 снимка (3/3 см.на бял или светъл фон) - за виза за Боливия;

- банкова сметка - извлечение, (издадено на английски език или преведено на английски език от оторизиран преводач);

- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето им  да  пътува  в  чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско