ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ, БЕЗ НОЩУВКА В ПУСТИНЯТА

АМАН, УМ КАЙС, АДЖЛУН, ДЖЕРАШ, НЕБО, МАДАБА, КЕРАК, ПЕТРА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, АКАБА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
19.05.2018 2385.00 лв Резервирай
01.09.2018 2385.00 лв Резервирай
06.10.2018 2385.00 лв Резервирай
11.11.2018 2385.00
2285.00 лв
Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
19.05.2018 - Среща в 12.00 ч на летище София, Терминал 2. В 14.00 ч. – самолетен полет София – Франкфурт с “Lufthansa”. Пристигане във Франкфурт в 15.25 ч. В 19.10 ч. – полет Франкфурт – Аман.
20.05.2018 - АМАН – МЪРТВО МОРЕ – АМАН. Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 00.15 ч. (местно време). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка. Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.
21.05.2018 - АМАН – УМ КАЙС – АДЖЛУН – ДЖЕРАШ – АМАН. Закуска. Туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс, стария гръко-римски град Гадара с панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения. След това се разглежда ислямския замък Аджлун, построен високо, на върха на хълм, от който отново може да се насладим на красивата долина на река Йордан. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония сред които храма на Артемис, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус”и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.
22.05.2018 - АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА. Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата Свети Георги с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.
23.05.2018 - ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА. Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още розовия град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50-метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в Петра.
24.05.2018 - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ – АКАБА. Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. При възможност, може да се насладите на едночасова разходка с камила (по желание). Отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Вечеря и нощувка в Акаба.
25.05.2018 - АКАБА. Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка Акаба.
26.05.2018 - АКАБА. Свободен ден с възможност за плаж. Вечеря в Акаба. След вечеря – пътуване с туристически автобус от Акаба до Аман. Трансфер до летището.
27.05.2018 - В 02.45 ч. сутринта - самолетен полет Аман – Франкфурт с “Lufthansa”. Пристигане във Франкфурт в 05.40 ч. В 10.10 ч. - полет Франкфурт – София. Пристигане на летище София в 13.20 ч.

 1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

* самолетни билети за международните полети: София – Франкфурт – Аман  и Аман –  Франкфурт –  София с “Lufthansa”;

* трансфери летище – хотел – летище;

·   летищни такси – 485 лв/ 248 евро (17.04.2016 г.) - подлежат на потвърждение;

* йорданска виза и такса за обработка на документите за виза;

* 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел  3* в Аман;

* 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Петра;

* 2 нощувки с 2 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Акаба;

* всички музейни такси (без входа за Националния Археологически музей);

* 2-часово сафари в пустинята с джипове (6-ти ден);

* екскурзоводско обслужване, водач от ТА “2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език);

* наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания;

·   такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.

2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

  • медицинска и туристическа застраховка с покритие  25 000 евро - 22 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 44 лв;

       ·   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

  • напитките (безалкохолни и алкохолни) към вечерите в Аман, Петра и Акаба;

·         допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):

v      вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) - 2-ри ден;

v      разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (6-ти ден);

v     разходка в Червено море:  - с лодка – 15 евро

       (7-ми ден)                          - с корабче - 25-30 евро

  

       *Забележки:

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

 2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.

3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.

 4. Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 

 3. Цената 2 285 лв/ 2 385 лв е за човек в двойна стая в хотел 3*. За единична стая се налага  доплащане от 320 лв.
4. Цената 2 485 лв/ 2 585 лв е за човек в двойна стая в хотел 4*. За единична стая се налага доплащане от 420 лв.                                                                                          
                                                                        

5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.

6. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

7Начин на плащане:

               - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)      

               - по банков път

 ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1000 лв
 
Цени:  -  за хотел 3* -  при промо цена - 2 285 лв
                             при стандартна цена 2 385 лв
            -  за хотел 4* - при промо цена 2 485 лв
                               при стандартна цена - 2 585 лв
 
Информация за хотели 3* (или подобни):

Аман - Hotel Al Fanar 3* http://www.alfanarpalacehotel.com/
Петра -  Hotel Al Anbat 3* http://www.alanbat.com/
Акаба  - My Hotel 3* https://www.myhotel-jordan.com/

 
Информация за хотели 4*
Аман - SULAF LUXURY 4* http://sulafluxury.com/
Петра  - PANORAMA HOTEL 4* http://www.petrapanorama.com/
Акаба  - CITY TOWER HOTEL4* http://citytoweraqaba.com/
 

 

 

 

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 285 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 385 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 

 

 

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от дата на заминаване;

-  За деца под 18 год. – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в Йордания

   


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско