Вашата оценка

Екскурзия до Русия Iвар.

Самолетна екскурзия - 8 дни

Маршрут: МОСКВА, САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Продължителност: 8 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Русия


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща на Летище София в 17:45 ч., Терминал 2. Самолетен полет София – Москва в 19:45 ч. с “Аерофлот”. Пристигане в Москва в 21:05 ч. Нощувка в Москва.

2 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Москва. Този тур е много добро начало да започнете пътуването си и е най-добрият начин да се запознаете с много от основните забележителности на града. По време на обиколката ще спрете на „Воробеви гори” – хълм, откъдето се разкрива невероятна гледка към града. Ще видите още Московския държавен университет, пример за архитектурата от времето на Сталин и едно от най-престижните висши учебни заведения в Русия, Новодевическия манастир, дипломатическия квартал, „Парка на победата”, Триумфалната арка, „Кутузовски проспект”, пешеходната улица „Арбат” , Kремъл, политическия център на града „Червеният площад”, храм „Василий Блажени”, построен през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, и много други. Москва е столица и най-голям град в Русия, един от най-големите мегаполиси в Европа, с население над 10 милиона души. Този невероятен град е бил столица на Съветския съюз, на Руската империя и на Великото херцогство Москва. Москва има бурна история, която датира от средновековието, когато градът е основан от княз Юрий Долгорукий (получил прякора от дългите си ръце) в началото на 12 век. Градът е преживял множество завоевания и обсади като се започне от монголите, поляците и литовците, кримските татари и се стигне до Наполеон и нацистите накрая, но се е запазил и днес като преуспяващ метрополис. Столицата е център на политическата и икономическа мощ на Русия и посетителите могат да усетят това от енергията по улиците. В Москва винаги нещо се случва и винаги има много да се види. След обиколката – свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Нощувка в Москва.

3 ДЕН - Закуска. Днес Ви предстои да разгледате Кремъл и Кремълската катедрала (влизането в Оръжейната и Диамантената съкровищница не в включено в цената на тура и се заплаща допълнително). Кремъл е забележителен архитектурен комплекс с древна кула, някогашна военна крепост на града, дворец, оръжейница, кралска съкровищница и работно място на руския президент. Кремъл е център на политическия живот в Русия и на държавната власт и е бил дом за царете, за генералните секретари на Съветския съюз и на руските президенти. Кремъл винаги е бил духовен център на Русия. Ще видите няколко древни църкви в рамките на комплекса, най-известните от които са катедралата „Успение Богородично”, „Архангелската катедрала” и катедралата „Благовещение”. „Червеният площад” е точно пред стените на Кремъл. Докато се разхождате по „Червения площад”, ще видите Мавзолея на Ленин, часовника на Спаската кула, който показва най-точното време в Москва, историческия музей, красивата църква „Събор Покров Богородичен”, известна като храм „Василий Блажени“, Казанската катедрала и много други забележителни шедьоври на руската архитектура. След обяд посещение на музея-резерват „Царицино“ Тази пищна резиденция в стил руска готика е построена от императрица Екатерина II през 1776 г. Целият дворцови ансамбъл и паркове заема площ от над 100 хектара. По желание, посещение на балетна или оперна постановка в „Болшой театър”. Нощувка в Москва.

4 ДЕН - Закуска. Днес Ви предлагаме тур в Московското метро и по ул. „Арбат”. Московското метро е едно от най-големите и най-величествено построени метро системи в света. Било е замислено като витрина, представяща постиженията на Съветския съюз, която да впечатли едновременно и самите руснаци, и чуждестранните посетители. Станциите са с изключителен дизайн с декоративни елементи като мозайки, статуи, мраморни подове, стени и стълбища. След това обиколката ще продължите към ул. „Арбат” – една от най-старите улици в Москва. Тази улицата е преживяла много: „Опричнината” – тайната полиция на Иван Грозни, чието управление било разположено тук, после с времето става център на аристократичния живот в Москва през 18 век, и накрая се превръща в център на руската интелигенция и бохемския живот в столицата. Ще се запознаете с интересната история на улицата и с произведенията на местните занаятчии. По желание, можете да обядвате в местен ресторант. След обяд – по желание, разглеждане на Третяковската художествена галерия. Тази световноизвестна галерия съхранява произведения на руското изкуство от 10 век до ден днешен. Ще видите изключителни руски икони и картини от 18 и 19 век, включително творби на Рубльов, Кандински, Каравак, Вишняков, Никитин, Антропов, Левицки, Кипренски, Тропинин, Федотов, Репин и много други. Този ден Ви очаква един приятен 2.5-часов круиз по река Москва, по време на който ще се насладите на красивите гледки към града. От кораба ще видите сградата на Московския държавен университет, носеща името на Ломоносов, сградата на кметството, комплекса на Кремъл, църква „Събор Покров Богородичен”, и др. Нощувка в Москва.

5 ДЕН - Закуска. В 08:30 ч. – трансфер до летището и в 10:55 ч. – полет Москва – Санкт Петербург. Пристигане в Санкт Петербург в 12:15 ч. Трансфер до хотел и настаняване. От 14:00 ч. – обиколка на Санкт Петербург. Панорамният тур, който ще Ви предложим в този ден, е най-добрият начин да се запознаете с най-важните забележителности на града. Ще минете покрай площада на Сената с бронзовата статуя на Петър Велики, по „Невски проспект” – най-известният и най-оживен булевард. Там ще видите някои от най-интересните архитектурни паметници, включително Казанската катедрала и Зимният дворец, музеят „Ермитаж”, театърът „Ермитаж”, Мраморният дворец – един от първите неокласически дворци в града, Новомихайловският дворец, построен 1857-1862 г., Владимировският дворец, който е последният императорски дворец, построен в Санкт Петербург. След което ще продължите към Василевския остров – тази част от града, която Петър Велики първоначално планирал за градски център. Този остров, разположен точно на входа на Фински залив, ни напомня за близостта на Санкт Петербург с морето и морската история. Турът включва посещение на ”Петропавловската крепост” – символ на Санкт Петербург и най-стара сграда в града. Там се намира и катедралата „Петропавловски събор”, мястото, където са погребвани руските царе след Петър Велики нататък. Санкт Петербург е бившата столица на Императорска Русия, седалище на царете и един от най-красивите и романтични градове в света. Санкт Петребург е основан от цар Петър Велики през 1703 г. на брега на река Нева и Финският залив. По време на обиколката ще минете и покрай Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора”. Градът е преживял своя дял от историческите събития, включително Въстанието на декабристите, завземането на двореца и убийството на цар Павел, интригите на Екатерина Велика, убийството на цар Александър Втори, влиянието на Распутин върху руското императорско семейство, революцията от 1905 г. и Октомврийската революция от 1917 г., която издига комунистите на власт. По време на Втората световна война градът, тогава познат като Ленинград, минава през мъчителна блокада в продължение на две години и половина и обсада от нациските завоеватели, в която умират над 1 милион от гражданите му. Днес Санкт Петербург е вторият по големина град на Русия с население над 5 милиона души. Слави се като център на руското изкуство, култура и литература – например, некка отбележим, че тук са живели Пушкин и Достоевски. Целият градски център е под егидата на ЮНЕСКО и е изпълнен с красиви дворци и паметници, сред които е и Зимният дворец. Вероятно ще откриете, че Санкт Петербур е едно от най-очарователните места, които някога сте посещавали. Нощувка в Санкт Петербург.

6 ДЕН - Закуска. Продължаваме с обиколката на града. По желание, този ден ще посетите един от най-големите и най-забележителни музеи в света – световноизвестният „Ермитраж”. Музеят се сътои от пет исторически сгради, включително Зимният дворец – резиденцията на руските царе. В „Ермитража” има над 3 милиона произведения на изкуството с експонати от античността до ден днешен. Сред съкровищата на музея са произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс и много други. Обиколката в музея ще продължи 3 часа, но за да се разгледа цялата колекция, биха били необходими почти 15 години, ако се прекарват по 8 часа на ден и по 1 минута за експонат. Свободно време за обяд. След обяд, по желание, Ви очаква круиз по каналите на града и по река Нева – градът е познат още като „Венеция на Севера”, поради разположението му на няколко острова на река Нева и многото му канали и мостове. Свободно време. Вечерта, по желание, посещение на балетно или оперно представление в „Мариинския театър” – един от най-известните музикални театри в света. Алтернативно, по желание, можете да посетите водещото фолклорно шоу „Почувствай се руснак”, представяно от най-добрия фолклорен състав в града. Срещу доплащане, в паузата се предлагат вкусни руски предястия. Нощувка в Санкт Петербург.

7 ДЕН - Закуска. Посещение на Петерхоф. Петерхоф (Петродворец) е бижуто на руското изкуство – изискана лятна резиденция от руските царе , цял град от паркове, дворци и фонтани, наречен „ руският Версай“ . Ще посетите Големия дворец – най-големият и най-известен дворец в резиденцията, който често бил използван за гала вечери. След него ще продължите към Долния парк, който представлява гениален шедьовър на ландшафтния дизайн. Паркът е украсен с над 150 фонтана и 4 монументални каскади. Има някоплко малки двореца и павилиона на територията на парка като Монплезир, Екатерининския корпус, Марли, Ермитраж, баните и много други. Ако не се плашите от дълго ходене пеша, ще имате възможност да се насладите на великолепната гледка към Финландския залив. Нощувка в Санкт Петербург.

8 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището в 11:00 ч.. Самолетен полет Санкт Петербург – Москва в 13:50 ч. Пристигане в Москва в 15:10 ч. Полет Москва – София в 19:05 ч. Пристигане на летище София в 22:00 ч.

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 010  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е 3 110 лв
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 110  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  3 210лв.

 

 
Вижте цялата програма тук

Промоционалната цена 3 010 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 3 110 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.         

 1. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • самолетни билети: за международните полети София – Москва и Санкт Петербург– София с “Аерофлот”.
  • самолетен билет Москва- Санкт Петербург   ;
  • трансфери летище – хотел  –летище;
  • летищни такси за всички международни и вътрешни полети 431 лв/ 220 евро   (12.06.2019 г.) – подлежат на потвърждение;
  • 7 нощувки със закуски в хотел 4* в Русия;
  • 4 нощувки в Москва
  • 3 нощувки в Санкт Петербург;
  • панорамна обиколка на Москва – (2-ри ден);
  • посещение на Кремъл – (3-ти ден);
  • посещение на музей- резерват „Царицино“- (3-ти ден);
  • тур в московското метро – (4-ти ден);
  • 2.5 часов круиз по река Москва- (4-ти ден);  
  • обиколка на Санкт Петербург – (5-ти ден);
  • екскурзия  до Петерсхоф с входни такси - (7-ми ден);
  •  екскурзия до Новгород - (8-ми ден)
  • местен транспорт с туристически автобус;
  • разглеждане на обектите, както е по програма;
  • екскурзоводско обслужване, водач от TO и местен екскурзовод (с превод на български език);
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките­ и бакшиш хотелско обслужване­95 лв.
 

    2. ДОПЪЛНИТЕЛНО  СЕ  ЗАПЛАЩАТ:

  • виза за Русия – 120 лв. (бърза поръчка – 190 лв.);
  • такса обработване на документи – 60 лв.;
  • Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв.
  • Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
     
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  •  
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  •  
    Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро18  лв (за лица до 70 год.), 36 - за лица от 71 год. до 80 год.
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна иформация, раздел Застраховки.
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на  туроператора:
  • влизане в Оръжейната в Кремъл – 700 рубли (20 лв.); (3-ти ден)
  • влизане в Диамантената съкровищница в Кремъл – 500 рубли (15 лв.); (3-ти ден)
  • посещение на балетно или оперно представление в „Болшой театър” – от 1000 рубли (30 лв.) за четвърти балкон до 5 000 рубли за партер (150 лв.); (3-ти ден)
  • входна такса за „Ермитраж” 700 рубли (20 лв.); (6-ти ден)
  • 2-часов круиз по каналите на Санкт Петербург и по река Нева – 70 лв. (6-ти ден);
  • посещение на балетно или оперно представление в „Мариинския театър” – от 1 200 (36 лв.) до 4 300 рубли (126 лв.) според мястото; (6-ти ден)
  • посещение на фолклорно шоу „Почувствай се руснак” – 3 000 рубли (90 лв.); (6-ти ден);
 

*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,  както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е  23 кг. за  голям багаж и 10 кг. за ръчен  багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и входни такси са към 06.05.2019 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Египет не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.               
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 3 010 лв / 3 110 лв.  са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 580 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 06.05.2019 г. и  подлежат на  актуализация.
 
При  записване  се  внася  депозит  от 1 500 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ


4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО );      
             - по банков път.       


  
Информация за хотелите (или подобни):
Москва – Hotel Mandarin 4* //www.hotelmandarin.ru/
Санкт Петербург –  Hotel Brothers Karamazov 4* //karamazovhotel.ru/
 

 

 
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • Снимка с размер 3,5 х 4,5 см., цветна и актуална (снимката трябва да бъде на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла и без шапка, забрадка, кърпа);
  • За деца под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето им  да пътува в чужбина.
  • Отрицателен PCR test взет не повече от 72 часа преди заминаване.